Монтана, Вълчедръм и Медковец избраха кметовете си

8 монтански общини отиват на балотаж
26 окт 2015 11:22, Анисия Иванова
5
Монтана, Вълчедръм и Медковец избраха кметовете си
Архив: Булфото

При обработени около 65 на сто от протоколите на секционните избирателни комисии в Монтана настоящият кмет Златко Живков печели пети пореден мандат, съобщиха ОИК в Монтана. За Живков са гласували 54,55 на сто от избирателите, а за основния му опонент Дилян Димитров от ГЕРБ - 25 на сто.

Кандидатът на коалиция "Бъдеще за Монтана" Иванка Делева получава 9,71 на сто от гласовете, а издигнатата от коалиция "БСП лява промяна за Монтана" Камелия Трифонова - 5,87 на сто. В общинския съвет коалицията на Златко Живков "Заедно за Монтана" печели 34,7 на сто от мандатите, а ГЕРБ - 25,02 на сто.

В община Вълчедръм настоящият кмет Иван Барзин от БЗНС "Ал. Стамболийски" получава 52,78 на сто от гласовете при обработени 82 процента от протоколите. Вероятно Барзин печели пети пореден мандат като кмет на Вълчедръм.
При обработени 100 процента от протоколите настоящият кмет на община Медковец Венцислав Евгениев от БСП получава 50,28 на сто от гласовете и остава на поста си. Евгениев е кмет на Медковец от 1991 година насам.

В Лом се очертава балотаж между кандидата на ГЕРБ Пенка Пенкова, която получава 48,3 от гласовете при междинните резултати и Борислав Борисов от местната коалиция "Единство". В Берковица настоящият кмет Димитранка Каменова от ГЕРБ получава 37,56 на сто, а втори с 30,80 на сто е бившият кмет Милчо Доцов, който е издигнат от местна коалиция и е подкрепен от БСП.

В община Брусарци настоящият кмет Наташа Михайлова от ГЕРБ води с 48,84 на сто, а на второ място е бившият кмет Юлия Робинзонова с 22,21 на сто. В община Бойчиновци настоящият кмет Светлин Сретениев от ГЕРБ получава 39,76 на сто от гласовете, а негов опонент на балотажа ще бъде бившият кмет на общината Славей Костодинов от Народен съюз, за който са гласували 19,41 на сто от избирателите.

Във Вършец настоящият кмет Иван Лазаров от ГЕРБ получава 46,50 от гласовете, а втори с 17,81 е Благовест Христов от АБВ. В община Чипровци най-много гласове печели кандидатът на ГЕРБ Пламен Петков - 39,62 на сто, а негов опонент на балотажа ще бъде настоящият кмет Анатолий Първанов от Народен съюз, който получава 29,42 на сто от гласовете.

В община Якимово настоящият кмет Георги Георгиев от ГЕРБ печели първия тур с 48,53 на сто, а негов опонент на балотажа ще е Деян Боянов от БСП, за който са гласували 36,65 на сто от избирателите. В най-малката община на област Монтана Георги Дамяново води кандидатът на ГЕРБ Цветелина Александрова с 47,92 на сто, а втори е Красимир Иванов от местна коалиция с 21,72 на сто.

В Севлиево най-вероятно ще има балотаж между кандидата на партия ГЕРБ и досегашен кмет Иван Иванов и регистрирания от местната лява коалиция "Избирам Севлиево" Йордан Стойков. Иванов е спечелил около 45 на сто от гласовете на севлиевци, а Стойков - около 27 на сто. Това съобщиха от ОИК, като уточниха, че данните са на базата на около 90 на сто от обработените протоколи.

В 29-членния общински съвет освен партия ГЕРБ и представители на местната коалиция "Избирам Севлиево", на базата на изборните резултати, вероятно ще влязат ДПС, Народен съюз, Реформаторският блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Montana преди 8 години
А Злати Живков е определено новия феодал на областа. Не знам колко "мандата" е не сменяем - а градчето запада и се обезлюдява.Честито на печелившите - след тоя му мандат, със сигурност ще трябват и "бежанци" за електорат.
4
0
 
2
 
! Отговори
mitko преди 8 години
Za gines sa ***...
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прокуратурата трябва да влезе и във Въшец , защото цялата махала бе доведена под строй да гласува за Герб.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Община Медковец - кмет от 1991 година. Това си е направо за Гинес.***"При обработени 100 процента от протоколите настоящият кмет на община Медковец Венцислав Евгениев от БСП получава 50,28 на сто от гласовете и остава на поста си. Евгениев е кмет на Медковец от 1991 година насам."
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, Симитли? Да не би Апостол да са го пропуснали тази година, нищо че беше единствен кандидат?