Представят редки папагали в Пловдив

Птиците са дресирани и няма да са в клетки
16 окт 2015 15:16, Анисия Иванова
3
Представят редки папагали в Пловдив
Снимка: архив, Булфото

Eдинствената по рода си изложба на над 20 вида екзотични папагали, започва обиколката си от Пловдив. Изложбата под надслов "Macaw Garden Show" показва птици от три континента - Африка, Австралия и Южна Америка, обясни  Димитър Димитров от организаторите "Идеята МИ".

В изложението могат да се видят над 22 вида големи екзотични папагали от видовете Жако, Ара, Гуаруба, Какаду и други. Изложбата е единствена по рода си, защото птиците са в свободно състояние, те не са затворени в клетка и по този начин посетителите могат по-добре да им се насладят, уточни Димитров, цитиран от БТА. Всички папагали са дресирани, като с тях е работено дълги години.

Голямата атракция в изложбата се очаква да пристигне след десетина дни, това е един папагал от вида Хиацинтова Ара. Децата го познават като синия папагал от популярния анимационен филм "Рио".

Според организаторите това е единствен представител от този рядък вид на балканския полуостров, заедно с него се очаква да пристигне и тукан. Единствен на Балканите е и екземплярът от вида Гуаруба. Всички папагали в изложбата са събирани повече от 7 години, като за тях се полагат специални грижи и дресура.

Организаторите подчертаха, че най-ценният папагал не е този, който струва най-много, а този който ти е най-присърце и за който можеш да се грижиш най-добре.

Изложбата "Macaw Garden Show" ще остане в града под тепетата за трийсет дни - до 15 ноември, след което отпътува за два месеца в София. Димитър Димитров каза още, че в момента вървят преговори за експонирането й, и в Букурещ и в Будапеща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Форум Тракия,в Ж.к.Тракия.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PAPAGALITE SE NAMIRAT V NARODNOTO SABRANIE.
1
0
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
В Пловдив, ама къде по точно, аз ако искам да ги видя тези папагали как да ги намеря?