Турският тираджия, прегазил дете, отрича да има вина

На всеки може да се случи, защитава го адвокатът му
14 апр 2016 13:57,
24
Турският тираджия, прегазил дете, отрича да има вина
Снимка: архив, Bulphoto

"Едно дете умря, истината е, но аз нямам никаква вина." Това заяви в Пловдивския апелативен съд Ариф Йозкан. На 7 април той прегази с управлявания от него камион 6-годишния Юлиан Генчев в село Паничерово, община Гурково.

Международният шофьор поиска от пловдивските магистрати да изменят постоянния му арест в парична гаранция. "Това е нещастен случай и човешка трагедия.

Още по темата
На всеки може да се случи, да пази Господ", изтъкна адвокатът му Дениз Хюсеин.

Той обясни, че обичайна практика било в това село децата да играят на пътното платно, тъй като имало легнали полицаи. Когато камионите намалят, за да преодолеят препятствията, хлапетата тичали да ги пипат и да просят пари. "Клиентът ми не е употребил алкохол, не е усетил удара, но е разбрал какво се е случило и не е направил опит да се укрие, въпреки линча", добави защитата.

"Аз съм пишман и искрено съжалявам, не съм го направил нарочно. Откакто блъснах това дете, не мога да спя", каза обвиняемият.

Според прокуратурата турският шофьор е бил длъжен да предотврати трагедията. Той е трябвало да намали и да бъде внимателен и предпазлив, особено към децата.

Държавното обвинение счита, че Йозкан има опасност да се укрие тъй като у нас няма постоянен адрес за пребиваване и често пътува в чужбина. Прокуратурата настоява пловдивския Апелативен съд да потвърди определението на Старозагорския.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: тиртираджияПаничерово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновен не виновен, осъден не осъден не знам но ако я има тази съвест за която споменава шофьора цял живот покой няма да получи. Ще го преживява от ново и от ново. Съболезнования за всички.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да няма вина но с течение на обстоятелствата той е виновен Това че казва че не е виновен не го прави невиненЗа това е и Съдът да каже Присъдата(наказанието) което трябва да се наложи Пък той ако иска може да обжалва и съди Държавата за лошата пътна обстановка в района или пък за липсата на съоръжения около пътното платно за безопаснотото предвижване на местното население около него като светофари,мантинели,или предпазни огради в селото и най вече в центъра на селото
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сгазеното дете се казва Юсейн, а не Юлиан ! Ако не вярвате питайте Нова тв.
9
7
 
4
 
! Отговори
м дааа преди 8 години
Виновно е Пътното , до кога тировете ще преминават през центъра на населените места?! Като влязохме в НАТО казаха , че военни поделения в градовете е морално остаряло и ги извадиха. . . Да се направи същото и с пътищата
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 7год. детето и в асансьора трябва да е с родител/придружител/.
7
2
 
3
 
! Отговори
До обективен преди 8 години
Не забравяй, че аргументът "на всеки може да се случи" не е амулет ... срещу ухапване от крокодил!Дори човек да е очевидец, никой и нищо не му дава абсолютен монопол за истината, а си остава просто свидетел на събитието. Да не говорим, че винаги всичко се пречупва през личния интерес. За пострадалите ясно. Адвокатите са по лакърдиите, но и те, и прокурорите и съдиите, само ще повдигнат рамене, ако след време се окаже, че баш виновният си е бил камшика зад граница, защото... Случаи у нас бол!
6
0
 
19
 
! Отговори
Joe преди 8 години
Как къде? Брали са нещо....
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са били родителите,да се види.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този път не може да се мине с повече от 30 км/ч с автомобил,па камо ли камион.Пътя е в ужасно състояние-неравен,павиран,а гърбиците го правят още по бавен на центъра.
3
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шофьорът сигурно просто се е опитвал да направи "граждански арест" на подозрително дете.
2
0
 
25
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Тук му е мястото да отбележим, че журналистите ни дотолкова са отвикнали да мислят самостоятелно, че не могат проста статия с аполитични факти да съставят. Досега не е ясно какво се е случило на пътя.Предполагам, че детето се е навряло под тира от страни. Бог да го прости, но има и случаи, когато не може да реагираш, наистина.Обаче дали е така - нали затова получават заплати нашите родни журналисти. Или май не е за това.
1
2
 
48
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
В общи линии прав е шофьора - на всеки може да му се случи, колкото и да внимава. В такива квартали, не знаеш дали някой няма да ти хвърли дете пред колата, за да плащаш след това. Може и този случай да е такъв, но всички в маалата ще свидетелстват, че шофьора е виновен.