Учителка надра дете, не искало да закусва с кашкавал

Педагожката е наказана със забележка, родителите искат съд
11 окт 2015 19:16,
127
Учителка надра дете, не искало да закусва с кашкавал
Снимка: Dnes.bg

Дете бе драно и дърпано от учителка в детска градина в Пловдив. След станалото родителите се обръщат към институциите, но единствената предприета мярка е забележка.

Случаят е от началото на лятото, но едва сега майката и бащата на малчугана дават гласност, защото са разочаровани от липсата на справедливо наказание.

Малкият Кристиян Атанасов е на 5 години от Пловдив. През месец юни детето отказва да се храни, тъй като в закуската има кашкавал, а малчуганът не обича. Учителката Даниела Събева заставя Крис да яде, а той бяга в спалното помещение в знак на отказ.

"Той оказва съпротива и тя съответно го наранява с ноктите по ръцете му, надира го, дърпа го по пода, след което го наказва за случая", разказа пред Dnes.bg бащата на детето Тодор Атанасов. 

Родителите изваждат медицинско на детето, от което става ясно, че има кръвонасядане по ръцете.

"Нараняванията са описани с документ от съдебна медицина – двете му ръце са надрани от китката до предмишницата целите – от нокти за мен, или усукване на дреха около ръката, има червени кръвонасядания, които не са приятна гледка”, казва още бащата.

Според директорката на детска градина "Слънце" госпожа Събева не е искала да го нарани, а да го предпази да не се удари в стъклената врата в спалнята.

"Не е прецизирана силата, с която го е хванала или дължината на маникюра, но това за мен не е направено умишлено”, заяви пред Dnes.bg директорът на градината Павлинка Кръстева. Наложеното наказание на учителката е забележка.

"В случая държавен служител, на който съм поверил детето си, е наказан с мъмрене, което е смешно”, твърди бащата на Кристиян.

"Издала съм и друга заповед, с която трябва дължината на маникюра да е безопасна”, добави шефката на детското заведение.

За случая е сезиран и Регионалният инспекторат по образование в Пловдив. Ако институциите не вземат мерки, родителите на детето ще заведат дело срещу учителката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
а дали му е изпила и кръвчицата тая вампирка ?
9
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
право е детето ... то не е кашкавал, а палма. Ако беше хубав кашкавал детето само щеше да иска да яде.Директорката обаче кефи - издала заповед за дължината на маникюра. Нея не я интересува кой какво прави с децата важното е да няма следи. Типичната комунистическа другарка
8
10
 
26
 
! Отговори
KKK преди 8 години
Поредното глезено коп.еленце .... после чакайте свестни хора да работят в обазованието при такива родители.
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
prebii ucitelia,za da e miren klasa.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въйййй,досега все едно не е имало непослушни деца?Нас едно време ни пердашеха, то щото правихме бели, тей че и тия са така, 100%
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами заради това, по-темпераментната част от населението им прави сини комбалите.
4
3
 
27
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
В Трънско казват НАДРА вместо НАБИ. Сигурно журналистът е оттам.
3
13
 
21
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Малко е сторила на калпазанина. Щом не слуша.
2
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как какво е НАДРА? Или си *** или недоучил. Не питай глупости да не се излагаш!
1
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво означава НАДРА ?