Турското финансиране на училища – братска помощ

В исляма има благотворителност, заявиха от мюфтийството
Обновена: 10 фев 2016 11:11 | 10 фев 2016 11:07,
69
Турското финансиране на училища – братска помощ
Ахмед Ахмедов, Снимка: Нова тв

Задължителна част за учениците в мюсюлманските духовни училища у нас е молитвата. Също толкова задължителни са обаче и останалите предмети от учебната програма, защото макар и да са частна собственост, ислямските училища се подчиняват на МОН. След завършването им учениците получават диплома за средно образование.

Директорите уверяват, че не задължват учениците да продължават по пътя на религията. Над 80% от тях избирали светския живот. Останалите 20% ставали имами.

Мотивацията на децата да учат в духовнте училища в Шумен и Момчилград била, че там се предлага безплатна храна и общежитие. Също така сградите са нови и чисти. А сметката се пише на Турция.

"Не виждам нищо лошо в това Турция да финансира ислямски училища у нас. Това е една братска помощ, която позволява при едни регламентирани условия да се подкрепи образованието на нашите деца", коментира пред Нова тв главният секретар на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов.

По повод обвиненията, че Турция опитва да увеличи влиянието си върху България, той коментира: "Много е важно да вярваме на българските служби за сигурност. Щом Румяна Бъчварова заявява, че в страната не се допускат мигранти с по-съмнително поведение, това означава, че има контрол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България вече е напълно разграден двор всеки идва проповядва си каквото иска
27
2
 
23
 
! Отговори
фактите говорят преди 8 години
В световен мащаб няма добре развита държава с преобладаващо мюсюлманско население. Има с будистко и християнско и то много. Сами си правете извода за кой е тая религия - козари, камилари и др. подобни!!
26
3
 
29
 
! Отговори
Лъжа! преди 8 години
Всичко гореописано е ЛЪЖА! Целта на Турция е ислямизация, и ислямизация ,както и унищожаването на националното чувство в българския народ! Защо не подкрепят обикновените училища , а само мюсюлманските ,където учат корана и молитви на арабски език,който не разбират ? А крайната цел е отново ТУРСКО РОБСТВО в БЪЛГАРИЯ!
25
2
 
23
 
! Отговори
akud преди 8 години
не е проблем финансовата помощ. проблема е в какво се изразява тази помощ. ако не е в подобряване на сградата, компютри, климатици, а само в учебници тип коран. това е заплаха за националната сигурност и си има протоколи как трябва да се действа!!!
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
извода е един политиците ни са големи б*клуци-без изключение
23
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Великите сили създадат Кюрдска държава, Турция ще трябва да бъде компенсирана с територия. От нас ще вземат, за да й дадат. И за да мине гладко и без кървища, населението се подготвя и обучава предварително, колко добра е "майка Турция". "Съжителство", "братска помощ" и т.н.
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати мазния ибрик...Това спонсорство утре ще донесе сепаратизъм нали?!
21
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10 ти. Ами искайте си и вие от Русия да ви плаща обучението. (на калпавия . . и вълната му пречил)
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Запитали ли сте се защо все на исляма някой му пречи?"На исляма най-много му пречат вярващите в него. Ако всички мюсли станат християни или атеисти - проблема с исляма ще бъде решен. Или казано иначе - има ислям, има проблем. Няма ислям - няма проблем...
19
2
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Определено смятам, че държавата ни тайно е подарена на Турция!!! Всичко ще стане неусетно,докато един ден не се събудим със червеното знаме с полумесеца над министерският съвет! Нашите "политици" са просто слуги на САЩ, и сме харизани на силният в райна. Само Русия може да им обърка сметките, но това ще зависи от конфликт между тези две държави...не от нас!
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мвр незабавно да разтури тия сборища в който се промиват мозъци
17
1
 
25
 
! Отговори
Терминатор 2 преди 8 години
Запитали ли сте се защо все на исляма някой му пречи? Как така един будист, шиндоист или таоист не се самовзриви в Европа? Как така един будист не основа фракция, "Будитстка държава" и не започна да пропагандира радикален будизъм, сечене на глави, терористични актове? Точно в това се крие злото на исляма - това е една религия, която не допринася с нищо за човешкото развитие. Същината на човека е прогреса, развитието. Това не е заложено в Исляма.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бацеееее!!!!! Вдигни си зъркелите от асфалта поне за малко и виж какво става! Да не кажеш после, че отцепването на части от държавата те е изненадало!
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато види подобна муцуна всеки нормален мъж се хваща за кобура.Чувството което те обхваща е да го ликвидираш на мигът.
14
0
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
Има само едно решение - затваряне на тези ислямски змийски гнезда. Благотворителност ли? Може да подаряват забрадки на момичетата най-много.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бачварова е и*диот
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе вече сме си турски вилает, просто още не е обявено официално.
11
5
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Ох, добре поне, че в Русия са много зле... Че както върви, никакви други радости не се очертават.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво става, какви са тия религиозни училища, нали се водиме светска държава?!?!
9
0
 
9
 
! Отговори
viovioi преди 8 години
А защо не финансират и едно такова Училище във Видин или Монтана - най-бедните региони на ЕС? И там да се изучава християнска религия и после кой иска поп да става, да става, кой избира светския живот - нека!