Аквариумите с убитите октоподи – целите в мастило!

То се изпуска от тях като защитна реакция, вследствие на стрес
13 ное 2015 21:55,
27
Аквариумите с убитите октоподи – целите в мастило!
Снимка: Dnes.bg

Директорът на Природонаучния музей в Пловдив д-р Огнян Тодоров е категоричен, че смъртта на октоподите в аквариумите им, е настъпила вследствие на голям стрес.

"По принцип октоподите са животни, които като защитна реакция изпускат мастило. Те са от главоногите, изпускат мастило, когато са притеснени. Аквариумите с изтормозените екземпляри бяха изцяло потъмнени от него", коментира той пред Dnes.bg.

Още по темата

Знаете от по-рано днес за вандалската проява в музея, при която бяха убити два октопода и 5 сепии, след като неизвестни лица нанесоха удари по техните аквариуми. Освен ударите, вероятно водните обитатели са били снимани и със силна светкавица.

"Сложили сме навсякъде табели, че в морския аквариум е изцяло забранено да се снима със светкавица. Въпреки това ежедневно не се съобразяват с табелите", възмути се Тодоров.

Оцелелите животни все още не са се успокоили, заради което част от аквариума на музея е затворен за посетители. Това обаче не е единствената вандалска проява – откраднати са и две рибки - син танк и популярната сред децата риба-клоун.

"Тук не е въпросът до стойността на животните. Въпросът е, че нещо, което ние изградихме в рамките на 5-6 месеца, за 10 минути бе унищожено", заяви с носталгия диреткорът на Природонаучния музей.

Извършителите не могат да бъдат идентифицирани, тъй като охранителните камери в музея все още не са инсталирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Ив преди 8 години
Тия дето са го направили това са тотални ***! Друго - камери, нещо? Охрана очевидно няма. Боже, в кой век живеете бе? Ми като се вложили толкова труд и грижа в музея, ми що не си го пазите? Знаете къде сте, българина е кьопаво магаре, пазете всичко което създадете! Жалко че това е урок за вас с цената на животинките. И да, някой трябва да наблщдава какво става вътре. Явно не ви дреме за животните, а за това колко време ви е отнело. Ми сложете си охрана следващия път. Е*аси!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ee plovdiv plovdiv
9
2
 
10
 
! Отговори
някой преди 8 години
Пуста й селяния, диво племе....!
8
1
 
10
 
! Отговори
36413 преди 8 години
така да ви кажа как се прави по света. Във всяка зала седи по 1 човек може да е мъж/жена независимо от възрастта и седи и наблюдава дали се пазят или картини или каквото и да е и дали се снима или не със светкавица. Когато това не става се провикват и отиват да се накарат на провинилия се и го карат да изтрие снимката. Не е толкова сложно и неизпълнимо. Като се знае , че ме *** ще тр да ни пазят от самите нас
7
2
 
17
 
! Отговори
аналогично преди 8 години
Намерете вандалите и без да ги пипвате с ръка, накарайте ги да се напикаят от ужас.
6
2
 
21
 
! Отговори
Борислав Цоков преди 8 години
Като прочетох тази новина днес ми се стори като филм на ужасите... :( Можете да си представите в какви мъки са загинали горките животинки, правейки всичко по силите си да се защитят. Не знам кой е сторил това, но заслужава същата участ! Господ всичко вижда, той ще отсъди, след като извършителите не могат да се намерят. Вайкащия се директор на музея не е защитил достатъчно сериозно обитателите и инвентара, той също може да бъде отвинен в безстопанственост!! Къде е охраната?!??
5
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз се гордея, че съм българин! Няма по-добри, по-работливи и по-красиви хора от българите.
4
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO DOBRE SA NAPRAVILI--OKTOPODA BESHE INTERESEN PREZ 80-TE-90-TE.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно пред днес бг го казаха шъ знаиш преди 10мин. по новините... статията ви се едно я е писал глупав ученик
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Требвало е и да си го пазите, това е България в началото на 21 век.
1
4
 
35
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
За жалост още по-страшно ще става . " Развитието " ни върви надолу и без мерките наложени в Германия слез 30 януари 1933 нямаме шанс за оцеляване .