Дървена ваканция в 500 училища в страната

Причините – лошо време и липса на гориво
5
Дървена ваканция в 500 училища в страната
Снимка: БТА

Лютата зима затвори вратите на 494 училища в цялата страна, съобщиха от просветното министерство.

Още по темата

Причините за преустановяване на учебния процес са различни, но всички пряко или косвено са свързани със снега и студа.

Така например 172 училища няма да работят заради влошена пътна обстановка. В област Бургас са  28, в област Кърджали – 1, в област Разград – 61, в област Силистра – 47, в област Сливен – 20, в област Стара Загора – 15.

Поради лоши метеорологични условия днес е неучебен ден в 315 училища: в област Благоевград – 1, в област Варна – 17, в област Враца – 17, в област Велико Търново – 20, в област Добрич – 67, в област Монтана – 8, в област Пловдив – 4, в област Плевен – 76, в област Русе – 35, в област Търговище – 5, в област Шумен – 65.

Поради липса на гориво и липса на ток е преустановен учебният процес в 6 училища – в област Пазарджик – 4, и в област Пловдив – 2.

Поради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация и изпълнение на ремонтни дейности е преустановен учебният процес в 1 училище в област Ловеч.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
РОССИЯ преди 2 години
ЕС ИСКА БГ ДА СМЕ НЕГРАМОТНИ НАТО ИСКА ДА УМЕЕМ ДА СЕ ПОДПИСВАМЕ ЗА КАКВО НИ СА У-ЩА А НА БГ МУ ТРЯБВАТ РОБИ ЗАТОВА ЧЕ ВСИЧКО Е НОРМАЛНО ДА СЕ ЗАКРИЯТ У-ЩАТА .... ЗАЩО ТОВА ГО НЯМАШЕ ПРЕЗ КОМУНИЗМА АЗ НЕ ПОМНЯ ДА СМЕ ИМАЛИ ДЪРВЕНА ВАКАНЦИЯ.АЗ СЪМ ПРОТИВ КОМУНИЗМА НО ТОВА БЕ НАЙ ХУБАВИЯТ МИ ЖИВОИТ ПРЕЗ КОМУНИЗМА
1
1
 
3
 
! Отговори
до1 преди 2 години
Синът ми е студент в Холандия/ Грьонинген/, преди около 1 седмица при 3 см. сняг градът блокира, беше обявено бедствено положение и студентите не учеха, за голямо очудване на нашенците.