Учителка надра дете, не искало да закусва с кашкавал

Педагожката е наказана със забележка, родителите искат съд
11 окт 2015 19:16,
127
Учителка надра дете, не искало да закусва с кашкавал
Снимка: Dnes.bg

Дете бе драно и дърпано от учителка в детска градина в Пловдив. След станалото родителите се обръщат към институциите, но единствената предприета мярка е забележка.

Случаят е от началото на лятото, но едва сега майката и бащата на малчугана дават гласност, защото са разочаровани от липсата на справедливо наказание.

Малкият Кристиян Атанасов е на 5 години от Пловдив. През месец юни детето отказва да се храни, тъй като в закуската има кашкавал, а малчуганът не обича. Учителката Даниела Събева заставя Крис да яде, а той бяга в спалното помещение в знак на отказ.

"Той оказва съпротива и тя съответно го наранява с ноктите по ръцете му, надира го, дърпа го по пода, след което го наказва за случая", разказа пред Dnes.bg бащата на детето Тодор Атанасов. 

Родителите изваждат медицинско на детето, от което става ясно, че има кръвонасядане по ръцете.

"Нараняванията са описани с документ от съдебна медицина – двете му ръце са надрани от китката до предмишницата целите – от нокти за мен, или усукване на дреха около ръката, има червени кръвонасядания, които не са приятна гледка”, казва още бащата.

Според директорката на детска градина "Слънце" госпожа Събева не е искала да го нарани, а да го предпази да не се удари в стъклената врата в спалнята.

"Не е прецизирана силата, с която го е хванала или дължината на маникюра, но това за мен не е направено умишлено”, заяви пред Dnes.bg директорът на градината Павлинка Кръстева. Наложеното наказание на учителката е забележка.

"В случая държавен служител, на който съм поверил детето си, е наказан с мъмрене, което е смешно”, твърди бащата на Кристиян.

"Издала съм и друга заповед, с която трябва дължината на маникюра да е безопасна”, добави шефката на детското заведение.

За случая е сезиран и Регионалният инспекторат по образование в Пловдив. Ако институциите не вземат мерки, родителите на детето ще заведат дело срещу учителката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те родителите вместо да възпитат разлигавеното си отроче си се нахвърлили върху учителката я по когато бях малък няма да слушам ли на училище после в къщи ще изям сто кила бой!
49
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много глезени и *** деца се навъдиха. Нацията загива ...
48
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3 дена гладен да стои и тогава ще яде и падналата храна по улицата. Аман от разглезени хора. Иска се здраво възпитание. Тази държава има нужда от мъже, а не от женски полови органи.
47
3
 
15
 
! Отговори
стига глупости преди 8 години
Пишете за нещо по интересно?!От къде и от кой дизайнер си купува бурките Меркел.Кво стана с бежанците.Ще има ли обесени политици пред Раихстага?Много важно дали некво си искало или не да яде кашкавал!Има толкова гладни дето ровят по кошовете за ***,дайте им на тях кашкавала.Може да се почерпи и елен опит от обирачите на мандри щом е толква много кашкавала.
46
12
 
11
 
! Отговори
Алов преди 8 години
Ооо,аз ако бях даскал...Кат не ще кашкавал да ми яде оная работа!
45
10
 
20
 
! Отговори
ан преди 8 години
е ......икато дойде инспектората и уволни учителката ,че е изплюскала яденето на отрочето тикакво правимстани тогава ти една учителка с 30 мамини синчета и озверели майки и 500лв заплата
44
26
 
6
 
! Отговори
alster преди 8 години
А в нашата детска градина 95 ОДЗ Омайниче в София, г-жата казва на децата "който прецени, че не му харесва храната да не опитва". Нали се сещате, че г-жата плюска и храната на децата. Само чакам детето пак да си каже, че е получило подобни "инструкции" и се обаждам в инспектората.
43
18
 
18
 
! Отговори
Теди преди 8 години
О и аз като дете бях много злояда. Баба ми с зор ме хранеше, като ме преклещваше в ъгъла за да не избягам. Сега имам апетит и за тогава .Но изобщо не я оправдавам учителката -трябваше да махне просто кашкавалчето или да му дадат нещо друго на детенцето да яде.Как така ще го бие - не е това начина да се възпитават децата .
42
10
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Не трябвало да го дере, ама като знам какви деца има.. Вярно е също, че повечето даскалици са си с диагноза.. Няма да си яде кашкавала ли?
41
2
 
6
 
! Отговори
Народен представител преди 8 години
Наближават важни избори и хората са изнервени. Както и да е, вжното е, че случая е приключил благополучно за служителката.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дайте го на някакъв добре охранен дундьоняма да откаже
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
58 - Стига бе, хлапето просто не иска да яде нещо си, а ти веднага го изкара социопат.Има ясна граница между налагането на дисциплина и дрането на деца. Тя не трябва да се пристъпва.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дайте го на някакъв тюфлектой или ще го изяде или ще го продадеразвивайте бизнес дух сред младитеможе да стане като Пееев млад преуспял бизнесмен
37
8
 
26
 
! Отговори
ан преди 8 години
не оправдавам учителката,но и лигавите деца са много вече и в училище и дгняма да е само яденето,а и малките имат способността да преувеличават нещата и големите също,така че картината е сигурно другамежду другото на запад също ги наказват в някой ъгъл ако не са изпълнили нещотрябва да има правила и ред и стига вече с тия мамини синчетаняма да им стане нищо,ще запомни че друг път така не може да си прави каквото искаа на тези *** ще кажа ,че като станат големи същите ще им вик
36
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
UCITELKATA E BILA ROMKA I ZATOVA E IZMACVALA BALGARCETO.
35
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви поколения ей? Не сте стояли гладни,хората ,едно време са мечтали за кашкавалче!Дано не се завърне пак,че май е близко!Баба ми казваше,узорясала работа!
34
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
моята сестра имаше алергия, а една от възпитателките въобще не искаше да я приема докато не се донесе документ, че не е заразна, трероризираше я психически а сестра ми бе 4-5 годишна през този период. Имаше период през който не искаше да ходи на градина и едвам я убедихме да ни каже че възпитателката й крещи, и че е ударила едно момче.
33
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудна е тази професия, особено в днешно време. Но един учител трябва да овладее ситуацията и нервите си или да си търси друга работа.
32
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко дни, когато взимах детето си от детската градина една мама вдигна лют скандал на учителката за това, че детето й не си е изяло обяда. Угодия няма. Май просто сме станали супер зли и винаги търсим вината в другите.
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BURZUMDA NARODNITE PARTIZANI KONFISKUVAHA KASHKAVALA OT MANDRITE I GO RAZDAVAHA NA BEDNITE HORA--NESHTO KATO CERVEN KRAST.