БДЖ ще превозва безплатно мераклии за "Байк и Рън за Чепън"

Ще има вагон и за техните велосипеди
21 апр 2016 22:06, Анисия Иванова
2
БДЖ ще превозва безплатно мераклии за "Байк и Рън за Чепън"
Снимка: Facebook

"БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури композиция с вагон за превоз на велосипеди на участниците в ежегодното състезание "Байк и Рън за Чепън", което ще се проведе на 23-и април (събота), съобщиха от компанията.

Надпреварата по планинско бягане и колоездене ще се проведе за пети път край Драгоман, като националният железопътен превозвач за втора поредна година партнира на състезанието. Традиционната вече надпревара ще се проведе през съботния ден и за пореден път ще привлече в района на Драгоман и Чепън планина любителите на планинското бягане и колоездене от всички възрасти.

Основна цел на "Байк и Рън за Чепън“ е да популяризира велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване. Като представител на най-екологичния транспорт в България, а именно железопътния, БДЖ  подкрепя инициативата и осигурява композиция с вагон за превоз на велосипедите на участниците.

Участниците в състезанието, заедно със своите велосипеди, ще пътуват безплатно с влак по маршрута от София до Драгоман и обратно. За тяхното удобно придвижване националният железопътен превозвaч ще осигури специален допълнителен подвижен състав към два пътнически влака, движещи се по този маршрут.

Това са сутрешният пътнически влак № 10202, който заминава от Централна гара София в 07:48 ч. и пристига в Драгоман в 08:47 ч., и следобедният пътнически влак № 10209, който тръгва от гара Драгoман в 16:00 ч. и пристига в София в 16:58 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
*** българите сами си заменят езика с чужд. Какво значи -> Байк и Рън някакви имена на хора ли що са цъ-цъ-цъ