Шофьорска радост: Горивата под 2 лева в няколко града

Варна, Кърджали, Пловдив и Стара Загора са с най-ниските цени
17 дек 2015 11:00, Красимир Ангелов
64
Шофьорска радост: Горивата под 2 лева в няколко града
Снимка: Булфото

Варна, Кърджали и Пловдив са с най-ниски цени на горивата, като дизелът и бензинът се продават под 2 лева.

Най-щастливи са шофьорите във Варна, където "Лукойл" пусна на своята бензиностанция в квартал "Владислав Варненчик" масовия А95 за 1,75 лева. Иначе средно в града той се търгува по 1,95 лева, съобщава "Телеграф".

Дизелът също е бил със 7,5 стотинки по-евтин от средната стойност за цената и се е предлагал по 1,94 лева за литър.

В Кърджали пък масовия бензин е 1,98 лева за литър, а дизелът - 1,96 лева за литър.

В Пловдив бензинът и дизелът струват съответно 2 лева и 1,99 лева за литър.

По информация на читател на Dnes.bg в Стара Загора горивата също са под 2 лева.

В София обаче цените на основните горива са твърдо над 2 лева и вероятно няма да паднат под тази кота преди края на празниците.

Котировките на петрола се понижиха в азиатската търговия днес на фона на поскъпването на долара след решението на Управлението за федерален резерв на САЩ да повиши водещата си лихва и увеличаването на американските петролни резерви.

Така котировките на американския лек суров петрол с доставка през януари днес се понижиха с 6 цента до до 35,46 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, с доставка също през януари, поевтиня с 15 цента до 37,24 долара за барел.

Министерството на енергетика на САЩ вече съобщи за повишаване на петролните резерви с 4,8 милиона барела, докато повечето експерти, анкетирани от Блумбърг, очакваха спад през седмицата до 11 декември.

Инвеститорите оценяват увеличаването на резервите като сигнал за слабо търсене на фона на свръхпредлагането на пазара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: дизелгоривабензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
25
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Прах в очите. Барел от най-скъпия петрол е 40$. 3 пъти по-ниско от миналта година по това време. Бензина от 2.70 на половина поне да падне.....
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКЦИЗА НА ГОРИВАТА Е 60 СТОТИНКИ ЗА ЛИТЪР. В ЗАДАЧАТА СЕ ПИТА КЪДЕ ОТИВАТ ДРУГИТЕ 1 ЛЕВ И 40 СТОТИНКИ ЗА ЛИТЪРЧЕ?
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Добрич са над 2 лв и целия град пътува до Варна за да зарежда
23
0
 
40
 
! Отговори
ВЗлатевски преди 8 години
Как можете да пишете Лукойл във Варна, като на всички от Варна знаят, че намалението го има защото Марешки им разби монопола. Без него и досега бензинът там щеше да е над 2.10.А да си зададете въпроса защо Лукойл продава бензин на 1.75 във Варна и на 2 лева в останалите градове?
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз предлагам по празниците да не зареждаме или да зареждаме точно колкото ни трябва - без да пълним догоре Явно са ни скроили шапка да зареждаме скъпи горива по празничните пътувания ....а дали не може да ги изненадаме
21
0
 
10
 
! Отговори
Митко преди 8 години
Дизел в Германия. clever-tanken.de/tankstelle_liste?spritsorte=3&r=5&lat=&lon=&ort=12107Всеки сам да си прави сметката, каква е пак надценката в Бъглария.
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите управници (убавци) не искат евтини горива защото автоматично започва да влиза по-малко акциз, а с този продънен бюджет и толкова кредити се чудят от къде да закърпят.Как не им увря главата , че по - високи доходи за хората ще генерират повече данъци
19
0
 
34
 
! Отговори
А1 преди 8 години
Как може при цена на петрола миналата година 150 Долара за барел, цената на бензина да беше 2,70лв. Днес при цена 35 Долара на барел да е 2,00лв.И после нямало спекула и картел !!!!Абсолютно ни лъжат и всеки знае, че най- големия МОНОПОЛИСТ е "ЛУКОЙЛ", но си мълчат защото комисионните са големи...
18
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвай се народе!!! Тук в германия при заплата от 2 000 евро зареждам бензинче на 0.75 евро цента за литърче. А вие се радвайте на мутретата си!!!
17
1
 
30
 
! Отговори
Варненец преди 8 години
Евала на Марешки. че с цените на бензиностанцията си свали цените на другите мошеници-бензинджии във Варна. Твърдя, че качеството на горивата ( и количеството) при Марешки е добро. Така трябва да се постъпва с частните монополисти!
16
5
 
14
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
На нас руснаците трябва да ни продават бензина по 4.00 лева литъра ! Защото ръководителите ни са неблагодарници ! Лижат хамериканците, лижат ! Защо им трябва да псуват руснака ???
15
8
 
3
 
! Отговори
gerbist-reformator преди 8 години
Донякъде е добре да са евтини горивата, но все пак нека да не се радваме. С ниските цени стават ниски и приходите ни от ДДС, а както всички знаем Балагария разчита главно на косвените данъци, защото преките са симвлолични.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добрата новина!"Спецсъдът освободи под гаранция всички митничари, задържани на "Кап. Андреево"
13
0
 
17
 
! Отговори
Ангелин преди 8 години
Не стига, че предлагат горива, които не са качествени, лъжат, като съм сигурен, че 10-15 % е въздух, ами и на всичкото отгоре с цени, които са значително повишени... п.п. Ако другите държави си имат мафия, то нашата мафия си има държава... Уви!
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо цените на услуги и продукти не паднаха сега, когато горивата са по - евтини? Когато се вдигнаха, всичко поскъпна, а сега няма поевтиняване! Понякога си мисля дали не трябва САЩ и Руси я да пуснат по една ядрена бомба над бг и да се приключи с всичко това! Просто племе сме ние!
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските *** пикаят газ сега... искам им се високи цена да може техния господар да е добре нищо че ние ще сме зле...
10
0
 
21
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Една и съща бензиностанция 2-ва града разлика в цената 15 стотинки това какво е ако не монопол и картел !!!!!!
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още трябва да падат, ама мръсните руснаци ни продават скъпо, нищо добро не ни чака от тея гад0ве!
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като реалната цена на горивата е под 1.50лв, къде е този пръч бялата златка да излезе и протестира срещу руската рафинерия, която си изнася печалбите и х.й за нас.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Не са руснаците.Когато бате ти Бойко стана мин-председател за 2-и път цените на бензина бяха тръгнали надолу и бяха под 1,90.Обаче,за да има какво да крадат и да съберат повече пари от акциза,цената на бензиностанциите бързо беше върната до предишните нива,нищо,че цената на петролът падаше и продължава да пада.Ортакът трябва да захлеби (В.Златев).Явно само цената на бензина не е достатъчна,та му харизаха едни милиони за строеж на участък на Хемус (в Германия се строи по-евтино).