Безработни заработват по 100 лв. от споделени пътувания

Курсът от София до Стара Загора се връзва по 10 лв. на човек
Обновена: 6 апр 2016 08:33 | 6 апр 2016 08:08,
46
Безработни заработват по 100 лв. от споделени пътувания
Снимка: архив, Булфото

По стотачка на ден си докарват "безработни" от нелегални превози, които маскират под формата на споделено пътуване.

За да изкарват пари на черно, тарикатите са се регистрирали във всички възможни сайтове за споделени пътувания там, където зарибяват търсещите превоз с евтин такъв.

Това разказа 23-годишният старозагорец, който от няколко години си вади препитанието по този начин и самият той успява да си докара по стотачка, пише всекидневникът. Младият мъж, който се представя като Иван Иванов обясни, че най-често вози по дестинацията Стара Загора – София, но понякога предприема и по-дълги курсове. Обикновено тръгва в ранните утринни часове, като цената на пътуването е 10 лв. на човек. Взема пътниците от уговорени в интернет спирки, оставя ги на три места в столицата по протежението на "Цариградско шосе".

Иван твърди, че досега не е имал празен курс за връщане. Няма особени изисквания към клиентите, но категорично отказва да вози роми.

"Достатъчно ми е през седмицата да направя 5-6 курса до София, за да живея сравнително добре. Колата ми не е нова, но е поддържана. Подбирам си клиентите,надявам се да нямам "рискови" моменти", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави са хората да заработват. Щом политиците не мислят за народа, той сам е решел да се спасява. А колко заработват нерегламентерано дневно тези които са в парламента. Коментирайте тях, оставете народа да се спасява както намери за добре.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
охо, и искам такава работа без да плащам данъци, ай народе на далаверата да изкупим сите 25 годишни бусчета от автоморгите и пичваме , край с безработицатаааа ,уррррааа
37
6
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
ДОБРЕ АМИ АКО НЕДАЙ ОБЖЕ СТАНЕ ЗЛОПОЛУКА, ИВАНЧО ТИ ЛИ ЩЕ ПЛАЩАШ НА ПЪТНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДНИНИ ?!? МАН ОТ ТАКИВА НЕЩАСТНИЦИ ЗА ДА ПИРПЕЧЕЛИ НА ЧЕРНО РИСКУВА ЧУЖДИ ЖИВОТИ БЕЗ ИНКАВА ЗАСТРАХОВКА И ОСИГУРОВКА, ТОЙ И ДА КАРА ВНИМАТЕЛНО ДРУГ *** С КУПЕНА КНИЖКА МОЖЕ ДА МУ СЕ НАТРЕСЕ ТОГАВА КО ПРАИМ ?ИНАЧЕ АЗ ЯНМАМ ПОРТИВ ТОЯ ПЕРВОЗ АМА НЕ БИХ ИРСУКВАЛ ЛИЧНО ДА СЕ ВОЗЯ , СЕКИ САМ ПРЕЦЕНЯВА .
36
1
 
8
 
! Отговори
dp преди 8 години
Няма изненада в това, че хората оцеляват както могат (по-долу някой находчиво цитира закона на ОМ, по-добре е трудно да се каже).Емблематичното е отношението на "журналиста" писал статията, напънал се е колкото можев слугинажа си към тия по кабинетите да не би да сбърка нещо. "Тарикати" и т.н. простотииза хора, които просто някак успяват да оцелеят сами без да искат помощ.
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз съм за споделени услуги,стига сме тъпкали гушите на картелите.там е бъдещето !
34
1
 
15
 
! Отговори
хм преди 8 години
глупости на търкалета....... дори колата му да е супер икономична и да е на газ... и да харчи 7 на 100 извънградско.... в най- добрият, на най-добрите случай ще харчи по 25 лева в двете посоки.... х 3ма човека в колата са 60 лева в двете посоки... т.е. в най-добрият случай ще му остават 35 лева на ден.... седмично може и да съумее да изкара 100 лева, без да броим амортизация, гражданска, винетки и данък МПС....
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така и не разбрах защо изгониха юберджиите, които бяха най-големия инвеститор у нас за 2015.
32
1
 
8
 
! Отговори
друг българин преди 8 години
С Автобус - данък на фирмата, осигуровки, заплати за персонала, такси, винетки, престой по гари и паркинги и т.н. - много разходи, респективно скъп билет.С лека кола - винетка, гориво - по-евтино. За извънградско бих избрал втория вариант. Но за града, АКО разстоянието и времето позволява - може би пеш или с велосипед (от екологична/здравна гледна точка). С автобус е по-добре градско, понеже ще има по-малко трафик.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, много лошо нещо било това споделеното пътуване, ей!!!
30
1
 
13
 
! Отговори
ОМ преди 8 години
Токът тече през най-малкото съпротивление. И ние така. Природа.
29
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквам развитие на споделените пътувания.Това заслужават алчните транспортни фирми.Дано в София се развие тази форма като между квартален превоз та автобусите с билет 1.60 да се движат празни като празните глави на софийските общинари.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пускайте UBER!!!
27
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво излиза, с кола е по евтино отколкото с автобус и човека е на някакъв +.А щом нормален човек може да е на печалба тези с автобусните компании? БДЖ? те как все са на загуба.
26
1
 
7
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До един българин,Айде сега като толко знаеш да правиш забележки и да обвиняваш в лъжа да ми посочиш къде точно съм споменал Мадрид. Казах Испания. Аз лично се возих на градски транспорт по линиите из коста дел сол и разстоянията и автобусите са абсолютно съпоставими със софийските. Говоря за септември месец 2015. И плащах 0.65 евро.
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това "платен репортаж" от ивкони ли е, какво лошо има в споделеното пътуване, на мен ми е писнало от меко казано нелюбезни шИфИорчета и смрадливи автобуси ... сега и като нелегален бизнес го представяте 100лв/ден ку-ку това да не някой с микробус, в една кола най много да качиш 3-*** + теб 4, т.е. +30лв като извадиш разхода на гориво... а ако и калкулираш както трябва и останалите разходи които зависят от км., който има кола знае за тях ...най много да си избиеш разходите, печалба има да чакаш
24
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простата сметка показва, че ако вози по 3-*** на отиване до Стара Загора и на връщане, какво прави това?? 6*10 = 60лв. Ами бензин, поддръжка и джобни?? И колко добре да живее?? Сега става ли ви ясно, че подобни статии са измислици от 1001 нощ!
23
3
 
23
 
! Отговори
джедая преди 8 години
До Анонимен 25Каква "застраховка", бе ?! като отидеш на оня свят и да имаш и да нямаш "застраховка" - пак ше си там! Каквато застраховка има семейство, което пътува с колата си, такава има и човек, който си кара напълно редовната кола, взимайки със себе си прител, който му се отблагодарява за услугата! Или ще кажеш, че трябва да т.н. държава да иска данък, затова, че давам пари на приятел ли?!Ей... спрете се да мачкате хората, че ше стане от страшно по-страшно!
22
4
 
41
 
! Отговори
555 преди 8 години
много им идва отзад на транспортните компании, за това че хората запчонаха да пътуват заедно. по-весело е, по-интересно е, спестяват се пари. Браво на човека!
21
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 23 и 24Никъде не пише, че не регистриран като безработен, социално слаб или нещо друго такова, което от своя страна означава, че се възползва от всички възможности за точене на държавата!!!Плус това не плаща и данък на нелегално изкаранете пари, социална осигоровка и т.н.А ако стане инцидент, пътниците му нямат застраховка и ще реват от екрана, че някой трябва да им помогне, че им трябват пари за лечение и т.н.!!!И накрая някои *** ще каже, къде е държавата???
20
1
 
46
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Браво! Нищо нелегално няма в това да споделиш пътуване и гориво.