Турското финансиране на училища – братска помощ

В исляма има благотворителност, заявиха от мюфтийството
Обновена: 10 фев 2016 11:11 | 10 фев 2016 11:07,
69
Турското финансиране на училища – братска помощ
Ахмед Ахмедов, Снимка: Нова тв

Задължителна част за учениците в мюсюлманските духовни училища у нас е молитвата. Също толкова задължителни са обаче и останалите предмети от учебната програма, защото макар и да са частна собственост, ислямските училища се подчиняват на МОН. След завършването им учениците получават диплома за средно образование.

Директорите уверяват, че не задължват учениците да продължават по пътя на религията. Над 80% от тях избирали светския живот. Останалите 20% ставали имами.

Мотивацията на децата да учат в духовнте училища в Шумен и Момчилград била, че там се предлага безплатна храна и общежитие. Също така сградите са нови и чисти. А сметката се пише на Турция.

"Не виждам нищо лошо в това Турция да финансира ислямски училища у нас. Това е една братска помощ, която позволява при едни регламентирани условия да се подкрепи образованието на нашите деца", коментира пред Нова тв главният секретар на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов.

По повод обвиненията, че Турция опитва да увеличи влиянието си върху България, той коментира: "Много е важно да вярваме на българските служби за сигурност. Щом Румяна Бъчварова заявява, че в страната не се допускат мигранти с по-съмнително поведение, това означава, че има контрол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турция мн отдавна си отглежда такива хора тук,плаща им за университети,почти всички турци в край търговище са лекари..все такива длъжности,Турция много добре знае какво прави и как го прави,ама българските политици се правят,че не разбират,и както каза един турски началник-първия път беше физическо"съжителство",сега ще бъде икономическо,пък нашите нека си блеят
7
2
 
26
 
! Отговори
право на избор преди 8 години
България трябва да избира. Между турските ислямски училища и руските езикови училища. Аз съм за руските училища. По-добре децата да рецитират Пушкин, отколкото да зубрят корана!
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
политиците ни наказват със съжителство което българския налод НЕ ЖЕЛАЕ
5
0
 
10
 
! Отговори
Kostov преди 8 години
А ние какви сме.Лъвове ли ...
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по същата логика този пън дали ще види нещо странно ако алкайда или идил по същите причини - муслимска взаимопомощ започнат да си плащат, за да се налага конкретно техния уахабизъм, както стана с турция.
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дребни душици са наште политици който продават държавата
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съвършеното лоено *
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оставка на премиера !