Банско – по-добър за живеене от Париж, Барбадос, Парма...

Поредното признание за курорта идва от британския The Telegraph
Обновена: 25 апр 2016 11:05 | 25 апр 2016 09:07,
87
Банско – по-добър за живеене от Париж, Барбадос, Парма...
Архив: Булфото

Банско е на трета позиция в света като място за живеене и изпреварва френската столица Париж. Това сочи класация на британския вестник "The Telegraph", който и преди две години постави нашия курорт в челната тройка.

Зимната столица на Балканите е изпреварена единствено от областите Андалусия в Испания и Гаскония във Франция. След планинския ни град се нареждат италианският Парма, на пето място е Париж.

Още по темата

Според изданието Банско има няколко основни предимства пред останалите населени места. На първо място се посочва чистият въздух, след това идва ред на красивата Пирин планина, възможностите за ски и сноуборд в модерния ски център, на здравословния начин на живот. Подчертава се, че там може да се практикува планинско колоездене, планинско катерене, преходи в гората с коне и пеша.

Авторите на класацията отделят внимание на традиционната кухня и на хубавите местни вина. Можело да се хапва и пийва само за част от сумата, която гостът ще плати във френските или швейцарските ски курорти.

Доста британци притежават недвижими имоти в Банско, други пък предпочитат там да изкарват не само зимната, но и лятната си ваканция. През лятото може да се разгледа целия регион и да се видят много исторически и културни забележителности, коментира "The Telegraph".

Екзотични дестинации като Барбадос и Хонконг остават далеч зад нас. Прави впечатление обаче, че класацията е доминирана от европейски държави и градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
13
 
! Отговори
11 преди 8 години
Ама че измислена статия... Банско би могло да бъде приятно (ама за съвсем кратък престой), ако не беше бездънната простотия на местните. Лично аз град, в който повече да обичат парите и по-силно да мразят кучетата не съм виждал. Обаче за британски алкохолета е добре, там масово почват да жулят от ранно утро :)
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ахахахахахахахах! дооообре
24
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 8 години
На мен не ми пука за културния живот,като има хубава природа и планински маршрути.А и в банско има старачаст с много къщи и музеи.Там няма как да се скучае.И голфа е на близо.Има за всеки по нещо.
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда...В Банско и възможностите за културен живот са повече от Париж.Да поживеят в Банско и да се пръснат от скука.Едно е класация за курорти или екология, съвсем друго е за постоянно живеене.
22
6
 
12
 
! Отговори
До Спартак преди 8 години
И прасето си харесва ***. Въпрос на критерии.
21
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 8 години
Хубава пририда,хотели,заведения,с лифта можеш да се качиш до езера и върхове,има река,старинна част,хубав център и е между 3 планини с уникални села и гледки в близост.харесва ми и бих живял там.
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда британчетата с имоти в Банско се поопариха и сега искат да им вдигнат цените.
19
5
 
9
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Който му харесва в Париж - да заминава. Аз си харесвам Банско.
18
6
 
24
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Хахаххахахаа...... е нема такава глупост, и какво има в Банско че не разбрах, стига бе хора това е несериозно просто :D
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и колко ви платиха за тази статийка, айде на имотите в банскооооуу, топли топли не са бАраааат
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До14Не каза нищо в защита на кучешките ***. Дай малко напън, сътвори нещо.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щото банскалии бият лошо неканените, затова.
14
6
 
24
 
! Отговори
Митко преди 8 години
Чудя се,защо емигрантите не отиват в Банско,а напъват към Париж.
13
0
 
15
 
! Отговори
нищо чудно преди 8 години
След нахлуването на бежанците,много от прекрасните Европейски градове са заприличали да мръсни дупки а месното население е парализирано от страх и мълчи.......
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда, всичко е вярно в статията. Забравили са и някои други неща, които може да се правят в Банско - да умреш от скука, да пушиш в кръчмите (въпреки забраната), да те гледат накриво местните ***.И да, Париж е мъъъъъъъничко по-голям. Съвсем мъъъъъъъничко......
11
1
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Какво му е киселото пък на Банско?!
10
3
 
12
 
! Отговори
pp преди 8 години
Като гледам че Париж е 5-ти значи ясна е тая класация. По-лош град за живеене няма. Влага студено мръсно и белите са страшна рядкост. В метрото като отидеш има контингент който редовно си прескача загражденията и се вози без билет.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е в Банско като отидеш за 2 ,3 дена след това няма какво да правиш там.
8
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е някакъв блъф, за да се повдигне интереса и британците да се отърват от имотите. Банско е един от най-лошите и скъпи зимни курорти в Европа. Презастрояване, отвратителна инфраструктура и за парите си получаваш нискокачествени услуги. Зимите са все по-топли и дори снежните оръдия няма да произведат достатъчно снежна покривка за спокойно каране. А както се напъват да режат още гората, се очертава и проблем с водоснабдяването! Пълна отврат!
7
4
 
16
 
! Отговори
boby преди 8 години
В Банско е супер... и едни мармоти завиват шоколада в станиол...