Нови "мигранти" нахлуват у нас – 100-килограмови кучета

Гигантските животни стряскат хората в Малко Търново
Обновена: 4 фев 2016 10:52 | 4 фев 2016 08:52,
58
Нови "мигранти" нахлуват у нас – 100-килограмови кучета
Снимка: flickr

След нелегално навлизащите през Странджа мигранти нова опасност се задава от Турция, пише "24 часа".

Гигантски кучета от породата "Кангал" нахлували на глутници и стряскали жителите на община Малко Търново, оплака се кметът Илиян Янчев.

Бездомните песове си търсели нова територия у нас, като минавали през участъците, където не е довършена телената ограда за спиране на мигрантите.

Кангалът е турската порода овчарско куче и се отличава с голям ръст. Мъжките достигат 80 см височина и тегло до 100 кг и заради стряскащия им вид местните се плашели, а по селата се залоствали по къщите.

"Ще подпиша договор с фирма за кастрирането им, за да не се множат", обясни Янчев.

Областният управител Вълчо Чолаков разговарял с кметовете на съседните турски общини да ограничат популацията им, но от тяхна страна нямало реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Турциякучетамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10Кметът вместо да върши глупости, да вземе да отпусне едни пари за превъзпитание и обучение на тези кучета. След това да ги пращат на границата да охраняват.И пари за храна няма да им трябват, ако добре си вършат работата :) А може и популацията на разни НПО-та да намалее, ако се появят и те покрай границата :)
21
10
 
15
 
! Отговори
убиване! преди 8 години
НИКАКВА кастрация- направо УБИВАНЕ! Ще започнта да се хвърлят върду хора! ЗА КАКВО СА НИ??????
20
5
 
12
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Останаха ли кожени фабрики в европейска ***, или и тях ги затриха всичките? Чувал съм, че от кучешка кожа стават доста качествени кожарски изделия, включително и обувки! Колкото са по-едри песовете, толкова рандеманът ще е по-голям .
19
0
 
17
 
! Отговори
Трейн преди 8 години
Кангалите са специална порода кучета които е забранено да се изнасят от Турция със закон. Те са много добри овчарски кучета. Ако могат да ги хванат и да ги отгледат, но трябва много да се внимава с тях - опасни са. Българския вариант на кангала е каракачанското куче. Пояснявам, че въпреки казаното до тук не обичам кучета и предпочитам да ги няма.
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че да ги ловят и дават на пастирите. Кангалът е прекрасно куче за овце, няма нужда даже да се дресира. Опитните кучета обучават по-младите. Проблемът е в това, че не търпят друга порода кучета в стадото - убиват го. Знам хора, които дават пари за да купят кангали от Анадола, а сега тия сами дошли.
17
4
 
10
 
! Отговори
Shark преди 8 години
С четирикраките оправия има - една ловна дружинка и са дотам. С двукраките животни оправия няма.
16
0
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Дай Боже такъв звяр да не те среща нощно време в гората!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кангали гонят Афгани :)
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ловджии няма ли? Или можете да ги почерпите с нещо, до 2-3 дни ще изчезнат.
13
5
 
20
 
! Отговори
EVROPOL преди 8 години
Нека Европол да разследва Инвеститора на Оградата , къде са парите , точно там ще излязат и дупките от къдетo минават кучета
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мария а някой Мигрант 20 см. не ти ли минава под бикините
11
2
 
14
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Първо беше Манипулативно Освобождение вместо Санстефански мирен Договор после Турско робстово вместо Турско Владичество сега пак кучета , а къде е оградата за милиони , кой си присвои пари , питам аз кой Димитър Общи ли ограби парите
10
3
 
32
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Леле къде са сега виетнамците,голямо ядене щеше да падне.
9
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинът открай време разсъждава като *** човек. Кметът вместо да върши глупости, да вземе да отпусне едни пари за превъзпитание и обучение на тези кучета. След това да ги пращат на границата да охраняват. Ще спестят маса пари от заплати на полицаи и военни, защото кучетата перфектно ще си свършат работата. И пиле няма да прехвръкне ако те пазят границата.
8
2
 
14
 
! Отговори
И преди 8 години
ЕЙ ВСИЧКИ МИСЛИТЕ ДА ИЗКАРАТЕ ПАРИ НА КОГО ЩЕ ГИ ПРОДАВАТЕ.ЧАКАЙТЕ МАЛКО НА ЕДНА ЧАСТ ДА ИМ СЛОЖАТ ОТ ВАКСИНИТЕ НА ПЕПИ. ДА РАЗБЕРЕМ ДАЛИ ТИЯ НЕ ИСКАТ И ВАКСИНА ПРОТИВ БЯС ДА НИ ПРОБУТАТ.. .А ДРУГИТЕ КАТО ГРАНИЧАРИ..ЕДИН МИГРИРАЩ *** НЯМА ДА ПРИПАРИ.
7
5
 
15
 
! Отговори
Ловец преди 8 години
А! Къде са ловните ни дружинки ???? Какво чакат? Вместо да гонят благородни елени ,да гонят тъпите ***!!! Как така хората ще се пазят от тези зверове сами??
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви мигранти бе? Кангалът е страхотна порода и много скъпа! Трябва само стопаните да се държат под як контрол! Това е валидно за всички стопани и кучета. Но то за хората няма контрол та за животните!
5
6
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
незабавно да се успят турците са ги заразили с болести и ни ги пускат на насза да ни уморят по бързо
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пффф да махат овцете и да ги прибират, знаеш ли колко пари е един кангал!И кангалът не е точно бездомно куче, смисъл за Европа може така да се води, но в мала азия си живее на свобода.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При този глад тези кучета много бързо ще станат на суджуци и салами!!!!!!!!!!Даже няма да разберем ,че ядем Бау-Бау