Кметът на Пазарджик забранява бурките из града

Последната дума обаче ще е на местния парламент
60
Кметът на Пазарджик забранява бурките из града
Снимка: Булфото, архив

След предложението на главния прокурор Сотир Цацаров да се забрани носенето на бурки и последвалия отзвук, кметът на Пазарджик Тодор Попов внесе предложение в Общинския съвет - при посещението на държавни и общински институции в града жените да не влизат с забулени.

Още по темата

Промяната на Наредбата за обществения ред предвижда да се забрани носенето на облекло, което покрива лицето, като целта е да се гарантира сигурността на жителите на общината.

"С това предложение изразявам позицията на общинската администрация и личната си позиция", каза Тодор Попов пред БНР.

Според него предложението е прагматично, тъй като във всеки един момент хората трябва да се идентифицират.

Нарушението на забраната предвижда до 500 лева глоба. При повторно нарушение санкцията ще достигне до 1000 лева.

Предложението за забрана на бурките ще бъде разгледано на сесията на Общинския съвет на 28 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия зачохлените да ходят там където така се носят - забулени
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че нямаме толератно-социални школи по нунджицу, та трениращите да си ходят пременени по улиците.
36
3
 
24
 
! Отговори
бг мъж преди 8 години
За бурките на пазарджишките бразилки, ясно - пълен абсурд, трябва да се забранят !Ама братя българи какво правим с нашите майки, сестри, жени и дъщери, които ходят по улиците като кючекчийки ?
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Масон до Турчинмасоне, масонееее! хапчетата, хапчетатаааа!
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм твърдо против натрапването на религьозни символи, от бурки направо ми се повръща.Но искам да попитам, колко от българските "патриоти", които плюят срещу бурките, гърчат кючеци под звуците на маанета, ползват си децата за прислужници и си пребиват жените щото любезно поздравила съседа или колега и се обадил извън работно време ?!?
33
6
 
10
 
! Отговори
Масон до Турчин преди 8 години
Запада вече 30 години отслабва вашата Религия чрез войни и прочее.Всичко става така както сме го планували.Ние ще направим вашите държави невъзможни за живот.Вие ще дойдете в нашите държави .Ще спечелите омразата дори и на децата и когато това стане всички ще искат вашето изтребление.Това е единствения начин да се оправдае една унищожителна атака срещу вас.
32
2
 
25
 
! Отговори
Бургазлия преди 8 години
В България забулени да се движат е позволено само на спец.частите от БОП.Никаква милостивост и търпимост към фанатичния ислям !!!
31
3
 
25
 
! Отговори
художника преди 8 години
Всяка държава си има собствени традиции и те трябва да се спазват.Интересно ми е, ако жена християнка излезе без бурка в арабска страна, какво ще и се случи?Нищо лично против бурките, нека си ги носят в джамията, когато се молят, но на обществени места ще спазват закона и нравите на обществото, където са избрали да живеят. ТЕ ТОВА Е!!!
30
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква религия бе, не ставайте смешни, тези носят бурки само защото им се плаща за това от саудитски фондации.
29
3
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Да се направи сдружение и фондация на отказали се от сектата Ислям бивши Мюсюлмани Атеисти които да се поощряват подпомагат за интеграция към западните и модерни ценности.Да им се намира по добра работа и подкрепа ако ще те .Това трябва да се направи!!!
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажето го на турски фередже, а не арабски за разберат хората за какво става въпрос. Бурка, буркан си е фередже.
27
9
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Бурките не само трябва да бъдат строго забранени но държавната машина трябва да репресира вярващите Мюсюлмани в България .Ограничаване на изповядване на религията .Ограничаване достъпа до джамиите.Редовно полицейско и прокуроско присъствие в джамиите при петъчните молитви и строг контрол върху словата на Ислямските проповеди,чиято единствена цел е маниполация в името на техните сбъркани ценности!
26
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спомням си преди години за една новина. Бг мафиот убит от 2 попа. А истината била че убийците били маскирани като попове. И попа носи чаршаф от горе чак до краката и под чаршафа можеш да побереш бомби колкото си искаш. Тогаз и попове да не се разхождат из улиците със служебните си облекла
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромът е дестилирана алкохолна напитка, направена от остатъчните продукти на захарната тръстика меласа и тръстиков сироп, чрез процес на ферментация и дестилация. Бистрият дестилат обикновено се налива да старее в бъчви от дъбова или друга дървесина. Допълнително, по-тъмен цвят ромът може да получи с прибавянето на карамел.проба дали и РОМ вече *** дума
24
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По тая логика и качулатите от ГДБОП требва да свалят качулките))))"***, погледни си пак какво си цитирал- ГДБОП са тези, които "гарантират сигурността", тяхната самоличност е известна на държавата и носят маски с цел гарантиране на личната си сигурност, тъй като с дейността си вредят на криминални организации. Набий си го в кухата ислямска кратуна, че ПРОМЯНАТА НЕ ЗАСЯГА РАБОТНОТО ОБЛЕКЛО, А ЦИВИЛНОТО!
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"А за монахините ще има ли забрана да ходят по улицата като пингвини?"Типичното глуповато мислене на неграмотен ислямист. Тези мюмюлмански пингвини с бурките не са свещеници или религиозни служители. Монахините са религиозни служители и имат право да носят определено облекло, точно както и мюсюлманските свещеници.
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не става дума за личен избор на облекло, а за платена демонстрация на неуважение към вярата ни, вяра за която поколения Българи са умирали.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен това трябва да се пресекат паричните потоци и конфискуват парите, които получават от Саудитска Арабия за носенето на този кирлив чаршаф.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези чаршафи с амразура са леле мале. Какво ни дойде на главите. Чета че дори не можело да се виждат и двете оки през амбразурата, само едното. Две хубави очи особено едното. Мани. Какво ни дойде на главите.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Sezgin KolevБългария е светска страна. Религията е личен избор, но този екстеримизъм, който някои мохамедани се опитват да наложат на семействата си нарушава правата на жените. Всщ. доколкото знам фереджета тук не са носени от около стотина години. Вместо да се върви напред и да ограмотявате семействата си, вие ги забулвайте... 21 век...срамота!