Новият катаджия: Спира, глобява, принтира, връчва... на момента

Полицаите вече ще пишат актове на мястото на нарушението
16 мар 2016 17:00,
57
Новият катаджия: Спира, глобява, принтира, връчва... на момента
Снимка: Булфото, архив

С новите информационни системи, които се разработват в ГД "Национална полиция" катаджиите на пътя ще имат пълен достъп до базите данни на Пътната полиция и ще могат да пишат актове директно на таблетите си, ще могат да връчват и призовки. Това разкри директорът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски.

"Сега имат достъп, но той е пасивен - могат да видят дали водачът на спрения автомобил е с отнета книжка, да видят нарушенията, но не могат да го санкционират", заяви на свой ред шефът на "Пътна полиция" Бойко Рановски.

Катаджиите пишат актовете ръкописно, след това друг човек ги въвежда в компютърната система. Оттук нататък актовете ще се пишат на място от самите пътни полицаи, обясни той.

Рановски допълни, че до края на годината се очаква всеки полицейски автомобил да бъде оборудван и с принтер. Така пътните полицаи ще могат да издават електронни фишове, да принтират наказателни постановления за предишни глоби и да ги връчват директно на шофьора.

До края 2016 г. всеки полицейски екип, около 400 в цялата страна, ще има персонален таблет. В момента таблетите се предават от смяна на смяна.

Христо Терзийски коментира още агресията на пътя и последните случаи с побоища. Според него МВР не може да се справи само и трябва да се потърси съдействие от гражданското общество.

Той отново каза, че МВР и прокуратурата ще бъдат безкомпромисни и в последните случаи са действали бързо, като има задържани и обвинени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 8 години
А дали г-да законодателите са предвидили факта, че високото нио на неграмотност на служителите на Пътна полиция ще доведе до рязко намаляване на постъпленията от актове - мисля знаете, ако е написан грешно акта, той лесно може да се оспори в съда и съответно да отпадне.Та така....ще вземат едни хора, едни пари за обществената поръчка за тия устройства....пък държавата и нарушителите да се спасяяват поединично.
49
0
 
5
 
! Отговори
iss преди 8 години
а подкуп ще може ли да се дава по електронен път?
48
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Едва ли тези двамата полицаи са ходили на профилактичен преглед но за колата се иска такъв и те глобяват веднага Ясно колата е по важна от здравето
47
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 8 години
Новия бая работа ще върши - стария катаджия беше по ефикасен - само прибираше.
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ще има поръчки на наши фирми за оборудването, пак ша се краде, пак ще ни натискат нас с опелите и голфовете и рената, а за другите с джиповете чест и почитания.
45
2
 
3
 
! Отговори
АMонимен преди 8 години
А ве като давате подкупи искате ли си фактура и касова бележка. Щото аз гледам да съм изряден и ако няк-къв ми се репчи на момента съм готов да му се озъбя яко.
44
0
 
15
 
! Отговори
sorry преди 8 години
Новият катаджия е ... стария.Само рушветът е по голям и то двойно.Не вярвам вече на нищо в тази държава.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от най новите проститий.Този който го е измислил е голям мозък.
42
0
 
10
 
! Отговори
ПИНО4ЕТ преди 8 години
а нашите хора деутатите и министъра си НСО ДЕТО НЕ СА МУТРИ ше ги спира ли?
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА-ХАСтига глупости, всички знаем как е.Нищо няма да се промени та ако ще по един принтер да и забиете в зад*ника.Още не е измислена система която да победи корупцията.Всички нарушители да не се притесняват, ще е по старому.
40
1
 
9
 
! Отговори
Младен преди 8 години
Таблетите които им дадоха имат обхват само в големите градове, извън населено място нямат. Като се пишат актовете на компютъра, как ще ги принтират като нямат принтери. Изобщо трудна работа ..... по бързо ще е ако си платиш в брой 10-20 лева.
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеята е хубава.ама как ще отпечати принтера-Ханко-Брат.или Смел Гипсън.?90%от тюфлеците са скарани със граматиката.та Бъчварова да ги научи първо да пишат.във европата полицаите знаят английски.ще те упъти ако се загубиш,а наште и български им е трудно да пишат.Ама стачкуват претенции имат милиционерите.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
спокоен съм, тия няма да могат да се оправят с таблета
37
0
 
11
 
! Отговори
ДОКОГА преди 8 години
ГОЛЯМО АКО,МИНЕ НЯКОИ СИ ДЕПУТАТ наш- човек, НЕГОВИЯ МИНИСТЪР НСО И РАЗНИ ДРУГИ ПЛАЗМОДИИ И Т. Н ДАЛИ ВСИЧКО ще бъде явно за всички? мижи да те лажем се казва .боикооо фирмата се управлява по един начин ДЪРЖАВАТА Е ДРУГО НЕЩО ходи си у банкя и разказваи на внуци колко си бил велик пожарникар.акъл не му доиде ..а дали въобше е имал?
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв нов катаджия бе палячовци? От четиридесет и четвърта година, там се назначават необразовани некадърници, които единствено могат да рушветчийстват добре. Това шуробадженакорушветчийско сборище на потомствени щатни лапачи трябва да се разтури незабавно.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZASLUGAVASH GLOBA ZA 100 LV. PISHA TI 10,A DVAISET GI DAI NA KOLREGATA--AMI DA MNOGO E LESNO--KATADGIATA E BOG,SADIA I SADEBEN IZPALNITEL--BOGE PAZI BALGARIA.
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, че новият катаджия освен актосъстсвител ще и началник на РПУ като определя размерът на наказаните. Ще бъде данъчен и частен съдебен изпълнител? Гениялно!
33
0
 
1
 
! Отговори
миро преди 8 години
има ли апп за 20-така да вземе :D
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Катаджията е сержант/полицакай, катД или Е/, без висше образование за длъността. Оттук извод 1 защо не трябва въобще да им се делегират такива права, както и да им се отнеме правото да пишат фишове. Извод 2 - това ще повиши корупцията! Катаджията да не забравяме констатира нарушенията, но не издава наказанията, съответно глоби или каквото и да е!!! Аман от малоумниси в тая държава
31
0
 
6
 
! Отговори
Адвокат преди 8 години
Интерено ако му счупите Принтера в главата съм почти сигурен ,че обвинението ще е за повредена офис трехника!