Мазилка от таван на салон се срути върху главата на ученик

Помещението е било пълно с деца, таванът е ремонтиран наскоро
25 яну 2016 21:12,
15
 Мазилка от таван на салон се срути върху главата на ученик
Снимка: Dnes.bg

Ученик пострада, след като огромно парче мазилка се е срути от тавана на физкултурния салон по време на час по физическо възпитание в Руската гимназия в Пловдив. Помещението е било пълно с деца, когато близо 5 сантиметра дебела мазилка е паднала върху главата на осмокласника. Веднага е оказана медицинска помощ на детето, което е откарано в болница без опасност за живота.

"Играха в салона и изведнъж видяхме прах от падането на мазилката, тогава видяхме да лежи и учители и приятели да му помагат”, разказа съученик на момчето.

15-годишният ученик от Езикова гимназия „Иван Вазов” в Пловдив и съучениците му са играели във физкултурния салон.

Малко след началото на часа по физическо се чува силен пукот и от тавана се отцепила мазилка с дебелина 3-4 сантиметра. Тя ударила 15 - годишно момче. Съучениците на пострадалия осмокласник все още не могат да си обяснят случилото се.

"Учителите казаха, че голямата маса сняг на покрива – около тон и нещо и вибрациите в салона са спомогнали да падне мазилката”, разказа съученичка на момчето.

В момента момчето е без опасност за живота. То е изписано за домашно лечение. От Регионалния инспекторат по образованието са започнали незабавна проверка.

"Какви са причините ще установи проверката и ако има допуснати слабости, ще има предписания”, заяви пред Dnes.bg Димитър Ставрев от РИО-Пловдив.

Таванът на салона е ремонтиран наскоро. По тази причина прокуратурата също извършва проверка за престъпление.

"Имаме данни, че е извършван ремонт, така че работа на разследването е да се установи кой какъв ремонт е правил, какво е било качеството му и на какво се дължи този нелеп инцидент”, съобщи говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.

От учебното заведение отказаха коментар, а физкултурният салон остана затворен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искам да спамя, но: Падането на тавана в "Руската гимназия" е провокация с/у кабинета на ГЕРБ, и намеса във вътрешните работи на БГ от Русия / Путин /!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно вандали са ходили по тавана и той закономерно се е срутил. Да им се състави акт за нарушение на закона за гравитацията!
11
0
 
4
 
! Отговори
Хранилко ушеф преди 8 години
Спортувал е с несъобразено темпо.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видими резултати !
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Учителите казаха, че голямата маса сняг на покрива около тон и нещо и вибрациите в салона са спомогнали да падне мазилката, разказа съученичка на момчето."Кааааажи честно. Абсолютна гавра. Чудя се дали ми е тъжно, или ми е смешно
8
1
 
6
 
! Отговори
йй преди 8 години
около тон и нещо сняг и бутнаха мазилката отвътре а? еи лъжливи даскали и те търговци станаха, а фирмата дето прави ремонта тя нема начин да е виновна, те са си взели яките пари и всичко са си изпълнили качествено несъмнено
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквам да падне някоя сграда покрай строежа на метрото и всичко ще си дойде на мястото.С *** Борисов начело и всичките калинки около него ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА е НЕИЗБЕЖНА.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе е снега. Виновни са учениците, че не са се съобразили с обема на натрупалия на покрива сняг и са създали вибрации. Родителското настоятелство трябва да поеме ремонтните разходи.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От времето е, нормално. Те цели мостове падат...
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
проблемът е, че 20 фирми правят едновременно ремонта, едните слагат дограма, други кабели, трети замазват и не се мисли, че тази влага трябва да излезе. И в друг салон падна таван, но фирмата не беше предала обекта и беше лято, всичко мина за нейна сметка и никой не разбра! Освен работниците, които го правиха още един път за без пари!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Учителите казаха, че голямата маса сняг на покрива около тон и нещо и вибрациите в салона са спомогнали да падне мазилката-----------------------------Аха, снега е виновен. Не некадърните *** които са правили мазилката (нали било ремонтирано наскоро), а снега. Обвинете и зимата дето ви донесе толкова много сняг, не я е срам нали?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nqma kak da obqsnish debelo glaviq tehnik che kriv tavan ne se izpravq sa 10 cm. mazilka
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При бай *** Борисов всичко се РУТИ!п.п. Този салон ми изгледжда наскоро ремонтиран. Сигурно е по някоя европрограмка и е изпълнен от верни активисти на ГРОБ. Естествено те чинно са се "отчели" на Шефа.