Прибират фургоните от Мизия! Хората къде отиват?

Кметът Виолин Крушовенски твърди, че няма да ги остави на улицата
15 мар 2016 20:07,
17
Прибират фургоните от Мизия! Хората къде отиват?
Снимка: bgonair.bg

След две седмици армията ще прибере фургоните си от Мизия. В тях бяха настанени останалите без дом хора след наводнението през 2014 година. Част от тях се притесняват, че няма къде да отидат.

Голяма част от фургоните вече са пусти. В някои от тях обаче все още живеят хора. Вече близо две години след голямото наводнение малките къщички са се превърнали в техен постоянен дом. Цветана Койнашка е една от тях. Тя е инвалид първа степен, а къщата й е напълно унищожена от водата.

"Искат да се изнесем до края на месеца. Аз няма къде да отида. Ако не ми дадат квартира, дала съм молба за ведомствен апартамент", заяви Цветана.

Приятели помагат на възрастната жена като й пазаруват и я карат, ако трябва да отиде някъде. Тя се притеснява, че няма къде да отиде, ако не й дадат общинско жилище.

"Не ми е приятно така да говоря. Никой не ни обръща внимание. Тук сме три, четири жени все така като мен – сами, без да има къде да отидем", добави Койнашка.

Във фургоните все ще живее и семейство с две малки деца. Те имат къща, в която ще се върнат. Няма да успеят обаче да я ремонтират цялата.

"Ремонт трябва да се направи. Горе-долу една стая и коридор ще сме се оправили, за да се приберем", добави жената.

Кметът на Мизия Виолин Крушовенски е категоричен, че хората няма да останат на улицата. Пред Bulgaria ON AIR той обеща, че на Цветана Койнашка и останалите хора във фургоните ще бъде осигурено жилище и никой няма да остане на улицата. Гложене също предлагат помощ.

"Който иска да заповяда. Има свободни къщи, ей така стоят, няма проблем да се настанят хора", добави Крушовенски.

Въпреки протегната ръка, въпросът къде ще отидат хората след две седмици, все още остава неясен.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на *** така е в нашата мила родна страна гледаме на хората като на ***
8
1
 
8
 
! Отговори
Бухалки а не плакати преди 8 години
хората трябва да се защитават ..иначе ще мръзнат и ще гладуват
7
1
 
18
 
! Отговори
111 преди 8 години
Когато "бежанците" дойдоха в България,нали всички ревяхте от умиление и съжаление.Когато отказаха да ги приемат в Розино, нали всички ревнахте,че се срамувате,че сте българи.Нали в съседно село ги посрещнаха с баница и им се радваха..................А сега защо ревете ,че ни струват вече милиони?!БЕДНИТЕ,НЕЩАСТНИ БЕЖАНЦИ,КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ХИЛЯДИ ЕВРО И ДОЛАРИ!
6
0
 
20
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Ще ги пратят в Игумени , където Тиквоний Първи прати камионите с помощи . После ще си ги приберем като бежанци и ще получават по 1080 лв както сирийците ! Парите от Европа ги праща Кристалинка и ето красота . После идва ред и на с. Бисер , засега забравено от Бога и Царя , което е едно и също !
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В началото на декември миналата година правителството във Финландия потвърди, че също има планове за въвеждането на подхода през ноември 2016 г. Тогава стана ясно, че всеки гражданин на скандинавската страна ще получава по 800 евро на месец.
4
1
 
10
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Прибират фургоните от Мизия! Хората къде отиват?----------Държавата ако неможе да осигури подслон на хората то има две възможности! 1- отиват в домовете на онези "демократите" които разрушиха държавата и най пищяха срещу съществуването на такава или в дома на тези дето народа им плаща да са държавници, т.с политикантите от НС! пп. саамо с вайкане проблемите не се разрешават!
3
5
 
14
 
! Отговори
Б.Б. преди 8 години
Аз не мога да разбера искате да се оправим пък не мислите за бежанците ? Е как да се оправим като не мислим за ближния ? Нямали къде да се търкалят в Мизия ...ами вижте клетите бежанци ? И те са хора ! Меркел каза първо тях да гледаме ! Я се стегнете !
2
2
 
17
 
! Отговори
БГ НАТО преди 8 години
Няма да се учудим ако хората обитавали тези фургони получат Фактури от Топлофикация и Мобилни Оператори .
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Канада се готви да въведе безусловен базов доход за населението си.