Не спрат ли блокадите, Борисов бойкотира Брюксел

Премиерът ще отиде на границата да покаже на ЕС що за съсед имаме
Обновена: 1 мар 2016 10:09 | 27 фев 2016 12:01,
131
Не спрат ли блокадите, Борисов бойкотира Брюксел
Снимка: Facebook

В рамките на два дни не приключат ли безобразията на българо-гръцката граница, няма да отида на извънредния Европейски съвет, а на границата, за да покажа що за съсед имаме.

Още по темата
Така премиерът Бойко Борисов заплаши гръцките фермери при посещение в Сандански и региона.

"Пътувайки и бидейки на границата си дадох сметка, че имам още един инструмент и отидох да им го кажа на гърците. Досега България в Брюксел изключително много защитавала гръцките интереси като наш съсед, като се започне с всички финансови планове на ЕС и милиардите, които се изляха в Гърция, за да се спаси държавата", заяви Борисов и допълни, че помагал на всички премиери на южната ни съседка, независимо дали са били леви или десни.

Най-големият ни проблем с трафика е свързан с Гърция, посочи Борисов. "Месец вече тормозят България и започвам да мисля, че това е насочено срещу България. Ще използвам правото си на вето на 7-ми на извънредния Европейски съвет, просто няма да отида. Ще отида на границата, аз да привлека вниманието на всички европейски колеги – що за съсед имаме", заяви министър-председателят.

Премиерът бе категоричен, че гърците имат няколко дни, в които да обмислят ситуацията. "Това последно ми дойде като идея, което можем да направим за нашите превозвачи и шофьори", посочи Борисов.

"Специално искам да благодаря на министър Московски, който положи огромни усилия. Предал съм на външния министър Даниел Митов да се свърже с ЕК и с Европейския съвет и да им каже, че ние не можем да обсъждаме каквито и да било теми, свързани с Гърция, ако пунктовете ни бъдат блокирани", заяви министър-председателят. Борисов заяви също ,че силно впечатление му е направило това, че преминавайки гръцката граница, единственото , което е видял, са били само трактори, без нито един шофьор.

Премиерът коментира и новосъздадената комисия, проверяваща намеса на Турция и Русия в България. По думите му няма да излезе нищо добро от нея. "От тази комисия няма да произлезе нищо добро, освен да влоши отношенията ни с Русия и Турция. Неслучайно реакциите и от двете страни са много остри и то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напрайл е Бойко милиарди по сметките си е напрайл !
76
18
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
....и 100-милрд. Э , да изтегли Бойко --- ПАК ШЕ ГЛАСУВАМЕЗА НЕГО!ПО-ДОБРЕ ДА СМЕ ДЛЪЖНИЦИ НА ЗАПАДА , ЕС И САЩ-----ОТКОЛКОТО НА РУСКИТЕ ПИЯНКИ И ПРОСТАЦИ!БОЙКО И ГЕРБ--ПОНЕ ПРАВЯТ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ!
75
6
 
13
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Някой заблуждава Борисов че го качва на бял кон. Не! Качва го на куц кон.
74
2
 
11
 
! Отговори
особено мнение преди 8 години
двоиният стандарт на евро ценностите е видим насрочване на референдум за излизане от ЕС заедно с великобритания да си дундуркат византия нии такива ценности не щем
73
5
 
11
 
! Отговори
ББ е комедиант преди 8 години
Фермерите отиват да сеят и всяка година вдигат блокадите в началото на март. Затова и нашият Цар Тиква е толкова велик. Защо не направи "бойкот на Брюксел" досега? 1 месец пияните маляки ядат и пият на границата и се гаврят с нас!!!
72
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако на мястото на червения тиквун е някой нормален човек ще се скрие от срам и няма да се обажда . Как ще критикуваш Борисов като вашия бивш Премиер Станишев и Орешарски бяха станали за смях на кокошките със своята некадърност . Да обаче червените каскети са като маймуните . Катери се на високо та да и лъсне червения зад.ник .
71
3
 
10
 
! Отговори
ЛЕЛИЙ преди 8 години
Ония от брюксел така са уплашиха!А ПЪК НИЕ,НАЛИ СМЕ ОТ ГОРНО НАНАДОЛНИЩЕ,ВЕДНАГА ПОВЯРВАХМЕ!
70
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селски тарикати сме всички българи и затова избираме сроден да ни води !
69
9
 
6
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 8 години
За празниците отивам до слънчева Гърция, много искам да дойдат телевизиите на Кулата и да ме питат защо отивам, отговарям на секундата, защото Борисов окраде банка и разделя обществото на лагери, *** с една дума дами и господа
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега е крайно време и българските превозвачи да започнат една безкрайна блокада на всички пунктове с Гърция и да не пропущат никакви превозни средства.Те и тъй и тъй,загубиха.От ЕС и Гърция ще получат на босия цървулите.И едните и другите го казаха в прав текст.А заедно с тях и целокупния български народ да се вдигне и покаже на ЕС един пръст.Никакво изпълнение,на никави заповеди,от когото и да било.Ако ЕС много знае,излизане от империята,която ни докара в това положение.
67
1
 
11
 
! Отговори
камен преди 8 години
Браво , на 7-ми ще е заседанието за Гърция, а това не е стачка , а агресия точно към България, иначе да са на Синтагма , или да блокират италианските фериботи !!!
66
2
 
3
 
! Отговори
Васо преди 8 години
До Анонимен: Па то им омръзна от нашето пословично измекярство. Същото, както и с германците. Сега се пробват и американците с нас, ама те са ни разбрали, пък и не са наивници в политиката. Където стъпят отстъпване няма. Ако трябва и гражданска война оставят след себе си. Четете, къде и какво през последните два века.
65
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щял да бойкотира Брюксел ахахахахааааааа
64
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най добрия Премиер на България . Винаги точно и ясно говори и действа . Г-н Борисов имате още един мандат от благодарните Българи .
63
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мачкай боко *** наред
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Viva Borisov! Я бе явно този развит социализъм в България си бе калпава работа.Имаше за крадене само 25 год. Вече почти няма какво да се крадне освен от парите от Брюксел, и затова магистралите що ги открива Боко след 2-3 месеца се ремонтират.
61
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заплаши ги, че ще изпуснеш язоворите и лято няма да видят капка вода!
60
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то гръцките трактори започнаха да се изтеглят още от вчера.Явно за това днес този цъфна на границата.Що не дойде преди 10 дни ? А иначе всички знаят че гърците ще протестират до 1 март.Този пак с чужда пита помен прави.
59
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те от понеделник започват да сеят и няма да се занимават с блокади. Нашия затова се пъчи - все едно нещо е направил.След дъжд качулка.
58
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикве,кога ще застанеш като мъж пред решенията на парламента за комисията ? Пак залягаш мазната за важните решения. Ти какъв го играеш,нали си премиер !? Кой има мнозинство и кой сформира правителството ? Престани да лавираш като мишок, само със стойка и визия не става,трябва твърда позиция !