Снеготопенето е в ход, реките повишават нива

Количествата обаче ще са под праговете на предупреждение
0
Снеготопенето е в ход, реките повишават нива
Снимка: архив, БулФото

Днес и утре речните нива ще продължат да се повишават в резултат на снеготопенето. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите, позовавайки се на данни и прогнози на НИМХ-БАН.

В Дунавския басейн днес и утре водните нива на реките ще се повишават, но количествата ще бъдат под праговете за предупреждение.

Моделът за водосбора на р. Искър прогнозира водни количества до 31 януари около средната многогодишна стойност. В резултат на снеготопене днес и утре ще има повишения в средната и долната част на водосбора, но количествата ще бъдат под прага за внимание.

В Черноморския басейн днес и утре ще се повишават водните нива във водосборите на Добруджанските реки, р. Провадийска и р. Камчия.

В Източнобеломорския басейн днес и утре водните нива на реките в целия басейн също ще се повишават. По-значителни повишения се очакват в долните течения на притоците на р. Марица, в резултат на което на 31 януари - 1 февруари ще се повиши водното ниво в средното и долното течение на основната река.

Повишения на водните нива, в резултат на частично снеготопене, ще има и в горните течения на реките Тунджа и Арда.

В Западнобеломорския басейн днес и утре ще се повишат речните нива в целия басейн, информират от МОСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: МОСВреки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари