Велинград пропищя от кучета – нападат по три

Жител на града: Спасих се само с молитва!
7 дек 2015 13:22,
32
Велинград пропищя от кучета – нападат по три
Снимка: bTV

Хората във Велинград настръхнаха срещу кучешките нападения в града. Четириногите атакували в глутници, нахвърляли се в центъра, не жалели нито местни, нито туристи.

"Има много бездомни животни в града, не се взимат никакви мерки за намаляване на популацията", възмути се велинградчанката Гергана Жуглева пред bTV.

Още по темата

Съгражданинът й Стоян Петров разказа, че самият той бил нападнат от три кучета. “"такуваха ме без никаква причина, без да ги дразня. И тъй като съм вярващ човек, помолих се за кратко и проблемът се разреши - не бях нападнат. Но не може да се разхождаме със страх", категоричен е той. Петров разказа, че няма против кучетата, но смята, че човешкият живот трябва да е на първо чясто.

Виктория Велева разказа, че кучетата нападали хора в центъра и от аптеката им давали веднага ампули срещу тетанус, за да ходят на лекар. Недоволните във Велинград поискаха да бъде построен кучешки приют.

"Хората остават с неправилно впечатление за приюта. Мислят, че така кучетата ще изчезнат с магическа пръчка. Но няма как да няма кучета, като във всеки двор се развъждат нерегламентирано, не се кастрират, изхвърлят се по три пъти годишно бебета в града", коментира Анна Содева от неправителствена организация.

Кметът на Велинград Костадин Коев, който е и ветеринар, обаче обеща приют до Коледа. Той обясни и че още следващата седмица общината започва работа с фондация "Четири лапи" - ще се направи планова програма за поддържане на нивото на популицация, предстои и  планова кастрация на кучетата по улиците и в дворовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Котките не са опасни, те не могат да нападат хора. Кучетата от друга страна могат да изядът някой жив. Всички трябва да бъдат приспани. Това не е гора а град, в него живеят хора а не бесни вълци.
22
1
 
3
 
! Отговори
случай преди 8 години
На 6.12. бях във ВАрна и се разочаровах като гледах в центъра на града, където продават цветя, продавачките- млади жени, как невъзмутимо търпяха 7-8 малки котета да им гризат цветята..Като че се намирах в някое затънтено село, сред простовати женици, които се умиляват от плъзналите на воля котета..!!??Чипиране на всички котки, котета, кучета и кученца! да се знае КОЙ ги размножава и изоставя!!Законодателят да предвиди ГЛОБИ!
21
1
 
6
 
! Отговори
решение преди 8 години
1.ЗАКОН, задължаващ всеки, имащ домашен любимец, да му имплантира чип с адрес, тел.име на собственика.2.Всички родени да бъдат с импл. чип, а не хвърляни на улицата! Нездържаните от стопанина животни да се прибират в ПРИЮТ: стопанинът да ПЛАЩА издръжката за една седмица, ако не се осинови- УМЪРТВЯВАНЕ.3.НИКАКВИ скитащи кучета по улици и паркове, дори да са кастрирани!4.По този начин ОНЯ, който има любимец ЩЕ ЗНАЕ,че ТОЙ е ОТГОВОРЕН за евентуално умъртвяване, ако го ИЗОСТАВИ!Стига беззаконие
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз последният път като се къпах в Нил между 8 крокодила постъпих по същия начин - една молитва и крокодилите само се галеха в краката ми.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом с молитва става, какъв е проблемът. Да раздават на велинградчани молитвеници и да оставят животните на мира.
18
1
 
2
 
! Отговори
КУЧКАРНИК преди 8 години
ВЗИМАТЕ ЕДНА ТОЯГА ----------- !!!!!НЕ ПО ГЛАВАТА А ПО ТЯЛОТО ГЛАВАТА ИМ Е ЗДРАВА!!!!!!!!!!
17
1
 
17
 
! Отговори
20 години едно и същ преди 8 години
Лозето от молитви е на това дередже, но щом сте ок с молитви, продължавайте си така. Ромънците една вечер взеха мотиката и се оправи положението.
16
2
 
9
 
! Отговори
ОРЪЖЕЙНИКОВ преди 8 години
ВИЖТЕ ЗНАЧИ - ИМА ЕДНИ НЕЩА - БРЕНЕКЕ, МАКАРОВ И ДР. ПОДОБНИ. ПРЕД ТЯХ ВСИЧКИ КУЧЕТА СА РАВНИ. СПОРЕД МЕН ЧОВЕК НЕ БИВА ДА СЕ ПОДЧИНЯВА НА ГЛУПАВИ ДОГМИ. А ИНАЧЕ Е КАЗАНО : НА ЗЛО КУЧЕ - ЗЪЛ ПРЪТ, БИХ ДОБАВИЛ - КОНТРОЛЕН В МЕЖДУВЕЖДИЕТО. СОРИ, АМА АМАН ОТ ХУМАНИЗЪМ.
15
0
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
от нищо небягат да ги ... поне при нас дето са. цяла глутница са и нямат страх от нищо.
14
3
 
16
 
! Отговори
nemo преди 8 години
продължавайте да храните клечащите пред входове магазини и контейнери за *** мъст--ии и после се жалете. те свикват да им се дава и когато не им се даде се хвърлят сами да си вземат.виждал съм какво става когато някой ги храни-храни и накрая си пати заради милостта си. куче нямащо страх от човек е вълк. небяга ли като му кажеш чиба ти ще бягаш.нямам нищо против домашните кучета но съм абсолютно против бездомните.
13
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
. "такуваха ме без никаква причина, без да ги дразня. И тъй като съм вярващ човек, помолих се за кратко и проблемът се разреши - не бях нападнат." Нещастници, изхвърляйте си животните на улицата пък после хапели били...
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2 кучетата да не са прости не ядат кремверши
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На някои хора май не се харесват любимите на Вожда същества?Който не харесва кучета да напише трите си имена,ЕГН и пълен адрес.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кокоА от какво се преселват в отвъдното най-бързо и сигурно?
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!Молете се за бога братя,само молитва ще ви спаси от безхаберието на държавните институции!Тълпи от кучета и мигани диктуват стандарта и качеството на живота ни?Защо на запад няма бездомно куче или котка или меганин да вилнее?
8
3
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
В "чиста, спретната държава" хората не взимат кучета и после им писва и ги хвърлят на улицата. Тези кучета как мислиш са стигнали до улицата и са почнали да се размножават? Който каквото си надроби...
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Молитвата трябва да бъде отправена към виетнамците. Само те ще решат проблема дългосрочно.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
анонимен 2 "ХАХАХАХ", много смешно на чужд гръб,а?!
5
3
 
13
 
! Отговори
коко преди 8 години
Всички бездомни кучета бягат от пиратки.Изпитано!
4
1
 
19
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 8 години
..... Какви кучета ? Какви пет лева ? Каквато "Държавата" , такива и кучетата в нея........ Гладни , мизерни и готови да захапят всичко ... само и само да се "наядат" !!! КОНТРОЛИРАНАТА БЕДНОСТ , в последните 25 години "Демокрация" , до там ни докара.... Както нас.... така й кучетата ни ! Колкото по- беден и по- мизерен е Народа.... толкова по- лесно се води за носа... и се продава за 20 лева и 5 кебапчета... Така е и с кучетата.... Мислите , че НЯМА ПАРИ В БЪЛГАРИЯ? Има! Но НЕ за нас! ... :( !