Ценова война за горивата във Варна

Литър дизел падна до 1,58, цените в София – стабилни
14 яну 2016 15:37, Красимир Ангелов
66

Снимка: Булфото

Продължават да падат цените на горивата във Варна, показа проверка на Булфото. След като бензиностанцията на Веселин Марешки "VM Petroleum" свали цените, от веригата Лукойл отвърнаха, като намалиха с една стотинка под цената на Марешки някои видове горива.

Още по темата

Така например на бензиностанцията на "Лукойл", намираща се близо до голяма търговска верига, литър дизел се продава за 1,58 лева.

Най-щастливи от конкуренцията са варненци, които не спират да пълнят догоре колите си с евтино гориво. Опашки от автомобили има и пред двете бензиностанции в квартал "Владиславово".

На световните пазари петролът продължава да поевтинява, като за пореден път удари 12-годишно дъно, а мнозина анализатори предвиждат още спадове.

На фона на ценовия срив във Варна, в София цените на горивата остават стабилни – съвсем малко под 2 лева.

Прогнозите са, че около 3 март цените на литър дизел може да се продават по бензиностанциите за около 1,80 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София картелът още работи и 2 лв. е "пазарната" цена.
13
1
 
46
 
! Отговори
DeDe преди 8 години
В София цените високо стабилни.Мафията лукойл е силна в София,не пуска на Марешки бензиностанция да го конкурира.Уникална държава ,една верига с различни цени,има даже агенция по конкуренция , защита на клиента ,по цените и тн. и тн.Къде сте бе корумпирани ***.
12
1
 
38
 
! Отговори
ист преди 8 години
Лош човек е Марешки. Лекарствата му с най ниски цени.Горивата му с най ниски цени.Този човек е за затвора. Другарите от Варна са му взели мярката.
11
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А всички варненци - зареждайте пти МАрешки, защото, ако той фалира или го притиснат да се махне, другите пак ще си вдигнат цените. Не се подлъгвайте по намаленията им с по еедна стотинка спрямо него. Защо не ги намалиха досега, а го чакаха? Престъпници...
10
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софиянци, не мога да ви разбера след като виждате всичко това, а и вие потребявате най-много, как още не сте излезли на улицата?! След като тук паднаха, редно е да паднат навсякъде, значи може! Но те са толкова нагли и разчитат, че хората няма да се вдигнат и продължават да скубят в другите градове. Трябва здрави протести, иначе никой няма да спре да стриже. А Лукойл също са виновни, техният пай обаче го пази държавата. Както и на картела на бензиностанциите също, впрочек, КЗК си затваря очите.
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сутринта заредих нафта на 1.60 на бензиностанцията на Газпром в Дружба- София.
8
39
 
2
 
! Отговори
555 преди 8 години
гориво под 2лв е направо без пари незнам защо някои реват още
7
0
 
45
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
То в цените между Лукойл, ШЕЛ, ЕКО и т.н почти няма разлика най-много стотинка две.После казват нямало монопол и пазара ни казват бил свободен.
6
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мишоци, стойте си и чакайте да намалят цените!!! Реално трябва да са 1.20, но ни е в момента храним закъсалите братя от североизтока!!! Даже и в Германия вече е под 1 евро!
5
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо цените на Лукойл не са еднакви в цяла България?Останалите вериги защо държат висока цена? Защо нито един краен продукт не поевтинява?Когато се вдигаше цената на петрола - всички се надпреварвах да вдигат цените понеже били обвързани с цената на петрола...............
4
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи за скъпите горива не са виновни руснаците, а бензинджиите.
3
2
 
66
 
! Отговори
моля ти се преди 8 години
Марешки ела и в София, моля те! ще гласувам за тебе :)
2
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такъв бил Марешки , онакъв бил , ама само той продава най евтино и лекарствата и сега горивата . Както се вижда пак може да се издържа и да има нормална печалба .
1
2
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не мога да разбера пък тези, които пълнят колите си при Лукойл! Това са тези, които по другите места продават с 40-50 ст надценка и ако изчезне Марешки и с левче ще ви накажат за да компенсират пропуснатите печалби после. Сори ама сте о.вце и наливате пари на тея които ви скубят!