След ъглошлайфа – апаши смъкват винетки с горелки

Стикерът се свалял безпроблемно с бръснарско ножче или с нокът
8 мар 2016 09:00,
120
 След ъглошлайфа – апаши смъкват винетки с горелки
Снимка: Facebook

Кражба на винетка през страничното стъкло. Това е най-новият метод, който крадците използват, за да задигат годишните винетки от колите. Само за една нощ двама души от плевенския квартал "Сторгозия" са изгорели по тази схема.

Извършителят чупел страничното стъкло с голям камък, който оставал в купето. След това винетката се нагрявала отвътре с горелка, а отвън стъклото се охлаждало с вода.

Още по темата

При тази процедура ценният стикер се свалял безпроблемно с бръснарско ножче или с нокът.

"След като я откраднаха, трябваше да си намеря отнякъде десен страничен прозорец за джипа. Звъннах на мой приятел с автоморга, който ме "успокои", че не съм единствен и за последния месец е продал 20 странични за различни коли", разказа пред "Телеграф" потърпевшият Михаил Петков.

"Полицаите бяха любезни, изказаха искреното си съжаление, но ми обясниха, че няма какво да направят. В сряда ще ходя отново, за да ми дадат документ, с който да отида в АПИ и да се опитам да си взема нова, тъй като си пазя касовата бележка и отрязъка от винетката", допълва още Михаил.

Той е категоричен, че втория си стикер вече няма да го залепи за стъклото, защото освен нерви е извадил и 50 лева за нов прозорец.

От началото на годината в страната има бум на кражбите на ценните стикери, след като АПИ драстично повиши цената им на 97 лева.

Първоначално апашите изготвиха схема с ъглошлайф, с който изрязваха стъклото, за да отмъкнат винетката. По този начин от началото на годината изгоряха близо 100 шофьора от София и Пловдив.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
асдасд преди 8 години
Е, полицаите поне са били любезни.
79
0
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Нека на изборите да подкрепим ДпС, нашите братя по идеология и цел! Всички от АТАКА,БСП,АБВ и другите да агитират другите червени, иначе ДпС остава извън парламента и кранчето с парите на българския народ в посока Москва ще спре!
78
0
 
2
 
! Отговори
кандидат депутат преди 8 години
Освен винетка,втора част,документ за покупка(касов бон), да е необходима разписка от банкомат и трудов договор !!!
77
1
 
15
 
! Отговори
леко преди 8 години
Закона променете. Винетките в джоба при личната карта и това е. Референдум !Абе я махайте тия винетки, тва си е обир ! По Татово време нямаше винетки и пак карахме коли ! Айде де ! Мчи вий сте по-зле от комунистите бе ! Нещастници !
76
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
az ne vijdam smisal za6to venetkata trqbva da se lepi slaga6 q na stakloto i kato sliza6 si q maxa6 kato imal 2 koli 6tql da gi polzva za drugata mi da izdavat dokument 4e e samo za tazi kola
75
7
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Това по скоро ми прилича на извратена форма на протест.Много се съмнявам че ако все пак тази винетка оцелее , ще мине пред КАТ.Без документ за покупка може да мине ако катаджията разбира че това е глупост , но без втората част на винетката нямах да мине.Вероятна целта е друга.Да се създаде напрежение в държавата против ГЕРБ.
74
0
 
4
 
! Отговори
Леле, преди 8 години
какви времена доживяхме!!! Това го няма никъде, толкова ли сме мизерни... Ама що й трябваше на Павлова да увеличава винетките
73
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лепенето на каквото и да е по стъклата на автомобила е проява на простотията на българина, която се затвърждава и от селянията сътворила ЗДП.
72
1
 
48
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Ставам сутрин ,поглеждам през терасата, гледам колата пред блока...олеква ми!Слизам долу гледам джантите са на нея ,гумите ми не са нарязани ,огледалата са здрави няма видими липси и следи от вандалска намеса,винетката е там...олеква ми!Сядам в колата въртя ключа и колата пали с голямо бучене и след няколко секунди изгасва.....лягам под колата и гледам катализатора ми го няма и има дупка на резервоара ми...припадам от шока до колата и след малко ме събужда топлата урина на комшията пинчера..
71
1
 
40
 
! Отговори
безработен преди 8 години
"Полицаите бяха любезни, изказаха искреното си съжаление, но ми обясниха, че няма какво да направят." Някой да знае дали има свободни места за такава работа....ще бъда много любезен ,състрадателен и ще се справям много добре с правенето на "нищо"!!!Ще си взимам редовно заплатката ,ще дебелея и хубавея и ще се пенсионирам преди всички с 20-30 брутни заплати...
70
1
 
26
 
! Отговори
Ян преди 8 години
"Полицаите бяха любезни, изказаха искреното си съжаление, но ми обясниха, че няма какво да направят."Тогава какво всъщност правят? В какво се състои работата им? В психотерапия и успокояване на потърпевшите?
69
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидното решение е електронната винетка.Но защо я бавят толкова не е ясно.Просто поредния недомислен цирк.Нещата трябваше да станат но ние не можем да смогнем.
68
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако имах кола,нямаше да си лепя винетката на стъклото. като ми поискат книжка и гражданска,ще показвам и винетка.толкова поправки на закони направиха,да поправят и този.какво е това лепене по стъклата?
67
1
 
13
 
! Отговори
Скитник преди 8 години
Американците ще ни погубят! Преди си крадяхме чистачките а сега винетките заради тях! Кога ще престанат да ни се месят?
66
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз моята не съм я разлепил от целофана и като марка я лепя на стъклото със слюнка,после си я свалям лесно и така си я ползвам и за двете коли.Закона е спазен,няма императивен текст с какво да я лепя нали?Ако искам мога и С-200
65
1
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Изобщо МВР се напъна и създаде нови възможности за крадене!
64
1
 
43
 
! Отговори
Правова държава сме! преди 8 години
. . . Първоначално апашите изготвиха схема с ъглошлайф, с който изрязваха стъклото, за да отмъкнат винетката. По този начин от началото на годината изгоряха близо 100 шофьора от София и Пловдив.Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил. . . . . Ето класически пример за сливане на мафията с държавата ! Печели и мафията печели и държавата че не смееш да си залепиш стикера . Правов ред.
63
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодарете всички дружно на лильето с лилявото яке за приятните преживявания!
62
9
 
10
 
! Отговори
До 80 преди 8 години
То се вижда кой лъже Лот-1 Чирпан-Стара загора пуснат на 5 Октомври 2007г. Борисов дойда на власт през лятото на 2009г. Това че участъка Стара Загора-Сливен не е пуснат не означава, че не е работен. Борисов просто го довърши и отряза лентата. Същото стана и при Участъка Сливен-Бургас, който построи Борисов, но го завърши Управлението на БСП-ДПС през 2013г. Но не го приписвам на БСП а на ГЕРБ, защото той го строи а го довършиха след него. Разбирам че си на заплата в ГЕРБ да лъжеш,ама плитко лъжеш
61
4
 
11
 
! Отговори
до 76 преди 8 години
Аре стига си лъгал! Аз съм от Стара Загора. Имаше магистрала до преди Чирпан. До Сливен си беше стария път, който беше ад лятото когато всички ходеха на море. Магистралта ДОРИ НЕ БЕШЕ РАЗЧЕРТАНА! Чак по-късно започнаха да полагат основите с КОЛОВЕ и после да строят! Нямаше капка бетон от Чирпан до КАРНОБАТ излят! Може да е имало проекти, но тях ги има от Живково време! Не защитавам ГЕРБ, но мразя лъжливи манипулации, като твоя коментар!