Зловещи кръстове в Бургас – хулиганство или лудост?

А авторът им вече е ясен – биячът на свещеници
Обновена: 2 мар 2016 10:52 | 2 мар 2016 10:37,
17
Зловещи кръстове в Бургас – хулиганство или лудост?
Снимка: кадър bTV

Мистерия, сякаш от епизод на "Досиетата Х", стресираше жителите на два бургаски комплекса. Само че мистерията малко по малко се разбулва.

Още по темата

От няколко седмици жителите на бургаските комплекси "Възрадане" и "Братя Миладинови" откриваха рано сутрин положени на земята кръстове във формата на гроб. Живеещите споделят, че странните находки ги стресират.

"Изглеждат много зловещо.Освен че слага 12 кръста, имало и цветя и свещи. Това се случва много често в "Братя Миладинови" и във "Възраждане" и поради тази причина бях много притеснена за децата, които виждат кръстовете", споделя жителка на Бургас пред Нова тв.

Според полицията автор на зловещите "инсталации" е 31-годишният криминално проявен Горан Горанов. От полицията съобщиха, че по техни данни поставените кръстове са дело на Горанов, който имал редица нестандартни криминални прояви. Сред тях са стоене върху климатик в продължение на няколко часа, хулигански действия в интернет-клуб и хвърляне на пиратка в магазин за хранителни продукти. 

В понеделник малко след 18:30 часа той нанесе побой на двама католически свещеници. Ден преди това - в неделя вечерта, духовниците направили забележка на младия мъж, че къса цветя от градинката пред църквата всяка вечер. Заради забележката единият от свещениците получил удар. Тогава подали жалба в полицията.

Свещениците били удряни в лицето от 31-годишният Горан, който после избягал. Обявен е за местно издирване. Пострадалите от римо-католическата църква в Бургас "Св. Богородица" категорично отказаха да застанат пред камера, докато не приключи полицейското разследване по случая. 

"Във всеки случай можем да предполагаме, че става въпрос за човек, който проявява някакъв религиозен фанатизъм. Знаете какво става в света в момента и не е изключено това да са негови реакции на всичко, което се случва. Много е възможно да имаме и работа с човек, който в детството си е преживял нещо и това да е реванш", коментира психологът Соня Делишменова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Joe преди 8 години
вижте му профила на тоя в Фейсбука и ще се пръснете от смех
10
3
 
9
 
! Отговори
Дедо Пешо БДЖ преди 8 години
Дедо ви тошо, тия ги лекуваше мноо бърже в Белене
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен:)) Капитализъм?Това си е направо първобитно общинен строй с наченки на кланов феодализъм. Пи черния изолирбанд си личи!
8
0
 
1
 
! Отговори
Селтака преди 8 години
Не са добавили че преди 4-5 години е присъствал на смъртта на Георги Танев, комуто е бил бодигард. И може би е и извършител на убийството...
7
1
 
10
 
! Отговори
Криминално непроявен преди 8 години
Стоял върху климатик няколко часа.. това бате си ибасимо престъплението
6
1
 
3
 
! Отговори
Св.Петър преди 8 години
Сигурно е отнесъл нещо от католически свещенник,когато е бил малък. Скандалът с педофилията в римо-апостолическата църква се разраства на родна земя.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зловещи кръстове в Бургас хулиганство или лудост?Не, обикновен капитализъм.
4
1
 
4
 
! Отговори
?!!?!?! преди 8 години
Няколко седмици?!
3
1
 
14
 
! Отговори
този преди 8 години
Откъде има пари да се занимава с тези работи? САМО не го оправдавайте, че е психо и не носи отговорност.Стига!Всеки мързеливец се оправдава с това.Аз дрога ИМА пари?? И сигурно Борисов е виновен?Да си събира акъла в главата или някой( ако има родители) да го лишат от издръжка, а ако има свестни приятели да го РАЗТЪРСЯТ и да му кажат да се държи като мъж, а не като плюнка!
2
7
 
19
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Сатанисти обладани от демони. Само Исус може да се справи със тях,жа не лекари или психолози.
1
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Амфетките не прощават.