Трафиканти купуват крадени коли на поразия

Превозвали бежанци до сръбската граница, предпочитали минивани
22 мар 2016 07:00,
15
Трафиканти купуват крадени коли на поразия
Снимка: Архив Bulphoto

Трафиканти купуват крадени коли на килограм, с които после извозват бежанци до сръбската граница, където изоставят возилата заедно с мигрантите.

От МВР дори вече отчитат лек ръст на кражбите на по-евтини возила, пише "Монитор". Щом почнело разследването униформените се изненадвали - колите били намирани в района около Калотина и то дори с оригиналните си номера.

Според данни на полицията кражбите ставали часове преди возилото да потегли към ГКПП-то. Със задигането му пък не се занимавали каналджиите, а столични автокрадци. Те продавали колата буквално на килограм. Колкото по-голяма е, толкова е по-скъпа. Марката и моделът нямали значение. Миниван например се търгувал за 500 лева, тъй като в него могат да се съберат поне 7-8 души. От тях трафикантите изкарват минимум 8 хил. лева за курс.

Зачестилите автокражби принудиха ръководството на МВР да засили охраната в някои квартали на столицата. Дори бяха внедрени и цивилни полицаи, които да обикалят и да дебнат за крадци. В по-крайните квартали обаче не бяха предвидени допълнителни сили.

Според оперативната информация, която е свързана с автокражбите, се очаква това лято да има и бум на този тип престъпления по морето. Джамбазите очаквали наплив на много чужденци заради влошената обстановка в Турция и Гърция. Прогнозите са много румънци и дори турци да изберат почивка у нас и да дойдат с по-скъпите си коли. Поради тази причина вече се създавало организация кой и къде да краде по курортите ни. По традиция най-голям дял ще имат столичните апаши, които са и едни от най-изявените в бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
мую преди 8 години
За какви трафиканти става дума Двама влязоха ама единия избяга Май не чувате кво ви говори др. ББ !! Освен да са извозили избягалия .
5
0
 
13
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Хората са си направили организация за крадене на нашите коли.Бе чудя се това МВР за какво ни е изобщо.Да го разпускат и всеки ще си плаща за охраняем паркинг и СОТ.
4
1
 
8
 
! Отговори
да преди 8 години
само сменете думата трафиканти с гранични полицаи и всичко е точно.. то, не че има разлика между двете понятия-синоними едно на друго :)
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствената работа на милиционера-дебело..серковец е да си получава заплатата, да върти частни далавери и чат-пат да лежи по паветата за повече пари!
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно. Знаят кой къде ще краде, но не знаят кои са.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Бъчварова къде е ? Търси цаката на Кънев, вместо да гони престъпници!