Зимата се завръща. На места ще вали сняг

Максималната температура за София ще е 10 градуса
26 апр 2016 07:36, Петя Славова
6
Зимата се завръща. На места ще вали сняг
Снимка: архив, Reuters
Днес ще бъде облачно и дъждовно, но с понижението на температурите в западната част на Предбалкана и на отделни места във високите полета на Западна България дъждът за кратко ще премине в сняг.
 
Минималните температури ще бъдат предимно между 2 и 7 градуса, по морския бряг между 9 и 11 градуса, в София около 2 градуса, пише БТА.
 
Сутринта все още на места във високите полета на Западна България ще превалява сняг, но от запад валежите ще започнат да спират, а след обяд и облачността да се разкъсва и намалява.
 
Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен и силен. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони до 17 градуса, а в Североизточна България, където през целия ден ще остане облачно и дъждовно, между 7 и 10 градуса, в София около 10 градуса.
 
Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за април, но ще се повишава.
Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, но от запад те ще започнат да спират. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра минус 2 градуса.
 
Над Черноморието ще бъде хладно, ветровито, облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 11 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 12 -15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: прогнозавремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега е време за море, гръцко разбира се. Едва ли останаха будали, която да предпочитат Бетономорието, известно още като Ла... морие.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей сега Лиляна партизанските бутове ще окраде каквото е останало. Дано не падат талпи с голям диаметър, че това простовато гномче ще се изложи отново, въпреки напъните на роднините й,да я направят човек.
2
0
 
7
 
! Отговори
ggangster преди 7 години
Не ще вали, а направо вали. Гр. Самоков
1
6
 
4
 
! Отговори
ЧерноМорец преди 7 години
Шопите сега ще тръгнат към морето.