Жълт код в 4 области, следобед прибираме чадъра

Предупреждението е за Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас
23 окт 2015 09:34,
1
Жълт код в 4 области, следобед прибираме чадъра
Снимка: Reuters, архив

Жълт код за обилни валежи е обявен за 4 области в страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Предупреждението е в сила за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. До обяд ще продължи да вали дъжд с очаквани нови количества до 15-20 л/кв.м.

В крайните южни райони на Област Бургас очакваните количества валежи са до 25 л/кв.м.

Днес ще бъде облачно, но валежите ще отслабват, а след обяд от запад и ще спират.

Привечер над Северозападна България и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – умерен северен вятър. Температурите ще са почти без дневен ход и максималните ще са между 8° и 13°, съобщиха за "Фокус" от НИМХ към БАН.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи, значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са 12 - 14°. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала. Температурата на морската вода е 16° - 18°.

В планините ще бъде предимно облачно и дъждовно. Над 1800-2000 метра ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 1°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари