Превозвачите ни загубили ?10 млн. от гръцките стачки

Ще търсим компенсации, увери Московски, въпреки че е песимист
10 фев 2016 09:14,
31
Превозвачите ни загубили ?10 млн. от гръцките стачки
Снимка: Bulphoto, архив

Загубите на българският транспортен бизнес от блокадата на границата ни с Гърция тепърва ще се изчисляват, но по предварителни данни те са за над 10 милиона евро, пресметна пред БНТ Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

Още по темата

Той бе категоричен, че ще се търсят варианти за компенсиране на тези загуби, сред вариантите е завеждане на искове срещу гръцките фермери в гръцки съд и позоваване на форсмажорни обстоятелства за помощ от Европейския съюз.

"Все пак се радваме, че не се стигна до по-сериозни сблъсъци при тази блокада, добре е че вече се пропускат камионите", каза още представителят на превозвачите.

Според него, ако се стигне до пропускане на камионите по график в следващите дни, това ще оскъпи превозите, но все пак е някакво решение.

Министърът на транспорта Ивайло Московски коментира, че са изследвани всички случаи, в които има такива стачки във Франция, Исталия, Испания и до момента не са намерили случай, в който превозвачите да са компенсирани.

Въпреки това обаче министърът беше категоричен, че ще бъдат търсени начини да бъдат компенсирани българските превозвачи.

"Проблемът е, че стачката им е незаконна, на практика няма към кого да бъдат предявени искания, тъй като самата официална гръцка власт казва, че нещата са извън нейн контрол. Не могат и да носят отговорност за поведението на фермерите в случая. Ще търсим консултации с юристи да видим какво може да се направи", отсече той пред bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
vot42 преди 8 години
Ако нашите превозвачи се бяха организирали и затворят гръцката граница,тогава гръцките фермери щяха да си седнат на задниците.Една голяма част от продукцията,която се изнася за ЕС,включително и за България е селскостопанска! Погледнете по нашите магазини,колко са гръцките плодове и зеленчуци,зехтин и др.стоки,които се продават! Само че,нашите автомобилни превозвачи са страхливи и не могат да се организират!?
19
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Превозвачите сами са си виновни, като немогат да се организират помежду си за аналогични действия. Докато е така компенсации ще видят на "кукув ден"! Византииските изцепки да не би да са за първи път!
18
0
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
От цялата дандания превозвачите ще пият по една студена вода,и ще получат от трите най дългото.И за малаките ще бъде същото.
17
1
 
0
 
! Отговори
Невен преди 8 години
До 9. Ако всеки почне да прецаква 3-ти човек заради собствените си проблеми и това се приема нормално, това довежда до обезсмисляне да правиш каквото и да е. Представи си, че всеки месец при заплата идвам и ти взимам парите. Тогава ти няма да имаш стимул да работиш. Когато всички спрат да работят ще станем като ******. Ето това е Гърция и нейния пример.
16
0
 
4
 
! Отговори
иван преди 8 години
колкото европа ни компенсира за санкциите към русия толкова ще е и сега ,на превозвачите пак пари от нашия джоб на данакоплатци. не е ли време да се махнем заедно с гърците от този измислен евро съюз и да се обединим в евразиския с нови правила не подчинени на сорос и ротшилт.
15
1
 
2
 
! Отговори
conservator преди 8 години
Те богатите летят със самолети, а гърците тръгнали да затварят границата на бедните шофьори.
14
1
 
1
 
! Отговори
Valeri преди 8 години
Nujni sa kontramerki i ministarat tova go znae ,no za nego dobroto na Bulgaria ne e prioritet.Polititsite misliat samo za lichnoto si zabogatiavane.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е тъкмо така се оправя кризата в гърция, спира се вноса и сега се стабилизират :)ама ми прави впечатление, всеки се натиска да изнася за гърция, а кой плаща? Меркел?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво става със тв7 , ще я закриват ли? Само повторения,няма живи предавания...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАСИЛЕВ, НА ТЕБ ВСЕКИ ДЕН ЛИ ТИ ДОКЛАДВАТ АГЕНТИТЕ НА ЦРУ- АКО НЕ ГО ПРАВИШ ЗА ПАРИ Е РЕДНО ДА СЕ ПРЕГЛЕДАШ- ПРИ ТАКИВА ДОКЛАДИ СЕ РАЗВИВА ШИЗОФРЕНИЯ.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУКА ИМ НА ГЪРЦИТЕ- МИНАЛАТА ГОДИНА ОБЯВИХА ЧЕ ВСИЧКИ С МЕСЕЧНИ ДОХОДИ ПОД 600 ЕВРО СА В ХУМАНИТАРНА КРИЗА, ТА БАНКИТЕ ОПРОСТИХА НА ВСИЧКИ В ХУМАНИТАРНА БЕДА ВЗЕТИТЕ ОТ ТЯХ ЗАЕМИ ДО 20 000 ЕВРО. ЗНАЧИ В ХУМАНИТАРНА КРИЗА- АМА ВЗЕМАШ ЗАЕМИ В ХИЛЯДИ, А БАНКИТЕ ТИ ГИ ОТПУСКАТ С ЛЕКОТА- А ТУК ВСИЧКИ ДАСКАЛИ, ПОЛИЦАИ, НЯКОИ ЛЕКАРИ СПОРЕД ТЕХНИТЕ МЕРКИ ЗА ХУМАНИТАРНА КРИЗА СА ПЕРМАНЕНТНО В ХУМАНИТАРНА БЕДА. ХАМПАРЦОНЯНЧО РЕЧЕ НЕ Е БЕДЕН НАРОДА В СРАВНЕНИЕ С ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ, БИСАУ- НИЙ ЦЪФТИМ.
9
2
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
България субсидира ли гърция ?Субсидира.Гърция субсидира ли България?Не.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НевенНе си Невен, ми си нАИвен, протест има ефект, когато пречи на някого, иначе най-добре да ходят да си протестират в нЕкоя кръчма или на нЕкой баир, ефектът ще е един и същ.А нашите или да търсят алтернативи като пътища , или да слагат в графа "загуби", като при земеделците, падне градушка- гладуваш, или само земеделците трябва да понасят загуби
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция са бедна държава, затова те разчитат на субсидии от българия и останалите европейки страни , не обратното.
6
3
 
3
 
! Отговори
Невен преди 8 години
До 1. Аз пък се радвам, че не сме като гърците. Да си отстояваш правата като умишлено причиняваш вреда на 3-ти човек, който няма отношение към теб е просташко. Няма лошо протест - затварят всички малки улици в градовете - ето това е мъжка постъпка, ама тогава ще видят дебелия край на тоягата ...
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ще се хабиш бе, Московски. Взимай си заплатата и не се зори бе, човек. Така или иначе нищо няма да направиш, що да е със зор тогава?
4
2
 
7
 
! Отговори
ddd преди 8 години
Хайде всички наши фермери да отидат лятото да им затапят нашата границата да видят те сезон!!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отговор от ЕС и Гърция за търсените компенсации:- Немойш намери туй що немойш намери- От умрял писмо
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е една малка сума от реалните загуби от наличието охлокрацията (власт на тълпата) в гърция.Ако се мине с такава сума е добре но надали.По скоро още 300 милиарда загуби по скоро би свършили работа.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На гърците им харесвам това , че са единни и скачат за най-малката несправедливост всички заедно и докато не постигнат целта си не отстъпват! Патриоти са и въобще не ги интересува мнението на евросъюза! Става така че Брюксел се съобразява с тях!