Народът vs. имигрантите: Заплашват националната сигурност!

Хората искат по-строг контрол по границата и борба срещу нелегалните
22 окт 2015 19:42,
43
Народът vs. имигрантите: Заплашват националната сигурност!
Графика: ИМП

Българите гледат подозрително към мигрантите и виждат в тях  заплаха за националната сигурност. Това показва проучване на нагласите на хората, проведено от Института по модерна политика.

Още по темата
Изследването е представително за пълнолетното население на страната и е правено по метода на полустандартизираното face to face интервю. Проучването е осъществено между 7 и 13 октомври сред 1060 пълнолетни в цялата страна.

74% от анкентираните са категорични, че мигрантите от Азия и Африка представляват опасност за националната сигурност и социалната структура в страната.

Според 34 на сто имигрантите – бежанци не са опасни. Едва 13% от българите пък смятат, че имигрантите от Сирия са безопасни. Още по-малко – 8% от анкетираните – признават, че икономическите имигранти  и бежанците не представляват опасност, а възможност за развитие.

От ИМП уточняват, че проучването е правено преди нажежаването на страстите след като български граничар простреля афганистанец.

Според хората най-важните мерки, които трябва да се проведат у нас са засилване на граничния контрол, който се подкрепя от 81% и борба с трафикантите, за която се обявяват 47 на сто.

33% са за връщане на всички недоказани бежанци от войната, 23 на сто – за връщане на бежанците в страната, от която са влезли у нас, а 22% смятат, че с имигрантите трябва да се процедира според решенията на Европейския съюз.

Национално представително за пълнолетното население на страната
изследване по метода на полустандартизираното face to face интервю.
Двустепенна случайно-квотна извадка. Персонално интервю реализирано в
домовете на респондентите. Период на провеждане на изследването: 7-13
октомври 2015 г. Обхват: 1060 пълнолетни жители в 108 гнезда от 28–те
области на страната. Методика на извадката: двустепенна гнездова,
случайна, с вероятности, пропорционални на броя на жителите на
населените места, които попадат в извадката. Максимално допустим
размер на стохастичната грешка при 50% дялове и 95% гаранционна
вероятност – 3,2 %. (1,4% при 6% дял). Възложител и изпълнител: ИМП със
собствена анкетьорска мрежа.Дата на първа публикация: 22.10.15 – сайт на
ИМП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
50
 
! Отговори
жеко преди 8 години
то се вижда че организирано вкарват, афганистанци и всякаква *** която ще използват в атака срещу русия, всичко е измислено, евросъюза ако пожелае ще затвори границите но явно имат нареждане от през океана
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Афганистан също е разруха и глад след войните на злото на света САЩ,ЕС,НАТО.....с вълшебна пръчица не може да стане демократична за три-четири години
10
2
 
16
 
! Отговори
не всички! преди 8 години
Либия също я демократизираха братушките и сега либийците нямат основание да бягат в Европа от своята демократична и правова държава.
9
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанците не са опастност за Българската национална сигурност,най голямата заплаха за сигурноста в БГ са политиците-националните предатели,които за шепа пари синпродават *** си и всичко което е свързано с БГ дух.....вземете един пример само с фондациия Америка за БГ,и ощеее куп личности са продали българското в продължение на прехода.....врагът на българия е българинът
8
3
 
33
 
! Отговори
не всички! преди 8 години
Те са емигранти, но не са бежанци, освен сирийците разбира се. Нали в Афганистан нашите братушки демократизираха страната. Отначало президент беше Хамид Карзай, който предаде властта на нови я афганистански президент избран на законни, честни и многопартийни избори? Афганистанците нямат никакво основание да искат бежански статут! В Афганистан има демокрация!
7
0
 
27
 
! Отговори
прогматично преди 8 години
Междувпрочем, каква е цената да станеш бг гражданин? В лева, в евро! Нека и тази опция официално да я има, а не просто от съжаление, или мижави пари /1 000 - 2 000 лв. да влизат в джоба на някой трафикант , а не в държавния бюджет! пп. Бг ако продължава така никой богат човек няма да влезе в тази държава да живее в несигурност, нито ще инвестира! Така както вървят нещата до сега Бг обеднява с всеки изминал ден - разходите и разправиите се увеличават!
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То национална сигурност отдавна не съществува и е само въпрос на време да стане гражданска война не само в българия, а в цяла европа и ми се струва че господата дупедавци от еврогейския парламент си играят с огъня
5
2
 
55
 
! Отговори
Суека преди 8 години
Бежанци дръшки това си е преселение на *** с цел претопяване на европейдното население и терористични актове из цяла Европа ! Вън всеки който не е българин и който е с неясен произход и история !!!
4
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народът може да си отдъхне соблекчение.Бойко ще се справи с емигрантите както блестящо се справяше досега.
3
0
 
40
 
! Отговори
ГРАЖДАНИн преди 8 години
Как да не будят претеснение след като виждаме от къде идват и досеганикой не е еденифицирал можи би да са влезли и потенциални терористи.
2
3
 
47
 
! Отговори
нация преди 8 години
Москов също става опасност за националната сигурност.За малко да избие цяло поколение в интерес на исляма.
1
3
 
55
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Наборна армия и мобилизация.