Честитка: Камерите на КАТ ще снимат и за "Гражданска"

Справка ще се прави по регистрационния номер на колата
23 фев 2016 20:49,
50
 Честитка: Камерите на КАТ ще снимат и за "Гражданска"
Снимка: Булфото

Тотален Big Brother на пътя за шофьорите без "Гражданска отговорност". КАТ ще снима водачите без задължителната застраховка вече и със стационарните камери на пътя.

По регистрационните номера ще се прави справка за задължителната полица и шофьорите без застраховка могат да получат честитка от КАТ без дори да са спирани на пътя.

Шофьорът Ирослав Петков споделя пред Нова тв, че не тръгва на път без "Гражданска отговорност". Не всички шофьори обаче са съвестни като него.

До този момент нарушителите се наказват, само ако срещнат катаджийската палка. Сега обаче за задължителната застраховка ще следят и камерите на КАТ на пътя. Те ще са свързани със системата на Гаранционния фонд и ще сканират всеки регистрационен номер. След като камерите ги засекат, тръгват и честитки.

Според застрахователите така по-лесно ще достигнем европейските нива за сключени застраховки, а според Ирослав при всяко тръгване ще е по-спокоен на пътя.

В момента МВР изготвя образец на фиша за нарушители. Следващата стъпка е стационарните камери на пътя да следят и за технически преглед на автомобилите, след което нарушителите ще бъдат глобявани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простотия пълна...
22
5
 
5
 
! Отговори
истината преди 8 години
така ред не се въдворява и вие го знаете , скоро ще бъдете в положение смърт но никой няма да може да помогне нито на вас нито на децата ви , бог да ви е на помощ защото ние ще ви трепем
21
2
 
0
 
! Отговори
Unesese преди 8 години
I kat im spira toka ili kat imat profilaktika na pc vseki petak?:-):-)
20
3
 
16
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Щом ще следят да премахнат скапаните стикери които облагодетелстват едни определени дрУгаРЕЕ!!! Освен това да се разпише в закон точно конкретно какво ще следят камерите за да не се злоупотребява с тези камери! Да се премахне простотията задължителна гражданска целогодишно независимо ползваш или не колата или поне да се урегулира възможност да ползваш МПС-то половин или четвърт година (визирам сезонните МПС-та)!
19
8
 
8
 
! Отговори
... преди 8 години
Зимата номера като е в сняг, какво ще снимат?
18
1
 
14
 
! Отговори
ОО преди 8 години
ТОТАЛНО СНИМАНЕ НАВСЯКЪДЕ ДАЖЕ И ТАМ....
17
2
 
9
 
! Отговори
маче преди 8 години
Камерите ще снимат, влезеш ли в болница ще те регистрират.....утре всички за слагане на чип в МВР...
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами в закона пише че всяко МПС, което има регистрация и е в движение трябва да има валидна застраховка ГО.Следователно са необходими два списъка един с всички регистрирани автомобили и един с тези които имат застраховка. На тези които не присъстват в двата списъка се пише глоба. Остава да се уточни само интервала на който ще се прави това.И всичко това без камери палки и фуражки - само с акъл
15
4
 
12
 
! Отговори
Gerbisto-reformator преди 8 години
Браво, добре е да има контрол ба нарушителите. Тарикатите да си плащат както се полага.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само вдигат таксите и все повече хора няма да могат да плащат
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KAT IMAT PRAVO I DA SNIMAT KAKVO SE PRAVI V KASHTI--TAKA BALGARIA E SVOBODNA OT NAPADKITE NA ES.
12
1
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
* които снимат Шофьора само.. ми е мисълта!
11
1
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Впрочем има няколко камери във Варна които снимат водача на шофьора дали е с клолан или не. Едната е на Автогара Варна посока центъра преди спирката. В София не знам дали има такива камери.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То не е нормално и да караш пиян, да газиш деца, да караш с 200 в населено място, да се правиш на състезател с 20годишен клозет нов италиански внос и да се смажеш между ламарините като *** а после да те жалят че си бил много свестно момче. То ако всички бяхме нормално журналята щяха трева да хрупат.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е ще ви снимат мишоци ако бяхте тигри нямаше да ви снимат
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е не е нормално да си без застраховка
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер тамън неща.стниците които не си плащат ще ги черпят. Айде стига с тия глупости. Купуваме си 4к телевизори и 3д камери защо да не ноже да се следят тея неща на пътя. Винетка гражданска преглед и което светне в червено честито. Аз съм за тези камери. Айде бе аз ли съм най големия балък че плащам. А и не искам някой по.сер.ко без гражданска да ме нацели и после ходи го търси и съди.
6
3
 
21
 
! Отговори
дам преди 8 години
голямото и силно застрахователно лоби работи на пълни обороти. Камери на МВР ще ловят тези, които не са се отчели пред застрахователите. Да ни е честито. Очаквайте скоро и тол такси..
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-евтино от застраховка и винетка е да се купят фалшиви регистрационни номера както и фалшиви шофьорски книжки.
4
8
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Возя се аз в един бус и влизам в София и шофьорът ми вика: Сложи си колана, камери има.Поглеждам го интересно и му викам: Наистина ли камерите в София вече следят и гражданите без колани които не са водачи а само се возят? Наистина ли си в този биг брадър, колега? не се излагай, бе!Въпрос на вртеме е и да ни сложат чипове, но малко по-спокойно го раздавай. Ако някоя камера ме снима че съм без колан докато се возя, акта ще дойде на фирмата на коятпо е регистриран автомобила. Споко, братко!