Спират от движение колите със затъмнени предни стъкла

Досега за такова нарушение водачът се наказваше с глоба от 20 лв.
5 апр 2016 15:20,
20
Спират от движение колите със затъмнени предни стъкла
Снимка: Facebook

Полицаите ще спират от движение автомобилите със затъмнени предни стъкла. Досега за такова нарушение водачът се наказваше с глоба от 20 лева.

Колите ще се връщат отново на пътя, след като отстранят неправилно залепеното фолио.

Междувременно експерти от КАТ и Българската асоциация на пострадалите при катастрофи започнаха и акция срещу безотговорното шофиране.

Ще се раздават кафета с пакетчета захар с изписани върху тях различни послания.  Те ще са насочени срещу високата скорост, карането без колани и предпазни каски и в подкрепа на безопасността за мотористи, шофьори, деца и пешеходци.

В следващите месеци 700 такива пакетчета захар ще се разпространяват в кафенета из цялата страна, за да достигнат посланията до максимален брой хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Така е преди 8 години
Че нали затова фаровете светят целогодишно , да се виждат колите и през затъмнени стъкла.Кво ревете?
15
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 8 години
А това вписано ли е като поправка в ЗДП, понеже според действащия закон, точно за това нарушение, такава мярка няма!?
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един от многотоТия не ги мисли.. на тези на талона им пише "Да се оказва пълно съдействие."БГ риалити.... кво да са праи....
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карането без колан трябва да е въпрос на личен избор.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В следващите месеци 700 такива пакетчета захар ще се разпространяват в кафенета из цялата страна, за да достигнат посланията до максимален брой хора."В задачата се пита какъв е максималния брой хора до които ще достигне посланието.700Ами до много хора ще достигне посланието... няма що, че чак и месеци ще се разпространяват тези бутикови захарчета в лимитирана серия.....Или Валерия *** не е работила достатъчно задълбочено по публикацията?
11
0
 
7
 
! Отговори
Един от многото преди 8 години
Ами полицейските че и служебни даже със затъмнени стъкла кво ще ги правим и те ли ще бъдат спрени а? В Плевен има две или три по спомен, даже едната спира до театъна на плочките със затъмнени предни стъкла. Тези кой ще санкционира?
10
0
 
11
 
! Отговори
дадада преди 8 години
До хахахахНапълно си прав,правят ни пак на луди,около РПУ-та в София е пълно с коли с затъмнени стъкла и фалшиви полицейски лепенки тези коли са на служители на МВР най големите нарушители.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много джигити на пътя има само там, където КАТ не работи, а така е в България. В нормалните държави джигитите са изключение, защото там всеки е убеден, че направи ли нарушения, неизбежно тамошния КАТ ще го санкционира. В България КАТ ще раздава захарчета ... нямам думи.
8
2
 
22
 
! Отговори
Blago преди 8 години
кило и половина захар ще вразуми джигитите на пътя, да знаете!Докато МВР не почне да си върши работата, ще има смъртни случаи и недоволни граждани.Забраниха на пътна полиция да спират автомобили за проверка и решиха, че това е начина да отговорят на оплакванията на гражданите относно корупцията. Не, просто така им е по-изгодно. "Щом не ни дават да крадем, няма да им работим". Това ли е начина за борба с корупцията? И сега всеки втори е с фолио и нощно време на габарити и халогени...
7
1
 
22
 
! Отговори
хахахах преди 8 години
Ама вие вярвате ли си като ги пишете тези работи? Нали половината коли със затъмнени стъкла са точно на полицаи. Той кара барака на 20 години, ама си затъмнил джамовете, щото са му казали, че е хем модерно, хем забранено. Смешна работа. Ако си мисли някой, че с тъмни стъкла ще всее респект, направо е за съжаление.
6
1
 
13
 
! Отговори
Текила бум бум преди 8 години
Да се забрани и толкоз ! Какво сте ми се заобянявали !
5
0
 
14
 
! Отговори
void преди 8 години
700 пакетчета? Че защо толкова много? 70 са предостатъчни за цялата страна ...
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво, ама това ли е начина? Редовни глоби в нормални размери, камери на всеки 2-3 км. и нещата ще си дойдат на място. Не да чакаш да си платят глобата и да им правят и отстъпки дори. Да се конфискуват автомобилите на пияните шофьори....все позитивни неща, които никой не иска да направи. Навсякъде по света има катастрофи, но БГ е прекалено.
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има предложение за промяна в закона, която забранява и задното стъкло, което е доста глупаво.700 пакетчета ... из цялата страна ... до повече хора ... само в студентски град кафетата са повече
2
2
 
26
 
! Отговори
Само минавам преди 8 години
Тая статия ми се чини, че я пускате на всеки 6 месеца. Гаргите ли плашите, не е ясно. Колите със затъмнени стъкла са си факт. Били те голф двойка със зле залепено фолио, или бмв 740i, в което НИЩО не се вижда.
1
1
 
50
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Да уточним, че е забранено затъмняването на челното стъкло и на предните странични, а задните могат да се затъмняват само при наличието на странични огледала и от двете страни. За задното стъкло не се казва нищо в закона, значи е разрешено. Интересно ми е обаче колко мутренски лимузини и джипове ще спрат от движение?