Не спрат ли блокадите, Борисов бойкотира Брюксел

Премиерът ще отиде на границата да покаже на ЕС що за съсед имаме
Обновена: 1 мар 2016 10:09 | 27 фев 2016 12:01,
131
Не спрат ли блокадите, Борисов бойкотира Брюксел
Снимка: Facebook

В рамките на два дни не приключат ли безобразията на българо-гръцката граница, няма да отида на извънредния Европейски съвет, а на границата, за да покажа що за съсед имаме.

Още по темата
Така премиерът Бойко Борисов заплаши гръцките фермери при посещение в Сандански и региона.

"Пътувайки и бидейки на границата си дадох сметка, че имам още един инструмент и отидох да им го кажа на гърците. Досега България в Брюксел изключително много защитавала гръцките интереси като наш съсед, като се започне с всички финансови планове на ЕС и милиардите, които се изляха в Гърция, за да се спаси държавата", заяви Борисов и допълни, че помагал на всички премиери на южната ни съседка, независимо дали са били леви или десни.

Най-големият ни проблем с трафика е свързан с Гърция, посочи Борисов. "Месец вече тормозят България и започвам да мисля, че това е насочено срещу България. Ще използвам правото си на вето на 7-ми на извънредния Европейски съвет, просто няма да отида. Ще отида на границата, аз да привлека вниманието на всички европейски колеги – що за съсед имаме", заяви министър-председателят.

Премиерът бе категоричен, че гърците имат няколко дни, в които да обмислят ситуацията. "Това последно ми дойде като идея, което можем да направим за нашите превозвачи и шофьори", посочи Борисов.

"Специално искам да благодаря на министър Московски, който положи огромни усилия. Предал съм на външния министър Даниел Митов да се свърже с ЕК и с Европейския съвет и да им каже, че ние не можем да обсъждаме каквито и да било теми, свързани с Гърция, ако пунктовете ни бъдат блокирани", заяви министър-председателят. Борисов заяви също ,че силно впечатление му е направило това, че преминавайки гръцката граница, единственото , което е видял, са били само трактори, без нито един шофьор.

Премиерът коментира и новосъздадената комисия, проверяваща намеса на Турция и Русия в България. По думите му няма да излезе нищо добро от нея. "От тази комисия няма да произлезе нищо добро, освен да влоши отношенията ни с Русия и Турция. Неслучайно реакциите и от двете страни са много остри и то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zabelejete----- da privleka vnimanieto,,,, eh boikooo--- samo za manekenka li otiva6??
56
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцките селски фермери лапат паржоли и пийват узо Българските европейски превозвачи , гладуват и мизерстват !ОПАААА РАЗЛИКАТА В СТАНДАРТА Е УБИЙСТВЕНА , ВМЕСТО ДА СЕ ТЪРСИ СМЕТКА НА КАБИНЕТА ЗА НЕДОИМЪКА , ПРЕМИЕРА СЕ НАДИГНАЛ ДА ЗАЩИТАВА НИСКИТЕ НИ ЗАПЛАТИ ?
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боцек - Боцек - Боцек и филийката с мас !
54
5
 
16
 
! Отговори
Антитиквар преди 8 години
***, нима си мислите, че Карпузю е изключително загрижен за прехраната на скотове, като вас? Той просто не иска да се създава бунтовна обстановка в почивните дни, понеже тогва всички от София като невидели правят "юруш на маслините" към Гърция, а като останат тука в кривата тиквенова действителност, кой знае, вземат да надигнат глава и да го катурнат от власт. Всичко във властта гледа да си осигури по-дълго царуване, а не благополучие за овцете, чието преднзанчение е стрижба и клане!
53
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
близо 40 години Гърция е в Европа - Асфалтаджията къде си тръгнал бре ?
52
7
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
1981 г Гърция член на Европа !Бойко - ти от кое село беше ?
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То туй не е като да прайш магистрале и да риташ топка , да изнасяш агнета за Катар , череши за Китай и сирене за Израел !Мутра , седай в Банкя и почвай да *** филийте с мас !
50
3
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааЗА Герчо.. преди 8 години
ЩО ,БЕ ГЕРЧО ......ЩЕ ПРАСКАШ ТУРСКИ ЧУШКИ И ДОМАТИ , ТА-- ШЕ ТИ СВИРИ ТАМБУРАТА САМА...!/...има кой да те храни ....КАТО САМ НЕ МОЖЕШ/
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко производитела на АСФАЛТ търси компенсациии ?АСФАЛТАДЖИЯ нема ли ленте за резане на КУЛАТА ?
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конграчулейшънс, Борисов :)
47
3
 
17
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
Значи е разбрал, че блокадата пада скоро :) Боко не смее да се обади в Брюксел. Стои като мишчица и само клати глава и се хили. По-голям срам за България няма.Ще се изкефя, ако гърците останат на границата. Какъв смях ще е с нашия "герои" тогава :)
46
3
 
21
 
! Отговори
БРАВО БОКО! преди 8 години
ГОЛЕМ МЪЖ СИ! НИЩО, ЧЕ ОКОЛО 01.03., КАКТО ВСЯКА ГОДИНА, ФЕРМЕРИТЕ ПРИКЛЮЧВАТ С БЛОКАДИТЕ.ЩОТО ПОЧВАТ РАБОТА НА ПОЛЕТО.НО НИЩО ДЕ, ЕЛЕКТОРАТА ЩЕ ВИКА УРА, БОКО ПАК НИ ОПРАВИ !
45
0
 
15
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ! преди 8 години
СПРЕТЕ И ГРЪЦКИЯ "ТРАНЗИТ НА ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ЕВРОПА"........!!!!!КВО СЕ ВАЙКАТЕ , КАТО ....МЛАДИ НЕВЕСТИ...??!!
44
3
 
6
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 54,Ще ти се изрине езика бре,то бива, то може ама ти счупи тъпометъра.
43
2
 
11
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ! преди 8 години
СПРЕТЕ ГРЪЦКИЯ ВНОС на ЗЕЛЕНЧУЦИ -------И ВЪПРОСА ЩЕ СЕ РЕШИ АВТОМАТИЧНО!!!ЗА КАКВО ШЕ ХОДИ Б.Б. НА ГРАНИЦАТА ------ЗА УЗОТО .... И БАРБЕКЮТО ЛИ...!!!!!!!!!!!АМАН ОТ *** ПРИКАЗКИ .....и ИЗЦЕПКИ!
42
12
 
9
 
! Отговори
Корекция преди 8 години
Бойко, спести си изказванията за новосъздадената комисия, няма да трогнеш Путин с това. Колкото и да се кланяш, ще те отсвири като муха с мокра кърпа.
41
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ревем,щото и политиката му,като футбола му,хич ги няма.
40
2
 
9
 
! Отговори
Виждам, вижда-а-а-м преди 8 години
Бойко, спести си изказванията за новосъздадената комисия, няма да трогнеш Путин с това. Колкото и да се кланяш, ще те отсвири като муха с мокър ***.
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 45Според теб за няколко месеца ли се търсят и намират нови пазари???? Не се притеснявай българските търговци ще си намерят нови пазари. Но една от дейностите на Борисов като премиер е да защитава българската икономика и българският бизнес - и точно това прави той като отстоява интересите на българските търговци. Тогава какво ревете срещу премиера.
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали много го уважавали в Брюксел,хайде сега да му помагат,ама нещо не им пука.