Пускат ново кисело мляко с 6 бактерии и пробиотик

Продуктът е дело на проф. Христо Мермерски
Обновена: 2 апр 2016 10:01 | 2 апр 2016 09:46,
61
Пускат ново кисело мляко с 6 бактерии и пробиотик
Снимка: архив, Булфото

Проф. Христо Мермерски е създал заедно със сина си д-р Йонко Мермерски съвсем ново кисело мляко, което за разлика от познатото ни класическо мляко съдържа шест бактерии, плюс един пребиотик.

Идеята за създаването на млякото е от десет години, разказва "Новинар".

Повечето произвеждани кисели млека съдържат само две бактерии, а новото, което ще се казва йогурт, ще има цял коктейл от бактерии и пробиотик. Така продуктът ще има нови хранителни и лечебни свойства.

По думите му хранителните и здравословни свойства на всичките шест бактерии са изследвани и доказани, а освен това са потвърдени от СЗО, ФАО към ООН и Националния институт по здравеопазване на САЩ.

Предвижда се продуктът да бъде в още три варианта на основата на млякото. Единият са капсули, които могат да се използват и за заквасване на мляко в домашни условия, но задължително при температура от 42 градуса. Другите два са айрян и кисело мляко с мед, което да е предназначено в голяма степен и за консумация от деца. Според проф. Мермерски вкусът ще бъде като на обикновеното кисело мляко, но малко по-сладък, а бактериите ще остават витални за период от 20 дни и млякото ще запазва вкуса си.

"В понеделник новото мляко ще тръгне като масово производство", уточни още проф. Мермерски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
21
 
! Отговори
ШОПО преди 8 години
Я йоргут не ядем !!! Да си го руча професоро...
29
3
 
3
 
! Отговори
dip BG преди 8 години
Горката крава, пасяща от богатите и плодородни Български земи я замениха лабораторни плъ...хчета , пликче сухо мляко , шест бактерии и медец произведен от лабораторно зомбирани пчелички доставящи матряла от най-близкия пиканополят наторен парк от Айшето и тракториста
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типично по български нито се казва марката нито фирмата КАКТО ВИНАГИ ВСИЧКО НИ Е ДО ПОЛОВИНАТА
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие едно стандартно българско кисело мляко не можете да произведете, шест бактерии ще ми бутате вътре... Това ми заприлича на поливалентните детски ваксини... Повече агенти, та със сигурност да се гътне детенцето, ако не сега, след време... Пък после ще тестваме върху него я ваксина противоракова за маточната шийка, я друго експериментално лекарство. Та след тестването да се приложи евентуално на "елитните" европейци....
26
5
 
9
 
! Отговори
брей преди 8 години
Агронома Мермерски защо се прави на технолог.Като иска да прави млеко да завърши съответното образование Най-тъпите ученици ставаха агрономи.
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя мошеник Мермерски, който наводни вестници, телевизии с измислени билкови рецепти за всевъзможни болести, макар че е агроном, сега и кисело мляко щял да прави. Е айде стига.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да.... да.... и като сложим бактериите на сухото мляко докарано в чувавали, като сложим и тези на добре почистеното съоръжение за изработка, като сложим и тези бактерии от чисто нови рециклирани ПЛАСТМАСОВИ кофички и капачки от незнайно къде си - бактериите станаха много повече от 6x . Я ди си ям аз домашно не толкова бактериално и натурално с жълтеникав каймак от кравата
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бай Тъпчоче си тъпчо, тъпчо си !Тоя "бактерий" да не е някой римлянин ?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинското кисело мляко е много кисело, защото съдържа много повече Лактобацилус булгарикус и много по-малко Ацидофилус, която дава сладникавия вкус и която се слага в много по-големи количества в днешните млека, защото издържа няколко пъти повече време от Лактобацилус, който пък издържа само 2-3 дни, но доколкото знам е по-полезна бактерия.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето ти координати на ферма, която отглежда биволи: https://facebook/BivolofermaShtraklevo/?fref=ts
20
0
 
7
 
! Отговори
Между другото преди 8 години
Между другото, четете ли какви са съставките? Аз наскоро реших да прегледам състава на витамини на всички "натурални" сокове в лидл и била...посягайки към пет левовия сок, мислех, е са тука ще е някакво съзвездие от витамини, поглеждам състава...а там само някакви мизерни количества витамин C...каква е файдата, като пише 100% плодово съдържание, след като не се знае какво качество са плодовете и как са ги преработили, за да не остане нищо от тях.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България отдавна вече няма кисело мляко.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си правя такова мляко само, че с 1 000 000 бактерии. Закваска + съдържанието от пробиотик в прясно мляко на 40-42 градуса за 4-6 часа. Яде се след като пристои 20 часа на хладно. Не ми се струва някаква новост това мляко.
17
11
 
7
 
! Отговори
браво преди 8 години
Браво на проф. Мермерски, жив и здрав да е и дано още много такива като него да видим,достойни българи, мислещи за обикновените хора.
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми било кисело мляко, най ми било кисело нишесте, бъкано с канцерогени! Кисело мляко, само от Македония, Гърция и Турция! В "Страната на Киселото Мляко", продават само ***!!!
15
5
 
14
 
! Отговори
Ехх мечти преди 8 години
Мога само да си мечтая за кисело мляко както е било едно време, когато нямаше евроатлантически ценности у нас, без всякакви глупости в него, и в стъклен буркан, без това да вдига цената му колкото 4 хляба (наскоро се появи някакво в стъклен буркан за около 4лв)
14
3
 
1
 
! Отговори
НеРобувамНаМарки:) преди 8 години
Ям редовно кисело мляко от над 15 години, почти всеки ден.Досега не е имало кисело мляко, което да мога да нарека хубаво, и то да бъде такова поне няколко години.Тук таме се появява някое качествено и като набере популярност го развалят.Помня преди много години Дан*н бяха хубави, или поне имам такива спомени, но после и тях ги развалиха, като че ли те най-дълго се задържаха, след тях все някоя хубаво, хубаво...и след 5,6 месеца или година - нищо общо.Като се замисля, постоянно "сменям марки" :)
13
0
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Сменете си заглавието, "Пускат ново кисело мляко с 6 бактерии и пробиотик", не с прОбиотик а с прЕбиотик, пробиотик са всъщност бактериите а пребиотик е средата, в която се размножават!
12
4
 
6
 
! Отговори
иван преди 8 години
аз си обичам само традиционното ,другото е смърт за народа. видяха че никой не се трови с про биотици и сега ги слагат в храната да ни тровят.
11
5
 
15
 
! Отговори
ЕХООО преди 8 години
ПРОФЕСОРЕ,ПРОФЕСОРЕ,ОТ СИ НЕ СЕДИШ ДОМА ДА СИ РУЧАШ ПЕНЦИЯТА,А СЕ ЗАНИМАВАШ С РАБОТИ,ДЕТ НЕ СА ТИ РАБОТА?!