Що е гонка? Дават за сефте дефиниция... без край

Предлага се и отнемане на книжката преди решението на съда
15 окт 2015 11:37,
34
Що е гонка? Дават за сефте дефиниция... без край
Снимка: архив Булфото

Гонката с автомобили е на път да се сдобие с официално определение. Дефиницията е внесена в парламента с нови промени в Закона за движение по пътищата. Техен автор е депутатът от Реформаторския блок Петър Славов.

Още по темата

В Народното събрание има внесени още няколко проекта за промени, свързани с гонките. Те са част от големия пакет мерки, предложени от МВР и входирани от ГЕРБ.

Направената за първи път дефиниция на гонката представлява изречение от осем реда.

"Нерегламентирана надпревара между моторни превозни средства /гонка/ представлява съревнование между две или повече моторни превозни средства по път за обществено ползване, без за това да е налице разрешение на администрацията, стопанисваща пътя, при което моторните превозни средства потеглят или едновременно и се състезават кое първо ще достигне до предварително определена цел, или потеглят на интервали и се отчита времето, за което всяко от тях изминава дадено разстояние с цел постигане на най-бързо време или достигане до определена цел", определя я Славов.

С промените си той предлага и още по-сериозно затягане на някои наказания. Така например той иска отнемане на книжката преди съдебно решение до уточняване на отговорността на шофьора, ако е участвал в гонка, блъснал е човек или е превишил скоростта с над 50 км/ч в населено място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много убуу в ***. Радва ме как всяко едно правило е с толкова много условности, че имам идея как да го заобиколя още преди да се обнародва в държавен вестник. А това описано в статията е поредният мисловен напън от страна на рушветчиите. Явно това не им е силната страна. Дайте им палка,трънка,знак 40 и им гледай сеира.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е бъдещето на България гонки и сеир.
2
10
 
4
 
! Отговори
350 коня преди 8 години
Да пробват да ме догонят с Астричките, без номера, без нищо, нито камери ше ме хванат, нито нищо, да пратят въртолет.... ама няма досатъно пари. Вместо да се чудят как да налагат ограничения, да върнат Божирище, което нарочно го разкопаха, за да не се провеждат гонки, да го реставрират и всичок се нарежда!
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как ше дкажат, че 2 автомобила се състезават, а не примерно просто едновременно да раздават пълната газ, без да са превишили допустимата скорост с повече от 40 км/ч примерно. Карат си и двамата и толко, от светофар до светофар, примерно им се е запушил бензинопроводът и го пречистват. Петър е педро и ***!