Аварийна е ситуацията с тока в Югоизточна България

Над 140 екипа работят за възстановяване на захранването
Обновена: 17 яну 2016 16:23 | 17 яну 2016 13:17, Елка Василева
9
Аварийна е ситуацията с тока в Югоизточна България
Снимка: архив, Reuters

Над 140 аварийни екипа на EVN България работят за възстановяване на електрозахранването в засегнатите области на Югоизточна България, съобщиха от пресцентъра на компанията.
 
Дружеството работи по отстраняване на авариите във всички райони, засегнати от тежката метеорологична обстановка. Ситуацията е усложнена поради обилния снеговалеж, паднали дървета по електропроводи, счупени стълбове на места и затруднения достъп по райони.
 
Към 11:30 часа на 17.01.2016 г. е аварийна ситуацията с електрозахранването основно в области Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Стара Загора, за които за днес е обявен червен или оранжев код.
 
В области Пазарджик и Пловдив с нарушено електрозахранване остават села предимно в планинските райони. В област Пазарджик без електрозахранване са 49 села като 21 групи работят по аварийните електропроводи. Над 80 са селата без електрозахранване в Пловдивско, като в областта са налични 58 аварийни екипа по електропроводите.
 
130 села в области Смолян и Кърджали също към момента остават без електрозахранване. Общо 20 екипа извършват дейности по отстраняване на авариите. 20 екипа са налични и в област Стара Загора, където над 70 села – предимно в планинските части имат смущения в електрозахранването.
 
На редица места аварийните екипи извършват физически обход на съоръжения  и електропроводи при тежки условия. Целта е локализиране на повредите и отстраняване на паднали дървета.
 
За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти. Дружеството е в повишена готовност и поради продължаващия към момента обилен снеговалеж на места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: EVN България
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В цялa България в момента няма ток, вода, обхват. Пада сняг или проливен дъжд и държавата абдикира.Това са елементарни неща с които една държава трябва да се справя бeз проблем. После да ни разправят имало 3% растеж и т.н. То не остана нищо- лекари, мед. сестри или какъвто и да е друг квалифициран персонал. Направо да закриват държавата. След 10 години ще има само пенсионери и ци.ганета.
7
0
 
2
 
! Отговори
Gaz Cover преди 8 години
Upsssss!
6
0
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
До Анонименами народа ни тъпее както вязохме в нато и ес.много неща ни забраняват да учим.през живково време нато и западна европа . говориха че соц.лагер имат много силно оръжие и това оръжие се казва учение
5
0
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
г-жо василева много глупости по този повод писахте за русия да ли ще можете сега да се справите как русия се оправи за два три дена моля ви пишете за колко време ще се острани тази авария от наще управници.мисля че молбата ми ще бъде удовлетворен.ваш посетител россия
4
5
 
3
 
! Отговори
LinKuei преди 8 години
Същите области са под управлението на МЕР-Бургас, МЕР-Стара Загора, МЕР-Хасково и МЕР-Пловдив и се водят именно "Югоизточна България".Твой е проблемът, че приемаш географското разположение като териториално-логистично.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Особенно Пазарджик си е БАШ югоизточна България.Явно расте едно поколение , на което не му пука какви глупости говори.
2
5
 
4
 
! Отговори
до Митя преди 8 години
Разсъждавай творчески, диалектично, а не формално! Бургаско, Ямболско, Сливенско и Хасковско вече са част от Османската империя! Така Пловдив и Пазарджик стават Югоизточна България. Но и на тях ще им се промени географията.
1
1
 
9
 
! Отговори
бат' Митко преди 8 години
Все съм учил география ама не знаех,че "области Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Стара Загора..." са в "Югоизточна България"