Българинът остава бедняк, дори и да си намери работа

Бедността в България като цяло обаче намалява
23 яну 2016 09:08,
146
Българинът остава бедняк, дори и да си намери работа
Снимка: архив, Булфото

Работата и получаването на заплата не гарантират отърваване от бедността. Близо 70% от безработните българи, които са намерили работа, продължават да живеят в крайна бедност.

 
Това става ясно от доклада на Европейската комисия "Заетост и социално развитие", пише 24 часа
 
По този показател България е на второ място в ЕС. По-лошо е положението само в Румъния, където работата дава възможност за измъкване от бедността само за 20% от хората. На трето място е Испания с показатели почти идентични с българските.
 
Като цяло 40% от населението на България живее в бедност. Заедно с Румъния това е най-високото ниво на бедно население в държавите от ЕС. Общо за съюза в бедност живеят 23,5% от населението.
 
Въпреки тези данни България и Румъния са посочени от ЕК като положителен пример в намаляването на бедните. Причината е, че година по-рано бедното население в България е наближавало половината население.
 
Една от причините за бедността е несигурността на работещите хора и намалената социална защита, пише в документа. Като лоша практика ЕК посочва работата на временни договори. Над 60% от работещите на непостоянен трудов договор в Българи са избрали тази практика принудително, става ясно от доклада. Най-високо е това ниво в Кипър, където на принудителни временни договори са 95%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 8 години
искрено се радвам, че плазмодии като теб лази в "Barcelona". Драйфа ми се само като чета написаното. А защо не ровиш в някой "barcelonski" сайт ами ровиш в днес.бг бе ***?
21
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз работя за 400 лева и си търся жена.
20
7
 
45
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
Сами сме си виновни.Не народ а ***.Нищо не става от нас.Всичко на уж, щяхме да протестираме за винетки, туриха ни го сгънато, цените се увеличават,кражбите нарастват, безправието триумфира,корупцията цъфти...Пълно самодоволство.Защо не сме като другите народи единни /пр.гърците, като се каже протест-излизат всички. Така, че си заслужаваме съдбата. Поне да се подпишем за референдума на шоуто на Слави - и това не го правим.Само завиждаме на 240 те НП -ядат и пият народната пара даже остава и
19
3
 
9
 
! Отговори
BG преди 8 години
DO 23 I kade vide spokoini hora v BG.,I u Francia da che ima obratni...I kakvo chte kajem za Azis koito e nomer 1 za vsichki Grajdani na republika BGEmi natiskaite si hemoroidite i chakaite da nastapi Leninska prolet.Celuvki ot slancheva Barcelona.43913
18
5
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
щом дойде герб на власт и се почва с убийствата има някаква цикличност в цялата работамвр е разбита институция за съдебната власт това са 25 год анархия заложена отсдс и 2 адв колектив аз не ходя по избори ама останалите които ходят и гласуват каквоси мислят че правят много ми е интересно едни 70 или 80 годишни какво очакват
17
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги си спомням култовата фраза на Андрей Луканов- ще правим капитализъм , ама ние ще сме капиталисти . Направиха го с крадените пари от народа и го продължават с убийства и никакви заплати за хората .Докато такива капиталисти-комунисти имаме нищо добро не ни чака .
16
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си вервам на Тикавта - той ми каза, че съм богат.
15
2
 
24
 
! Отговори
zliqbuhal преди 8 години
А добро утро ...
14
3
 
47
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До Анонимен БЕДНОСТА НАМАЛЯВА ЗАЩОТО УМИРАТ ПО 100-000 НА ГОДИНА ТАКА И БЕЗРАБОТНИТЕ НАМАЛЯВАТ
13
2
 
31
 
! Отговори
Хахо преди 8 години
Е за кво дъ бачкаме тогава и бети си макята работодателска гърч за вас мизерници
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"baba vanga" e nai velika gledashe sas fasul i kafe
11
41
 
6
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До 19Бойко целия народ го подкрепя и иначе нямаше винаги да печели изборите.
10
4
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
До 2За назначените "бизнесмени" от БКП съм съгласен. Има много такива и те таковаха мамата на бизнеса в България.Онези, които започнаха от нищото в началото на 90-те бяха унищожени с дъмпинг или чрез данъчни и други служби.Не съм съгласен обаче, че чуждите фирми в България плащат повече.Дай пример коя е тази чужда фирма !Напиши и името !Чуждите фирми, предимно турски, плащат по-високи заплати единствено на турците.Така че вина за сегашното положение има и Запада. Факт !
9
7
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До 11Ами твоето определено е шизофрения.
8
18
 
4
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До 9Като програмист изкарвам по 2 хил. лв. :-D А, дали има някоя икономика в света, която да не е по-добра от руската?
7
9
 
50
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Бедността в България е умишлено създадена и поддържана. България е превърната в съвременна колониална държава, а българите се намират под колониално робство.
6
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западноевропеец руснаците имат ресурси а на теб цялата ти заплата не стига за ток дьрва и *** така че тези ги разправяи на комшията ти
5
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е.Миналата година не можах да спестя 1 лев за ЧНГ,но тая година имах 5 лева в джоба.Да живее мафията от БКП -БСП и останалите и сателитни партии.
4
3
 
26
 
! Отговори
Ташунко Сапа преди 8 години
Да ,бе !!! Гледам от октомври насам никакви бедняци !!! Само богати хора в тая държава !!! Лошото е ,че тях пък често ги ,,освиткват...
3
2
 
30
 
! Отговори
Winks преди 8 години
Обикновенно така се получава когато един млад и успял предприемач краде от 6 милиона от тях 4 работещи бедни. Лошото е че това става със съдействието на службите и институциите в държавата.