Човешка грешка довела до трагедията в "Арсенал"?

В помещението имало още 4 души, но не са пострадали
Обновена: 25 апр 2016 21:41 | 25 апр 2016 21:41,
13
Човешка грешка довела до трагедията в "Арсенал"?
Снимка: Dnes.bg

"При извършване на определени манипулации, се е стигнало до възпламеняване на барутна смес, което възпламеняване е причинило смъртта". Това заяви за Dnes.bg новият директор на полицията в Стара Загора старши комисар Николай Кирков по повод инцидента в завод "Арсенал".

По думите му в момента на избухването на пожара в Завод 3 е имало е още четирима работници вътре в това помещение, но те не са пострадали.

Още по темата
По време на инцидента се е извършвал и планов ремонт. По чудо другите работници в цеха са се спасили невредими.

Точните причини за трагедията тепърва ще се установяват, но според Кирков вероятно става въпрос за човешка грешка.

Достъпът до завода е забранен. Предстои да бъде направена оценка на щетите. Направено е замерване на въздуха за вредни емисии.
 
 "От пожарната ме уведомиха, че няма опасни вещества в атмосферата, няма опасност и за хората, знаете, че работят много хора в завод "Арсенал", каза на свой ред областният управител Георги Ранов.
 
В завод Арсенал работят над 6000 души. На всички тях е забранено да коментират инцидента в завода.

Общо двама души загинаха, а един е ранен при пожар в цех на завод "Арсенал" в Казанлък. Инцидентът е възникнал заради  искра по време на ремонт на оборудване в барутен Завод 3. Производствената авария във военния завод "Арсенал" в Казанлък се разследва от Окръжна прокуратура - Стара Загора.
 
"Не е вследствие на взрив, а е станало интензивно изгаряне. Ако беше взрив, щеше да има съборени сгради и цехове, такова нещо няма", каза още областният управител Георги Ранов.
 
По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров екип от двама следователи се намира на мястото на инцидента. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
А дали е човешка гре преди 7 години
МНОГО БЪРЗО И ЛЕСНО СЕ ЗАКЛЮЧАВА ОТ НАЧАЛНИКА НА ПОЛИЦИЯТА, БЕЗ ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ И ОРДАТА ПАПАГАЛИ ПОВТАРЯТ - ЧОВЕШКА ГРЕШКА... АМИ АКО НЕ Е? НА КОЙ МУ ОТЪРВА ДА ОПЕРЕ ПЕШКИРА МЪРТВИТЕ, А И ВИНА НЯМА ДА СЕ ТЪРСИ ОТ НИКОЙ???
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В огромната си част случайте на трудови злополуки са следствие от човешки грешки или мързел и небрежност.
5
7
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Понеже съм местен само да те информирам че МИНИМАЛНАТА работна заплата на служителите в Арсенал Казанлък е над 1000 лв бруто .Загиналия Инженер началник цех е с близо 3000 лв работна заплата другия около 1500 лв. Вината за злополуката е изцяло тяхна и според Кодекса на предприятието всеки който се пенсионира взима по 6 брутни работни заплати.Грешно се перефразира че тези заплати са като компенсация за смъртта им.Просто това им се полага по Кодекс.Отговорността за злополуката е изцяло на тяхна!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не оръжието убива а човека зад него.То ако е така то и връзките за обувки да забранят че може да те обеси някой на тях
3
2
 
28
 
! Отговори
PD преди 7 години
Човешка е грешката, че позволихме на печалбари да ръководят сложни високотехнологични процеси, пренебрегвайки доказани от опита практики. Да човешка е грешката, че допуснахме контролните органи, да симулират дейност прибирайки рушвет. Човешка е грешката, че позволихме да експлоатират един за петима, при все, че така грешихме и преди 100г.Ала човеците имат едно качество, да се учат от грешките си. И резултата няма да е грешка, въпреки опитите на отнеслите го, да ревизират Историята.
2
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще вземете мерки срещу "човешката грешка" Борисов?Кога бе??
1
17
 
34
 
! Отговори
the end преди 7 години
Давайте, давайте...работете, че ислямска държава има нужда от оръжие! Давай Бойко, произвеждай оръжие за главореците, а после когато хората бягат от Сирия даже пращай мутри по границата да ги бият! Браво Бойко, голям демократ, голямо чудо...