Дете падна в движение от кабинковия лифт на Витоша

Момчето по чудо е невредимо
Обновена: 24 яну 2016 19:24 | 24 яну 2016 19:23, Петя Славова
74
Дете падна в движение от кабинковия лифт на Витоша
Снимка: архив, Булфото

5-годишно момче падна в движение от кабинковия лифт на Симеоново. Като по чудо то е невредимо, съобщава bTV.

Според бащата, синът му Влади бил застанал прав в кабинката, докато той да му оправял екипировката. Тогава вратата внезапно се отворила и детето полетяло с лице надолу. Момчето паднало от около 8-метра височина и единствено снегът е спасил живота му.
 
Паникьосаният родител мислил да скочи след него, но се уплашил за намиращата се в кабинката негова 6-годишна дъщеря, а нагоре височината стигала до 14 метра. След като стигнал на следващата станция бащата слязъл пеша за да вземе сина си.
 
Момчето е прегледано в Пирогов и е невредимо, без наранявания и сериозни травми.
 
Собствениците на съоръженията смятат, че вратата насилствено се е отворила и обвиняват за инцидента намиращите се в кабинката. Според тях, във въздуха вратата може да се отваря, но само аварийно отвън.
 
Лифтът е спрян, докато тече проверката по случая, която ще е готова до 7 дни. Столичната дирекция на МВР също проверява инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
15
 
! Отговори
бащата преди 8 години
алооооооо днес.бг.... аз си логвам постовете... да не ви привикам в съда ? ИСКАТЕ ЛИ ????? за въвеждане в заблуда! ВЕДНАГА ВЪРНЕТЕ ИЗТРИТИЯ МИ ПОСТ ЩОТО АЗ ГО ПАЗЯ!!!!!
24
1
 
11
 
! Отговори
бащата преди 8 години
до ИВ... аз преди два дни им обяснявах на малките ,че това е най-сигурния лифт защото знам от кой е правен.... набор ми е! 35 години!
23
1
 
16
 
! Отговори
ив преди 8 години
Това съоръжение е правено в Австрия. Не че са безгрешни,но на 30 години и най-съвършените неща показват 1 дефект.За всеобща радост сега без жертви.
22
8
 
8
 
! Отговори
Тео преди 8 години
До Анонимен"Детето е отворило вратата, това обяснява и факта че е полетяло по лице. Бащата е блял в телефона и сега лъже."А Вие ако сте на мястото на бащата и имате една кощрамба(не познавам жена му, но знам ли?!?) с точилка чакаща ви в къщи не бихте ли послъгали? Както и да е. Всичко се е отървало без последствия, но цялата работа ми намирисва.
21
5
 
4
 
! Отговори
БАЩАТА преди 8 години
НЕ НАРОД А ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
20
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детето е отворило вратата, това обяснява и факта че е полетяло по лице. Бащата е блял в телефона и сега лъже.
19
7
 
20
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Все някой друг ни е виновен за собствената глупост. Сигурен съм, че тати е искал да направи няколко снимки и нещата са излезнали извън контрол.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Некой се е правил на инженер-герой май!!! Всичко сами оправяме и ако нещо ни сърби, не ни интересува инструкцията за безопасност. Човъркаме - нищо, че пише "не пипай"
17
13
 
9
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Глупости на търкалца - тати според мен послъгва малко. Поне да беше казал, че оправя екипировката на малката и тогава малкия е паднал.Когато вратата се отвори внезапно и детето е в ръцете ти би ли го пуснал да тупне в снега? Май-май нарочно са отворили вратата.По принцип не би трябвало да може,но ако кабинката е с шунтиран авариен изход отвън защо не?Тук вече опираме до поддръжката на съоражението.Нищо чудно цялата работа да е постановка с цел модернизиране на лифта.Чух,че зелените били против.
16
7
 
35
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Сега на малкия да му дадат един шоколад и всичко ще си каже как е било, таткото май нещо послъгва.
15
15
 
26
 
! Отговори
Toma преди 8 години
До :(Можеш да благодариш на Зелените и лично на Тома Белев за това. От години се правят опити да се модернизират съоръженията на Витоша, но всеки път това се посреща от Зелените с протести и блокади по улиците на София. В момента се изсичат 10 декара гора, за да се построи чисто нов лифт на Пампорово, ама там проблеми няма. Като се каже, че на Витоша трябва да се отсекат 10 дървета, за да се модернизира лифта и настава драма при Зелените. Хайде сега пак се запитай защо и дали не им се плаща.
14
3
 
30
 
! Отговори
А малко логика? преди 8 години
Празното пространство, в което може да се стои прав в тая кабинка, е около 1.50Х1.50 метра. В коя точно част от тази квадратура въпросният баща е оправял екипировката на сина си, че: а) детето е паднало моментално след отварянето на вратата и б) баща му не е могъл да го хване, при положение че е било буквално в ръцете му, след като му е оправял екипировката?
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най хубавото е че детето е живо.С сигурност детето си е играело с вратата и имало натиск от негова страна върху вратата.Но това им е работа на децата да проверят.Вероятно вратата не се отваря лесно и при силен натиск от възрастен човек но детето е намерило слабото място на вратата.Не знам какво е слабото място но бъдете сигурни че ще открият след този инцидент и ще го отстранят .Така че да не се повтаря.Случая е малкото зло което предотвратява голямото зло.
12
5
 
14
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
Ццццц те всички "софиянци" живеят в тоя център ве .... на 2 туби бензин - пак са от центъра ;D
11
18
 
20
 
! Отговори
:( преди 8 години
Няма оправдания за поддържащия лифта. Ако наистина има защита (а то трябва да има), да си поеме последствията (семейството да ги съди за преживения ужас). Но най-вероятно бащата няма да го направи, все пак е България.Да е живо и здраво детето и семейството му.
10
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако така се изпадаше от кабинките, както си се возиш мирно, на междинната станция щеше да има постоянна купчинка изпаднали туристи като се отворят вратите.
9
0
 
53
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Първо и най-важно - детето е живо и здраво, слава Богу! И след това - ай стига дивотии. Да не сме го виждали тоя лифт, ама сме го виждали, че и отвътре. Че и с шестгодишни деца сме пътували. Има 99 точки, в които да се намираш в кабинката, от които няма да паднеш, ако вратата се отвори "внезапно". И една точка, от която ще паднеш - ако си се подпрял на нея и я натискаш.
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има следствие, нека проверят кой-прав кой-крив. Съмнява ме 8 годишното хлапе да е отворило насилствено вратата и да се е хвърлило през нея, но нека се провери. Иначе добре че хлапето е имало късмет и че Господ е запазил живота му.
7
3
 
9
 
! Отговори
Некой си... преди 8 години
До Анонимен, 5Абсолютен ***! Като толкова се пишеш българин - пиши на кирилица, се/\яндyр!
6
6
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
В тези кабинки на лифта,поне да сложат предпазни колани,като в колите и да са...задължителни.Който падне тогава,значи сам е...скочил.