9 души с белезници заради фалшива "гражданска"

Банда издавала стикери менте и за технически преглед
20 апр 2016 08:52,
7
9 души с белезници заради фалшива "гражданска"
Снимка: архив, Ройтерс

Прокуратурата повдигна обвинение на банда специализирала се в производството и продажбата на фалшиви стикери за застраховка "Гражданска отговорност" и "Годишен технически преглед на МПС", пише "Стандарт".

Издавали и зелени карти за пътуване в ЕС, които също били менте. Участниците в бандата с 9 човека, като четирима от тях са арестувани. Според разследващите те са действали в Русе, София, Плевен, Силистра и Ямбол от началото на миналата година.

"Фалшивите талони и стикери за годишен технически преглед на автомобили са били продавани на румънски граждани, които са регистрирали колите си в България. Неистинските зелени карти за пътуване в ЕС пък били съставяни за автомобили най-вече от прибалтийските републики.

Има данни, че бланките за талони и холограмните стикери са произведени в Китай и са доставени у нас с пощенски пратки. При извършените претърсвания и изземания в жилища и офиси на участници в групата са открити фалшиви еврови банкноти и бандероли", съобщиха от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
36
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Хахаха, май органите се активизират само когато някой им посегне на бизнеса. :)Същото и с отрядите по границата, щом някой прецака каналите за трафик тупват го за норматив. Инак не стига бензин граничарите да отидат до браздата. Жалка работа...
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още един начин за точене на гаранционния фонд... Ей големи маймуни сме... На всичко сме намерили цаката!
1
0
 
37
 
! Отговори
svetlio преди 8 години
До ДжъстисаЗаведи им едно дело е брат.Пишеш си някакъв иск срещу тях и го пускаш в съда.Много му е през оная на съдията като чукне със чукчето и каже: потвърждавам!