Осъден за търговия с вот стана старейшина в Стара Загора

Преференциите на ромите направиха Юсни Ибрям общински съветник от РБ
Обновена: 28 окт 2015 10:47 | 27 окт 2015 07:00, Красимир Ангелов
34
Осъден за търговия с вот стана старейшина в Стара Загора
Юсни Ибрям - отличникът в преференциите. Снимка: архив, Нова телевизия

Юсни Ибрям - единственият осъден за търговия с вот за парламентарните избори през 2013 година, почти със сигурност ще бъде част от новия обищнския съвет в Стара Загора, сочат последните, но все още неокончателни данни на местната избирателна комисия.

Още по темата
Скандалният политик се намърда под номер 26 в листата на Реформаторския блок за местния вот, а появата му в листата срещна остра съпротива дори от ръководството на Движение "България на гражданите" в Стара Загора заради скандалното му минало.

Оказа се обаче, че гласуването с преференция изненадващо изтрелва Ибрям сред един от четирите общински съветника, които РБ ще има в града под липите.

Проверка на Dnes.bg сред публикуваните протоколи на сайта на ЦИК показват, че в ромския квартал “Лозенец” РБ отстъпва единствено на ДПС по брой гласове за общински съветници, а Ибрям е истински отличник с поставени преференции. Така например в 134-та секция в квартала той има цели 37 преференции от общо 56 гласа за РБ. В 132 секция РБ има 36 гласа, от които 26 са с преференция за Ибрям, а в 133-та – 29 гласа, едва 5 от които не са с преферция за бившия ДПС кадър.

Най-добре листата на РБ обаче се е представила в секция 135 в ромския “Лозенец”, където от 146 гласа за реформаторите, Ибрям има цели 131 преференции. В останалите 3 ромски секции листата има по-скромни резултати, но почти всички преференции за именно за Юсни Ибрям. В крайна сметка след обработените 99,04% от протоколите, кандидатът за старейшина има цели 634 преференции до своя номер 26.

Πpeди oбявявaнeтo нa oĸoнчaтeлнитe peзyлтaти на ЦИК e пoчти cигypнo, чe Peфopмaтopcĸият блoĸ щe имa чeтиpимa oбщинcĸи cъвeтници в Cтapa Зaгopa. Любопитното е, че влизането на Юсни Ибрям сред първите 4 ще остави извън общинския съвет кандидатът за кмет на Реформаторите в Стара Загора Димитъp Чopбaджиeв, който след подредбата почти сигурно ще остане на пето място.

Dnes.bg припомня, че преди две години, когато Юсни Ибрям е бил общински съветник от листата на ДПС, той е давал по 44 лева на хора от село Хан Аспарухово, за да си издадат нови лични карти. В замяна на тази "услуга" те трябвало да гласуват. В съда той не скрива, че е търгувал гласове за ДПС и се признава за виновен в залата. Сключва сделка с прокуратурата и получава 8 месеца пробация. По-късно обаче печели обжалване пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днес.бг - без да искате, сте сложили гениална втора част на заглавието си! ние наистина живеем в примитивна територия, в родово-общинен строй на *** и ***; тук няма нито капитализъм, нито дори комунизъм, а пещерняци, които правят каквото си искат.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
демокрацията изисква всеки, който има право на глас, да прави същото като останалите и да има същите права и привилегии. след като 1 милион неработещи, необразовани, осъдени, неплащаши ток, вода, данъци и осигуровки крадци и изнасилвачи могат да гласуват, право и задължение на всички останали граждани на държавата е да направят същото сега и веднага!
15
0
 
3
 
! Отговори
корупция-причини преди 8 години
властова концентрация на хора, неотговарящи пред обществото; недемократичен режим; липса на прозрачност; големи обществени средства за проекти; тайни общества и шуро-баджанащина (наши хора); лошо правосъдие; ограничена свобода на словото; купени медии; ниски държавни заплати; незаинтересовано общество; липса на имуществен ценз при заемане на обществена длъжност.Хайде сега вижте дали всичко накуп не е представено у нас?
14
0
 
4
 
! Отговори
нов ред преди 8 години
в начин за гласуване - 1 седмица преди вота всички водачи на партии застават на централния площад на селището и публично обявяват кой колко пари ще дава за гласуване за него. хем няма да има тъпите реклами, хем няма да има преследванедали не се купуват гласове, хем всичко ще си е на мястото
13
0
 
7
 
! Отговори
браво.... преди 8 години
БРАВОООООО!!!!!! В престъпна територия управляващите естествено трябва да са престъпници! А РБ си е най-големия престъпник в БГ - от полубългарина и национален предател костов тръгнахме на долу след огромното разграбване с "подаръци" на националната индустрия на чужди държави, имащи само интереси!!!!! Още 1 път БРАВО!!!!! Нека всички да ги видят!
12
0
 
8
 
! Отговори
кокала преди 8 години
РБ видяхте ли се бе,видяхте ли с какви каликандзери ще управлявате.Плюя на вас и вашата политика.
11
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 8 години
До Анонимен 23Всички не можем да се махнем!
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб са фашисти
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Махнал съм се преди 10 години от този отвратителен град, и не съжалявам.Не знам колко българи са останали но няма да сбъркат ако сторят същото.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BALGARSKI GRAGDANIN V NAI-DOBRATA PARTIA MISLESHTA ZA NARODA
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам вече да се избират кметове и общински съветници от всички затворници. Те ще ни оправят, защото имат капацитета :(
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформираме ли, реформираме ли...
5
0
 
19
 
! Отговори
Скрудж преди 8 години
Едва ли има по-смешна партия от РБ.
4
2
 
23
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
К'во ривети, ва мат'риал? Я по кротко, нали вдигахте "двата пръста"?Ха сега, яжте тесления сап!Муахахахахахахахахаха!
3
19
 
1
 
! Отговори
Коко5 преди 8 години
Какво му има , като гледам не ми прелича на националист.Не е от волната партия .Не е нахлувал в Аграрния университет.
2
3
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Как се развива заложническата криза в зала "Арена армеец" ?Вече почти 48 часа държавата държи заключени в залата стотици български граждани против волята им.Факт !Това тероризъм ли е ? Мисля, че може да бъде тълкувано като форма на тероризъм.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление демографската картина е такава, че партии, които не разчитат на ромски гласове, не могат да влязат във властта. И тепърва вече напълно ще зависи от ромите кой ще управлява.