Малолетни майки купуват луканка за бебета си с ваучери

Това отчете "Социално подпомагане" в Стара Загора
Обновена: 28 яну 2016 14:04 | 28 яну 2016 14:00, Елка Василева
35
Малолетни майки купуват луканка за бебета си с ваучери
Снимка: архив, Булфото

Малолетните майки предпочитат да купуват за бебета си кока-кола, луканка и пържоли вместо мляко и памперси, показва проучване на Дирекция "Социално подпомагане" в Стара Загора. Това съобщи на пресконференция директорът й Петя Чакърова.

Проучването е направено на база отчети на търговците, които са задължени да представят в дирекцията описи на стоките, закупени от подпомаганите майки.

Раздаването на ваучерите е започнало на 21 декември.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
4
 
! Отговори
Работник преди 8 години
Защо изобщо трябва да се дават помощи на здрави хора за каквото и да било? Раждаш - 1 месец болнични и после ако искаш напускай, никой не е длъжен да те чака. Като си малолетна майка си имаш родители, които трябва да се грижат за теб, да се оправят. Работа има така че стига се ревали някой да ви помага.
21
1
 
6
 
! Отговори
Men преди 8 години
Защо изобщо на малолетни майки се дават помощи. Помощите не са ли за стимулиране на раждаемоста? Така се получава в момента, че стимулираме деца да раждат деца и да стават баби на 20 години.
20
5
 
3
 
! Отговори
Гимназиста преди 8 години
Първо да са им сладки луканките, и да са живи и здрави! И те душа носят, и имат нужда от добра храна. Второ, тази "новина" е журналистическо недоразумение. Да бяха цитирали поне едно мнение на човек вещ в проблематиката. При какви условия се отпускат помощи. Има ли политика за превенция на раждаемостта при малолетните. Това е поредния журналистически джънк, предназначен да прикрие провала на управляващите.
19
0
 
19
 
! Отговори
Майки ли преди 8 години
Т. нар. "малолетни майки", описани в тази статия, всъщност са представители на прослойка в България, която представлява биологична маса- жива материя, която съществува в пространството, паразитирайки на гърба на някой. Отглеждането на тази биологична маса е с цел, но скоро и този замисъл ще пропадне. Отделно от това: нека да има контрол върху магазините, които продават луканка и кока-кола срещу ваучери за бебешки храни и стоки. Биологичната маса няма как да се сети за смисъла на ваучерите.
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българска работа като роми сте ей,срама нямате видили два ваучера аре луканка ще ядем яжте ми к..а ...
17
2
 
21
 
! Отговори
По-практично преди 8 години
До Анонимен 20А защо изобщо трябва да им се дава нещо?Всеки пълнолетен човек, който има деца, е длъжен сам да ги храни и възпитава.Ако родителите не са пълнолетни, да се постъпва като в САЩ - детето се отнема от тях. У нас обаче положението е по-трудно, защото страната ни е по-бедна. Затова отнетите деца следва не да бъдат хрантутени за сметка на държавата, а да се дават на чужденци, а тези, които са ги създали, да нямат право да се интересуват каква е по-нататъшната съдба на тези деца.
16
2
 
25
 
! Отговори
До 17 преди 8 години
Когато държавата ни стане нормална,случки като тази,която ти току що разказа, щяха да завършват по един и същи начин - ритнатият бял човек хваща мръсното 4-годишно същество за врата и го хвърля от моста.После съответните служби слагат пранги на 16-годишната фабрика,произвеждаща гладна глутница и я въдворяват в трудов лагер, за да изработва издръжката на децата й, настанени в трудово-възпитателно училище, където с труд и бой ги възпитават, за да станат ако не съвсем хора,то поне работен ***
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защото им давате ваучери. Давайте им хуманизирани млека и детски храни и то само наше производство!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментар 18 се отнася за Анонимен 12.
13
3
 
19
 
! Отговори
Да ти имам мисленето преди 8 години
До АнонименКаква майка, бе *** Това не са майки, а малолетни п/р/о/ститутки. Педофили дават пари на бащите им, за да си купят жива секс-играчка, после събитието се отпразнува с ромски гуляй, на който продаденото за п/р/о/с/титутка момиче присъства, облечено като булка. После това момиче, освен че споделя ложето на господаря си, е длъжно да осигури прехрана на родата му. Някои пращат покупките си да работят на Околовръстното, а други ги забременяват, та да им носят суха пара и лапачка.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една 16 годишна сополива ромка с две малки деца и едно в корема стои на моста и жално проси.Аз и казах защо раждаш като нямаш възможност да си гледаш децата, а тя ми отговори " Ако можеше всеки месец ша раждам. Дават пари, *** како "Не и дадох нищо и отминах . По голямото дете на около 4 години изтича след мин и ме ритна по ботуша.Ето в такава държава живеем. Това е бъдещето ни. Това ги очаква и нашите деца.
11
2
 
36
 
! Отговори
Истина от миналото преди 8 години
Някога по времето на бай Тошо бях учителка в ромското начално училише на село Злокучене Пазарджишко. 20 % от учениците бяха българчета, останалите 80 роми. Ромите получаваха от държавата учебници, тетрадки и платена от държавата засуска. Българчетата си купуваха учебниците и носеха от къщи сандвичи, които много често още първото междучасие бяха крадени от ромските им съученици. След безплатната закуска в 10 всички роми изчезваха.Тогава аз не изтърпях и с болка в душата напуснах България
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12Толкова тъпизми отдавна не бях чел на едно място. *** се застреляй. Кърма от луканка... Да купуват мляко, да ги разбере човек, ама точно луканка...
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са вид хора които могат да злоупотребят и с въздуха който дишат
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре така,че ако иначе им дават пари ги харчат за пиячка,хазарт и *** (татенцата).
7
3
 
38
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 8 години
Точно това прозвуча от мен след като прочетох статийката. Вие, даващите ваучерите , какво сте очаквали да се купи с тях. Не давайте бадева парите. Дайте ги на талантливи деца, за да се развиват. Знаете ли , че децата, които се явяват на различните олимпиади ползват само пътни. А в някои училища и това няма, родителите сами си поемат разходите. Упражняване на контрол и лишаване от ваучери да има, щом не се купуват препоръчаните стоки.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кое е по-тъжно, самата новина или начина, по който е написана ;)
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво са очаквали да стане? Дали ще са ваучери или пари в брой все едни и същи ги получават...
4
0
 
16
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Защо не членувате думата "бебета" както в заглавието, така и по-долу в текста?
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е сланинка и МкДоналдс ли да им купуват, луканката е деликатес!