Шамари, скубане на коси... Защо бясна майка преби учителка?

Чистачка чула писъците и спряла боя
Обновена: 8 яну 2016 16:49 | 8 яну 2016 16:44,
144
Шамари, скубане на коси... Защо бясна майка преби учителка?
Снимка: архив Булфото

Учителката Емилия Калоянова е била пребита, защото не е освободила ученичка да се прибере вкъщи, за да се преобуе, става ясно от разплитането на инцидента в Севлиево.

Както Dnes.bg писа по-рано ядосаната 26-годишна майка влетяла в учебен час и нападна с удари по лицето и тялото учителката. Инцидентът станал на 6 януари преди обяд.

Днес преподавателката излезе с отворено писмо, в което помоли родителите на 8-годишните й ученици да успокоят децата си. Тя разказа и че ръката й е обездвижена, а зрението сериозно увредено. Предстои й и операция.

Още по темата

Екшънът се разиграл в СОУ "Васил Левски" по време на третия час в сряда. През голямото междучасие малките ученици си играли в снега на двора и дъщерята на насилницата позвънила по джиесема на майка си, за да каже, че краката й са мокри, пише "24 часа". Майката настояла детето да помоли госпожата да го освободи от час, за да си смени вкъщи мокрите чорапи и обувки.

Второкласничката така и направила, но педагожката Калоянова отказала да я пусне, защото вече била натрупала доста отсъствия. Според директора на училището Тома Томев, момиченцето било преобуто с държаните в шкафчетата в класната стая екипи и гуменки за физическо и било преместено близко до парното, за да се топли.

Майката обаче не спряла да го търси по джиесема и бясна от отказа на госпожата пристигнала в училище. Влетяла в класа и започнала да дърпа дъщеря си да си ходят.

Учителката се намесила и тогава гневната родителка се нахвърлила върху нея. Хванала я за косата и започнала да раздава шамари и да я дере по лицето. От ударите една от контактните лещи на препорадавателката изхвърчала на пода. Чистачка чула писъците на изплашените деца и спряла боя. После позвънила в полицията за съдействие.

"След случая в класа, майката дойде при мен в дирекцията, беше се поуспокоила, седнахме и поговорихме. През това време в училището пристигна инспектор от детска педагогическа стая, не е идвала патрулка и униформени", обясни директорът.

Битата учителка е в 10-дневен болничен и е категорична, че ще си търси правата в съда. По случая е образувана преписка в полицията за нанасяне на телесна повреда.

В училището са предприети допълнителни мерки за сигурност. "То се помещава в две сгради. В новата, където учат средношколците, има наета частна охранителна фирма, но в старата част, при малките, тази функция се изпълнява от парнаджията или някоя от чистачките. Те познават родителите и не са направили проблем при влизане на майката, защото децата много често забравят нещата си, носят им джиесеми или закуски", оправда се директорът.

Според образователния инспекторат в Габрово пък вече е направено необходимото да не се допускат външни лица по време на учебен процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрахте ли, че майката е от боята? При тях това си е нормален начин за решаване на проблемите! Какво да правиш, "културни особености"!
90
5
 
0
 
! Отговори
ГЪРИ преди 8 години
ПОВЯРВАЙТЕ МИ -ПЪЛНО Е В УЧИЛИЩАТА С МНОГО *** УЧИТЕЛКИ. НА ВРЕМЕТО КОЙТО ЗАВЪРШИ С ДОБЪР 3,50 О ТИВА ДА УЧИ ЗА УЧИТЕЛ-КАКВО ИСКАТЕ ОТ ТЯХ-*** СА БИЛИ И *** ОСТАВАТ
89
0
 
2
 
! Отговори
Echi преди 8 години
Mama Mecanka big boss.:-)
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** народ - слаба държава.
87
8
 
1
 
! Отговори
Parata nervi преди 8 години
Daskalkata si zarabotva levchetata za broika uchenik i broika chas na den.:-)okolo 20 broiki uchenici i okolo 5-6 chasa na den trud. Nostem spi.:-)Maikata si zarabotva levchetata za broika dete i non stop 24 x7 chasa.:-)Risk ot bolno dete u doma i 5 dena dobri griji i dobro nabludenie po 24 chasa, antibiotik, visoka temperatura, chai, doktor vizit, razhod na vreme, nervi i pari. Konflikt na biznes interesi i pari.:-) ** razhodka v snega na deca e platen kef. h. na daskalka da nervi mamata:-)
86
1
 
27
 
! Отговори
аз преди 8 години
Майката, като е толкова загрижена, да беше донесла чорапи и обувки и да си преобуе детето. Учителката е направила необходимото, за да се погрижи за детето. Пък и едва ли е било единственото дете с мокри крака, след като всички деца са играели в снега.Дай да обявим деня за неучебен, че игрите са по-важни от уроците.
85
2
 
4
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Просто си спомням как като ученик една от учителките ми по математика при четири шестици за срока ме принуди да правя класна работа със счупена и подула се вече дясна китка с аргумента, че ще издържа и нищо толкова ми няма. Майка ми беше доста интелигентна и възпитана жена, но като и видях погледа когато дойде, беше поглед на човек, готов да убива. Тогава нямаше мобилни телефони и добре, че учителят по история като ме видя излетя да търси стационарен телефон.
84
6
 
2
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Все си мисля, че родител ако се притеснява за детето си няма значение колко акъл има в главата, а просто си длъжен да му съдействаш...
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До грешка в заглавиетоБе май ще се окаже, че не е от боята... Показаха бабата на детено по телевизията и на цвят и изказ не го докарва на римска гражданка...
82
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Запад е нещо задължително да няма достъп на външни лица до училището.Децата влизат към 09.00часът,вратите се заключват и се отварят към 13.00..За да влезне външен човек,трвбва да позвъни,да дойде домакина на училишето и ако е нужно тогава ще влезне.БГ училишата са разграден двор.Да добавя че училището и уч.двор са с високи телени огради..няма влизане или излизане...единствено през вратата.
81
12
 
3
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Вижте, не можем да очакваме постоянна адекватност от родител, когато става въпрос за детето му. Всеки реагира различно в условия на стрес. Затова има съдебна система. Видях интервю с въпросният учител. Съжалявам, но не ми вдъхна доверие.
80
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако учителката беше си направила труда да се свърже по телефона с майката и да й каже, че детето е преобуто да не се притеснява най-вероятно нямаше да се стигне до такъв край. И двете страни са виновни в случая. Родителите нямат право да нарушават учебния процес за щяло и нещяло, но и в случай на нужда никой не може да им попречи да изведат детето си от училището, все пак са му родители, попечители и настойници според закона.А и на такива учителки съм се нагледала, добре че ми е здрава психиката
79
2
 
18
 
! Отговори
грешка в заглавието преди 8 години
Не 26- годишна майкаБила е 26- годишната" стара "баба на момиченцето (9- годишно).След три години ще го женят
78
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво друго да чакаме от ширещата се чалга,пошлост,простотия,липса на амбиция и изменеи ценности?Жалко за младите поколения...
77
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЦялата драма не е дали детето е щяло да се разболее,а че и създадено неудобството да отиде лично в училището, защото не са го пуснали само.Това е основния проблем,който е отключил неадекватното поведение на въпросната майка.Потресаващо е,че е пребила човек пред невръстни деца, без да и мигне окото. А това говори много и за интелекта и, и за моралните и ценности, и за средата, от която произхожда, и за това какво според нея е нормално/авно подобно поведение/.
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Обикновен гражданинПрав сте,но първо самото дете трябва да стигне до входната врата на училището, след това евентуално и да присъства в час,и едва тогава се случва всичко онова, за което пишете. Хората са се погрижили - било е сухо и до парното, нали така?!Не виждам тогава какво е провокирало подобна агресия в тази жена/въпросната майка/.Ако нещо се случи с детето ми, няма сила,която да ме задържи на работа.Така или иначе е отишла в училището, да бе занесла обувки и чорапи, и готово.
75
0
 
10
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Някой знае ли каква е националността на участниците в инцидента? Или сами да се досетиме....
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Обикновен гражданинВижте, онези учитвли, които не са надарени с природното умение да обясняват увлекателно или да задържат внимание, все пак не са детемразци, чудовища или некадърници, Господин Гражданин. Това са също толкова съвестни и човечни хора, е, няма да ги помнят, но сами пред себе си те спазват моралното си призвание да бъдат справедливи, честни, внимателни, от полза и т.н. за децата. И им е още по-трудно да го спазват, защото не са популярни и "готини" и върху тях се изсипва каква
73
19
 
2
 
! Отговори
някой преди 8 години
тя е отишла да си прибере детето и тази пак не го е пускала ами да яде боя
72
2
 
7
 
! Отговори
Елена преди 8 години
До Обикновен гражданин 65:Да след съгласуване с учител родителят може да присъства в час.Аз лично практикувам "отворени врати" в определено време за желаещи родители.Все пак,не ходя в офиси,банки,болници......за да оценявам професии без да имам съответната компетентност.Как ще ме оцени,например ,неграмотна ?