Нови регламенти при СПА туризма обсъдиха във Варна

Хотелиери и специалисти обсъдиха новите разпоредби
1
Нови регламенти при СПА туризма обсъдиха във Варна
Снимка: Пламен Гутинов

СПА туризмът е сред най-бързо развиващите се в страната и към него съществува огромен интерес, защото дава възможност и за удължаване на туристическия сезон в морските и планинските курорти. Това беше един от акцентите на кръглата маса, организирана от община Варна и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, съобщава информационна агенция"Черно море".

Форумът имаше за цел да бъдат разяснени и дискутирани условията и реда за сертифициране на центрове от тип  “Балнеолечебен (медикъл СПА)”, “СПА”, “Уелнес” и “Таласотерапевтичен”, както и за контрола върху изпълнението на наредбата.

Присъстваха зам.-кметът на община Варна Коста Базитов, шефът на отдел "Регулиране на туристическите дейности" към Министерството на туризма Мая Никовска, държавният експерт “Анализи, прогнози и продукти в туризма” Венелина Червенкова, председателят на постоянната общинска комисия “Туризъм, търговия и рекламна дейност” Марица Гърдева, представители на общината, на КЗП, РЗИ, и, разбира се, на туристическия бранш.

Държавният експерт “Анализи, прогнози и продукти в туризма” Венелина Червенкова представи пред бранша основните акценти в документа, който има препоръчителен характер, но хотелите и обектите, които не се регистрират по него, а продължават да се рекламират като СПА и аналогични центрове, подлежат на санкция. Според представителите на бранша по наредбата има още много за уточняване и доработване.

Ако даден хотел, предлагащ до този момент официално балнеолечебни, СПА, “уелнес” или таласотерапевтични услуги, не премине сертифициране, той вече се води само “хотел”. И подлежи на санкция само ако продължи да рекламира тази дейност, но не и ако продължи да я предлага, без да я рекламира.

Какво още обсъдиха участниците във форума прочетете в информационна агенция Черно море!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: спа туризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
:) All produlhavate da nahalstvate shte vi izzema vsichko.