Народът vs. имигрантите: Заплашват националната сигурност!

Хората искат по-строг контрол по границата и борба срещу нелегалните
22 окт 2015 19:42,
43
Народът vs. имигрантите: Заплашват националната сигурност!
Графика: ИМП

Българите гледат подозрително към мигрантите и виждат в тях  заплаха за националната сигурност. Това показва проучване на нагласите на хората, проведено от Института по модерна политика.

Още по темата
Изследването е представително за пълнолетното население на страната и е правено по метода на полустандартизираното face to face интервю. Проучването е осъществено между 7 и 13 октомври сред 1060 пълнолетни в цялата страна.

74% от анкентираните са категорични, че мигрантите от Азия и Африка представляват опасност за националната сигурност и социалната структура в страната.

Според 34 на сто имигрантите – бежанци не са опасни. Едва 13% от българите пък смятат, че имигрантите от Сирия са безопасни. Още по-малко – 8% от анкетираните – признават, че икономическите имигранти  и бежанците не представляват опасност, а възможност за развитие.

От ИМП уточняват, че проучването е правено преди нажежаването на страстите след като български граничар простреля афганистанец.

Според хората най-важните мерки, които трябва да се проведат у нас са засилване на граничния контрол, който се подкрепя от 81% и борба с трафикантите, за която се обявяват 47 на сто.

33% са за връщане на всички недоказани бежанци от войната, 23 на сто – за връщане на бежанците в страната, от която са влезли у нас, а 22% смятат, че с имигрантите трябва да се процедира според решенията на Европейския съюз.

Национално представително за пълнолетното население на страната
изследване по метода на полустандартизираното face to face интервю.
Двустепенна случайно-квотна извадка. Персонално интервю реализирано в
домовете на респондентите. Период на провеждане на изследването: 7-13
октомври 2015 г. Обхват: 1060 пълнолетни жители в 108 гнезда от 28–те
области на страната. Методика на извадката: двустепенна гнездова,
случайна, с вероятности, пропорционални на броя на жителите на
населените места, които попадат в извадката. Максимално допустим
размер на стохастичната грешка при 50% дялове и 95% гаранционна
вероятност – 3,2 %. (1,4% при 6% дял). Възложител и изпълнител: ИМП със
собствена анкетьорска мрежа.Дата на първа публикация: 22.10.15 – сайт на
ИМП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко месеца почина от рак близък приятел ,остави 2 малки деца и жена която да ги издържа с заплата от 500 лева! От 4 месеца тя безуспешно се бори с държавата на децата и да бъдат отпуснати сирашки пенсии от по 100-ина лева , а в същото време тази същата държава пръска милиони левове по някакви мигриращи *** чийто месечна издръжка е над 1000 лева!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статистиката когато казва нещо, винаги гледам дали съм засегнат. Рак - да имам много близки, познати и колеги, засегнати в различна степен. ПТП - да по същия начин. 1/3 българи - ЗА! Това за мен означава, че трябва да имам и аз такива познати, с посочените от статистиката възгледи - от България или чужбина. А аз нямам такива.
30
0
 
24
 
! Отговори
aa преди 8 години
Ако беха бежанци от немско, ***-дойди, швабите ще ги преглътнем, но наследници на осман бей, същите араби (османлийте са говорели на арабски онуй време) дето са клали дедите ни... не, да ви го тура, НЕ!
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хиляди бежанци преминали през кордона на словенските полицаи, повалили слабите ограждения на австрийците и продължили из Австрия, като се настанявали в чуждите градини, окупирали бензиностанции и кафенета по пътя и си взимали храна и напитки колкото си искат. А някои, недоволни от грижите за тях по пътя из Европа, казват, че не само климатът не им харесва, но им давали храна" като за кучета и жени"! Е, какво ще кажат европейските политици, които ги чакаха с отворени обятия?
28
0
 
26
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Що за измислици!На анкетата на БНТ над 90% подкрепиха Вълкан,а и по други сайтове гласуването има аналогичен резултат!Обаче резултатите бяха бързо свалени от страниците и укрити!Над 70% от българите са за незабавна екстрадиция за всички!Може би защото въобще не са бежанци......
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо има толкова голям пробив по границите?Защо авганистанците не се екстрадират,а ги вкарват в лагери,хрантутят ги,а тези от тях които успеят да се измъкнат шетат из София и страната.Управляващите нямат характер да се справят със ситуацията,вместо да ги спират на границата,после хвърлят огромен ресурс да ги търсят и арестуват където могат.60-хилядна армия от полицаи не може да се справи с няколко хиляди бежанци,а ако нахлуят повече какво правим?
26
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако продължаваме да се водим по мултикултуризма, който ни го насаждат новите господари на Света отвъд океана и продължаваме да приемаме "бежанци" с отворени обятия, ще последваме съдбата на Римската империя. И следват нови тъмни векове....всъщност ние българите имаме опит 500 години.
25
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** народ проста държава,СЛАВЕЙКОВ-НЕ СМЕ ,НЕ СМЕ НАРОД А ***
24
1
 
27
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
ЕС и хората живеещи в него няма проблеми с генофонда си /генетиката/, а с правилата спускани от Брюксел, пардон налагани от САЩ! Правилата не са в интерес и защита на европейците! Не създават сигурност на гражданите на съюза! Духът и душата на континента боледуват, а следва и тялото! Правилата и законите не служат на човекът, а човекът/или античовекът - подкупните марионетки на САЩ в Брюксел и в отделните правителства на страните членки на ЕС/ трябва да им служи!
23
8
 
33
 
! Отговори
@@@@@@@@ преди 8 години
Чрез електронното гласуване, народът вече няма да има думата!Само с едно-две натискания на копчетата на клавиатурата, ще могат да си нагласят броя гласове!Не бъди глупав и наивен българино!Хакери разбиват системите на сигурност на Пентагона, днес бе разбита и пощата на шефа на ЦРУ, нима електронното гласуване няма да може да се разбие и маниполира?!
22
4
 
30
 
! Отговори
555 преди 8 години
ДО 22БЪЛГАРИТЕ СМЕ СИ ТУК ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ. НЯКОИ ОТ НАС СА СЕ ВРЪЩАЛИ ОТ СКИТАЛЧЕСТВО, НО ТУК ВИНАГИ Е ИМАЛО БЪЛГАРИ И ДРУГИ НАТРАПНИЦИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ КАТО ТУРЦИТЕ И ТАТАРИТЕ.
21
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разбрах, че прабългарите и турците не са били завоеватели тук, а просто са бягали от война. Нашите - от хазарите, а турците - от Тамерлан. Затова, да лягаме без бой! Другото ни е гарантирано, а и желано от големите началници. Нищо не можете да направите, освен качествена смазка и се хванете нейде по здраво.
20
6
 
30
 
! Отговори
@@@@@@@@@ преди 8 години
До като ни затрупват с всякъкви новини, с референдум в събота искат да ни отнемат и последното, което ни е останало, а именно правото на глас!Електронното гласуване е страхотно, но на този етап - НЕвъзможно!Вие младите поне сте наясно как се разбиват системи на сигурност!Не допускайте този фарс!
19
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина може да пътува за Германия с лична карта. пришълеца може без документи и безплатно.Това са паразитиращи народи.Отива някъде, не за спокойствие, а да се закачи и паразитира на гърба на белия човек.Бя на село, наблизо се настаниха роми, отидох в града - те се домъкнаха след година, отидох в столицата - те след мен, емигрирах в Белгия - моите хора вече бяха там......
18
4
 
39
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Арабите ще завладеят Европа, такива са предсказанията. Досещате се, че първо ще завладеят България, защото е най-слаба и уязвима.
17
1
 
51
 
! Отговори
дядомраз преди 8 години
Европа усилено деградира и ако не се осъзнае ще бъде превзета от исляма. Нещо подобно на Римската империя,превзета от варварите.
16
1
 
43
 
! Отговори
ASK преди 8 години
Висшата мяра на доверието , е проверката.Особена за непознати пришълци.
15
4
 
7
 
! Отговори
Nedelinski adres преди 8 години
Koito iska po-silen kontrol na granicata, da otiva i sam da go pravi - chastno i dobrovolno?! I da ne si zabravi kitkite rozi i pomostnite paketi za bejancite s gostopriemnoto " dobre doshli v nashata mila rodna strana"
14
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да има свободно движение на хора, стоки и капитали. Това искат от Брюксел и Вашингтон. Скоро ще поискат и да махнем входните врати от апартаментите си, за да може още по-свободно да се движат хората. Където си искат ще влизат и излизат свободно като в хан.
13
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е да затвориме границата, ама от Европа не ни дават! В страшен съюз се набутахме, пишман да останеш! Пфу