Битата учителка: Нямаме морал, ценностна система...

Майката биячка нито й казала защо я бие, нито се извинила
Обновена: 14 яну 2016 10:54 | 14 яну 2016 09:30,
67
Битата учителка: Нямаме морал, ценностна система...
Снимка: кадър, Нова телевизия

Агресията, на която ставаме свидетели, е функция на действащо общество с недоизградена морална и ценностна системи. Това коментира Емилия Калоянова - учителката, която беше бита от майка на ученик в Севлиево, пред Нова телевизия.

Още по темата

В резултат на побоя учителката бе с обездвижена ръка, сериозно пострада и зрението й, заради което се наложи да бъде оперирана. Според 26-годишната майка учителката не позволила на детето й да се преоблече, след като се намокрило при игра в снега. Емилия Калоянова обаче твърди, че тя не е разрешила на детето не да се преоблече, а да си тръгне от час и да говори с майка си по телефона.

Учителката разказа още, че това не е първият случай на агресия в училището. И друг път се случвало родители да нахлуват в час по всяко време и да посягат на преподаватели.

"Пред очите на децата започна да ме скубе, да ме блъска в гърдите, да ме дере, да ме псува", разказа Калоянова.

Думите на учителката потвърждават и децата, станали свидетели на грозната сцена. Според майката на биячката учителката предизвикала дъщеря й.

Майката биячка и до днес не е обяснила на Калоянова защо я е била, нито пък й се е извинила.

"Връщаме се назад от нормалното европейско общество на 21-ви век към номадското общество. Агресията е част от поведенческите ни модели. Обществото и институциите са дали възможност на елементарни хора да реагират в ситуации, които мислят, че са конфликтни", коментира психологът Христо Монов.

"Думите: "Не вярвам в институциите" е клише, с което оправдаваме собствената си безучастност и бездействие", добави психологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво беше до сега вече толкова дни поне да се направи опит да се обясни и позицията на майката. Да тук се занимаваме с половинчати неща само.
10
1
 
10
 
! Отговори
Родител преди 8 години
Имаме "морал", уважаема Емилия. Просто на всеки моралът е различен и различни са задръжките му.Това, което нямаме, ама го нямаме качествено в България са стабилни закони и як контрол по спазването им. По всички институции. Включително и по училищата. Затова и всеки може да си разиграва коня тук както си ще. И учители, и родители, че и невръстни хлапета. Заради чувството за безнаказаност, което битува съвсем не без основание на тази територия.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Аресията, на която ставаме свидетели, е функция на действащо общество с недоизградена морална и ценностна системи." - много точно определине е дала преподавателката, а на хората, които си позволяват да плюят по преподавателите, мога само да им кажа, отново да прочетат цитата!
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв морал , ние сме Повизантианизирани от Византия , демек само бой кражби и нападения
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е трябвало да е бие. Трябвало е да се оплаче на директора и той ако не вземе мерки да съдъ училището
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв морал каква ценостна система в милиционерска държава
5
1
 
23
 
! Отговори
художника преди 8 години
Тук коментирате темата с битата учителка, но нещата са по-комплексни.1. Образованието ни е ужасяващо зле, с 20 вида учебници по един предмет.2. В 21век още се използва "черната дъска" и тебешира.3. Младите учители са нищожно малко, а при старите развитието е спряло от времето на соц-а.4. Родителите не възпитават децата си.5. Училището вече не е ИНСТИТУЦИЯ, а време за губене.6. Платон го е казал кратко: Ученикът не е съд, който трябва да запълниш, а ФАКЕЛ който да запалиш!АМА КОЙ ГО Е ГРИЖА
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално за етносът.добре,че не са я убили.Ама и тая къде е тръгнала да им се обяснява да ги прави хора очевидно е че не стават.Иска да си ходи *** вкъщи,че нещо си... Идеално да заминава и да не се връща 200 години.Ама не може да чете и да пише- отличници на випускът директно за Брюксел или Оксфорд където искат там.Важното е да няма ранени и жертви.Човекът може да стане *** ,обратното е невъзможно.
3
22
 
4
 
! Отговори
Ученик преди 8 години
На тази учителка като и видиш злобната физиономия и веднага ти става ясно що е яла бой.....Що другите учители не ги бият, а ги уважават? Айде задайте си въпроса?
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига сте защитавали ***...та побойничка. На 26 години е, детето и ходи на училище и при това още от сега има проблеми с учителите. Ясно е, че пак става дума за "културни особености"! Така, че какво толкова се радвате!
1
3
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
Този така наречен психолог наистина се е изказал просто за да каже нещо и да се направи на умен. Българина не вярва в правосъдната ни система, защото тя отсъства! Живота е оставен на самотек управляват ни наши и ваши.