40-годишно дърво падна върху къща в Плевен

Част от покрива е разрушена
0
40-годишно дърво падна върху къща в Плевен
Снимка: Булфото, ахрив

Около 40-годишно дърво падна върху къща на ул. "Неофит Рилски" в Плевен. Разрушена е част от покрива. Това съобщи експертът Мариана Влахова от общинската фирма "Паркстрой", която се грижи да озеленяването в областния град.

Екип от фирмата е отрязал дървото. Друго черешово дърво се е откършило и паднало до блок номер "63" в жилищния комплекс "Сторгозия". То също е изрязано и обезопасено, съобщава БТА.

Общинската фирма е събрала и извозила на сметището всички изпочупени и нападали клони през тази зима. Над 40 са обезопасените дървета само през последните десетина дни.

На ул."Кресна" е премахнат орех, паднал върху къща. На ул. "Шипка" са отсечени дървета, тъй като са били пречупени, а други осем са окастрени. Обезопасени са и дървета в кварталите "Дружба" и "Сторгозия".

Успоредно с тази дейност работниците са почистили 20 детски площадки и кътове за отдих, ремонтират повредени и изпочупени съоръжения в тях. Приоритет имат тези, които са изградени по европейски проекти, каза Влахова.

Поправени са оградите и съоръженията на площадките до Летния театър и спирка "Моста" в парка "Кайлъка". С най-много щети е била детската площадка на ул."Карлово".

Поради големия брой подобни проблеми в областния град, дружеството осигури дежурство на телефон 0887-882-219 за приемане на сигнали от гражданите.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари