За един самар дърва: Проверяват глобата на дядо Асен

Горските обещаха да компенсират дядото, който си продаде магаренцето
75
За един самар дърва: Проверяват глобата на дядо Асен
Снимка: Bulgaria On Air

Югозападното горско предприятие ще компенсира 80-годишния дядо Асен от село Церово, който беше глобен заради едно отсечено дърво от собствената му градина

Още по темата

За да плати глобата, възрастният човек продаде магаренцето си.

"Дори да е нарушение на закона, в крайна сметка ние имаме много по-сериозни неща да спираме и да изискаме, отколкото един самар дърва. Зависи от хода на делото – както е необходимо, ние ще направим като предприятие да компенсираме човека", съобщи директорът на предприятието Дамян Дамянов пред БНР.

Заради засиления обществен интерес към случая, започва проверка на горските служители, съставили акта.

Дядото е инвалид и взема 180 лева пенсия. Преживява със зеленчуците, които си гледа сам в двора, има и две козички, от които си дои мляко и няколко кокошчици за яйца.

След като плати разходите, сиромахът преживява с по 3 лева на ден.

Затова медийната ни група (Bulgaria ON AIR и Investor.bg) откри дарителска сметка на негово име, която ще бъде активна един месец. Междувременно десетки се обадиха и ни писаха с желанието да помогнат, за което сърдечно благодарим!

Надяваме се за това време да успеем да помогнем на един българин да стъпи на краката си и да се пребори за правата си.

Ако желате да помогнете:

Асен Боянов Канджев

ЦКБ Клон Централен,

BIC: CECBBGSF,

IBAN: BG67CECB 9790 20G3 9470 00. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
9
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Непознаването на закона не изключва отговорност. Все пак при първо маловажно нарушение може да се мине с предупредителен протокол.
25
4
 
9
 
! Отговори
Дядото заслужава преди 8 години
Да му отрежат ръцете затова че си е отсякъл дървото. Как така ще си ползваш собственоста без да си платиш всички такси за да си ползваш собствеността. Ще рече човек че държавата НЕ СЕ опитва да ни затрие. Първо окосил си си нивата без разрешени взимаме ти бъбрек. Отрязал си си дървото бесило и ти взимаме собствеността. Това е бъдещият законопроект 2020, почти съм сигурен !
24
20
 
1
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Проблемът е, че ако не бъде глобен 50-100лв за дървото има голяма вероятност дядото да извърши незаконна сеч в по-големи размери следващия път. Трябва да има сериозни наказания за големите, но и малките нарушения не бива да останат ненаказани, това стимулира към извършване на по-големи.
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До принапълно съгласен! но както е обичайно да се случва по тия географски ширини, дядото ще го глобят и разчекнат за назидание и за пример на останалото народонаселение, докато ония наш'те ще опустошат планината и ще се скъсат да изнасят с тирове, но... контролните органи на всякакво ниво ще се скъсат от връткане и гърбене в обратна посока, само и само да не зърнат очеизвадното.
22
4
 
19
 
! Отговори
Баба Вуна преди 8 години
Сигурно в Северна Корея хората имат по големи права когато са в собствения си дом. Това ли е демокрация да искаш разрешение, за това което вършиш у дома си? Измислиха какви ли не забрани за отглеждане на животни, дървото си не можеш да отсечеш без разрешение, скоро сигурно и до тоалетна с разрешение ще ходим!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da vi e.........a gorskoto i gorskite UNIKALNA DARJAVAAAAAAA
20
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все пак е нормално да бъде глобен малка сума - малките нарушения трябва да се санкционират в противен случай много извършители минават към по-сериозни. В книгата на Chavoret Jaruboon изпълнявал смъртните присъди в Таиланд от 1985 до 2002г. има описания как дребни крадци стигат до въоръжени грабежи, употребяващи наркотици стават дилъри и трафиканти и т.н.
19
9
 
1
 
! Отговори
men преди 8 години
до 19 кой е казал че точно това е снимката от двора на човека .... това лице на снимката не е на 80 годишен човек... повечето случаи снимките са произволни в този сайт
18
2
 
5
 
! Отговори
анти пеевски преди 8 години
Е как СЛЕД КАТО ИМА НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА, ЩЕ СИ ПЛАЩА, НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ТОВА ЧЕ ДЪРЖАВАТА СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ГЛОБЯВА ХОРАТА ВЪТРЕ ВЪВ СОБСТВЕНОТО СИ ЖИЛИЩЕ, НЯМА КАК СЛЕД ТОВА ДА ИМАМЕ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ, ЗАЩОТО ТОВА Е ГЕНОЦИД!!! СЪЩАТА РАБОТА КАТО С ВИНЕТКТА НА СВИНЕТКА, АМИ СЕГА КОЙ ДА ПРОВЕРИ СВИНЕТКА И ДА НИ ОБЕЗЩЕТИ ?????? ЗА НА СВИНЕТКА БЕЗОБРАЗИЯТА, АМИ ТЕ МОГАТ ДА ИЗЛЯЗАТ МНОГО МИЛИОНИ И МНОГО ХОРА ЖЕРТВИ!!!!!!
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагли търтеи на държавна заплата са горските глобили дядото (И НЕ САМО ТЕ)! Като за начало на да върнат магарето на човека. То вероятно му е най-незаменимия помощник в селската работа! А притесненията и нервите на този явно съвестен до мозъка на костите си човек НИКОЙ И ПО НИКАКЪВ НАЧИН не може да компенсира! Нека страдат и горските и децата им за безочието и наглостта (в никакъв случай това не може да се класифицира като съвестно изпълнение на задълженията- изсечените ни гори са доказателството
16
0
 
19
 
! Отговори
при преди 8 години
До Анонимен 14този случай нямаме нарушение а по-скоро непознаване на закона и липса на уведомление !!! но човека не е отсякъл нещо чуждо а свое и просто е пропуснал да уведоми властите. в този случай горските би трябвало да проверят и ако това е истината за първо такова нарушение трябваше наказанието да е предупреждение или нещо такаова а не глоба . позор за такива горски наказващи лесна мишена вместо да гонят ония изнасящи с камиони и каруци
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магаренца вече трудно се намират. Преди почти във всяка селска къща имаше дядо, баба, магаре и каручка. Сега ги няма. Дядото и бабата починаха, близките им в чужбина, на гробищата тръните са по 2-3 метра. А магаретата ги изядоха лъвовете от зоологическата градина и джамбазите ни ги продадоха за телешка кайма. Дядото е за туристическа екопътека на една отминала епоха, а не за глоба. Конете по села и градове са повече.
14
10
 
4
 
! Отговори
Бирник преди 8 години
Да се съдят. Таман адвокатите ще му вземат и останалите животинки за хонорар.
13
0
 
28
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Хора, дайте всеки един пт нас да преведе по сметката поне по лев - два на този човек. Да му помогнем. Нека да събере пари за да си купи магаренце отново и да има пари да живее старините си. Човека не е престъпник, защо трябва да е осъждан и да плаща глоби? Продал си е единствения помощник за да плати глоба... как не ги е срам бе, да глобяват човека за нещо което направил в собствения си двор... нямам думи. Дайте да помогнем на дядото, хора сме преди всичко и имаме възможност...
12
1
 
23
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
То това нашето нито е демокрация, нито е капитализъм.Това е червен терор.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разпряваха ми за един свестен горски, дето не пускал на дървената мафия да краде дървета, и те го бъзикали. Накрая им писнало да му предлагат рушвети, защото той само отказвал и се обадили на шефовете му. И така пак режели дърва. А свестният горски се пропил.
10
0
 
38
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Скъсайте го от глоби този дядо Асен бе.Да му дойде акъла - защо стои на село, защо не е емигрирал или отишъл в Сф.Поне да беше някой играч източващ КТБ. Понеже не може да се занимавате с по-тъмния етнос затова се занимавате с дядо ви Асен.Или с големите резачи на цели гори в Странджа-Сакар.Отрязъл дърво в собствената си градина.Мишки сте вие, горските.
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те изсякоха горите на България, глобени няма, ама този човечец едно дърво отсякъл в градина си и добре, че в затвора не го вкараха.Имах един познат, свестно момче, такъв един жилав. Направиха го горски и след две години беше станал един дебелак. Пари играят яко при горските.
8
0
 
28
 
! Отговори
до .. преди 8 години
Гарантирам, че тези, които са го глобили спят спокойно! Те ако изпитваха угризения, нямаше да го глобят. Тва са бездушни същества, които презират по слабия и се кланят на по лъскавия и искат да се доближат до краката на стоящите високо горе. Добрия човек състрадава и симпатизира на малкото останали такива хорица с магаре и каручка. За бездушните, той е някакъв печалбар, който освен, че получава пенсия, ами и картоф ще изрови, дърво ще отсече, билки и гъби ще събере, а те горките на една заплата
7
0
 
23
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
"...който беше глобен заради едно отсечено дърво от собствената му градина" - Не разбирам какъв е проблема. Защо глобяват дядото, нали дървото е негова собственост!? Да не е вековен орех или друго вековно дърво защитено от държавата!? .......