Ми, забравих за винетката... струва солено – 300 лева

За автобус глобата е 1500 лева, а за камион е още по-солена – 3 бона
1 фев 2016 07:00,
80
Ми, забравих за винетката... струва солено – 300 лева
Снимка: АПИ

300 лева глоба ни чака, ако караме автомобила си без винетка извън града или със стар невалиден стикер.

Срокът на старите стикери изтече вчера и от днес, 1 февруари, трябва да имаме залепена нова винетка на предния прозорец.

Още по темата

Цената на новите стикери за леки автомобили е 97 лв., месечната - 30 лв., а седмичната - 15 лева.

Според Закона за движение по пътищата, ако пътно превозно средство за превоз на товари, с допустима максимална маса 12 т бъде хванато без винетен стикер, глобата, която КАТ ще наложи на шофьора е 3 бона.

За автобус с повече от 8 места за сядане, който се движи по републиканските пътища без заплатена винетна такса глобата е 1500 лв., а за автомобил с 8 места санкцията е с 900 лв. по-малка.

От пътната агенция съобщиха, че до момента са продадени около половин милион винетки за леки коли, а общо събраните приходи от пътни такси са над 66 милиона лева.

Новите стикери могат да бъдат закупени от над 3300 разпространителски пункта, включващи бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областни пътни управления и други.

Право на безплатна годишна винетка за леки автомобили имат хора с 50 и над 50% намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, както и семейства, които отглеждат деца с трайни увреждания.

За целта Агенция "Пътна инфраструктура" е предоставила на дирекциите "Социално подпомагане" 177 525 безплатни годишни винетки на стойност над 17 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Унгария примерно годишна винетка важи от дата на закупуване,до същата дата догодина!
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде по света глобите са в такива размери, без винетка на кола, глоба в размер горе-долу, колкото нетната минимална работна заплата, за камион и автобус няма да коментирам. Стига с тези абсурдин глоби, те няма да оправят положението и да стане България, нормална държава, напротив, ще се стимулира корупцията.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз си купих, 97!!! ЛЕВА, нихната .....
51
2
 
19
 
! Отговори
GolemPraz преди 8 години
До Анонимен #65Тц, не работят така нещата. Тарикатите намират начин да не плащат. А балъците колкото и да плащат, парите се крадат и пътищата пак са на дупки и кръпки. Аз съм си избрал вече в кой отбор да играя, от глоби не ме е страх, на сметка съм и съм хепи.
50
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гербаджиите преди да дойдат на власт от устичката на Лилито Павлова бяха обещали че няма да пипат цената на винетките.Обаче като си заработвал през деветдесетте от рекет , що да не продължиш да рекетираш хората и сега?????
49
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 61ще стимулират креативноста на българина за фалшифицирането и.тъкмо ще посъберат някой лев глоби от най-креативните.
48
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бай Ристути след малко и полудневна винетка ще искаш май, а? А почасова? Като искаш да караш ще плащаш. Като не искаш да плащаш ще ползваш обществения транспорт.
47
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави впечатление ,че в рекламите напоследък българина е показан като заспала *** или дезориентирана овца.Едва ли е случайно.
46
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какви пари ще съберат от по скъпите винетки но съм сигурен че ще стимулират креативноста на българина за фалшифицирането и.
45
2
 
37
 
! Отговори
Родолюбец преди 8 години
Ако народът беше буден и български, щяхте да видите винетки и всичко останало през крив макарон. Но сега сте случили на глупав и продажен народ, достоен след 1944 г. единствено за доене, стригане и клане!
44
0
 
7
 
! Отговори
GolemPraz преди 8 години
*** течен с.а.п.у.н. Тва пък що се цензурира?!
43
1
 
25
 
! Отговори
GolemPraz преди 8 години
До SalomonЗалепва се на фолио от цигари, после една капка течен *** в центъра и се притиска към стъклото, докато сапуна се разпредели равномерно. Излишното количество, което излиза извън стикера се почиства. Но, най-гъзоприятно е да се залепи качествен фалшификат на целофанче от цигари. За фалшиви пътища - фалшива винетка!
42
0
 
26
 
! Отговори
БАНКЕРА МУСТАКАТКО преди 8 години
От банките вече предлагат ипотека само срещу залог на винетка.
41
1
 
9
 
! Отговори
Salomon преди 8 години
Някой да даде акъл как с една винетка да карам на две коли? На фолио от цигари и после с канцеларско лепило става ли?
40
0
 
26
 
! Отговори
Бай Ристу преди 8 години
до умника 47Когато имаш болни родители или баби по забравените от бога БГ села и се налага да ги караш по доктори в градовете ...какво правим бе уминко..с обществения транспорт ли???аман от умници..винетката трябва да в от дата до дата и месечната трябва да е 1/12 от годишната.!
39
1
 
6
 
! Отговори
NAPOLEON преди 8 години
AKO POVLOVA E DOBRE S MATEMATIKATA NQMA DA TVURDI,4E NESA MNOGO PO 8 LV.NA MESEC ZA VINETKA ,A TQ GI NAPRAVI PO 30LV. ZA MESE4NA VINETKA.
38
1
 
7
 
! Отговори
PAVE преди 8 години
NAPRAVIHA VINETKITE PO 97.LV. ZA6TOTO NQMAME NOV VASIL LEVSKI,DA POVEDE NARODA TA DA IZMETEM BOKLUCITE,KOITO DUHAT BEDNIQ NAROD.
37
0
 
24
 
! Отговори
Агнето преди 8 години
Защо дневната не струва 0.37 лв., а седмичната 1.80 лв. Ето хазарта с обикновените хора. Управл. Мафиа.
36
0
 
38
 
! Отговори
Овца преди 8 години
Винетките са евтини за овцете. Туриха ни го по план. В София може да караш 10000 без винетка, а в провинцията, да идеш до гробището на 1 км плащаш 97 лв. срам и позор.
35
0
 
12
 
! Отговори
pipo преди 8 години
До АнонименАз имам адресна регистрация в друга държава и не съм длъжен да пререгистрирам колата, данъците си плащам там.