Протестите срещу ромите в Раднево – до 15 юни

Обстановката в града постепенно започна да се успокоява
11 май 2016 13:22, Красимир Ангелов
12
Протестите срещу ромите в Раднево – до 15 юни
Снимка: БТА

Мирният протест в Раднево продължава до 15 юни. Срокът е посочен в молбата на инициативния комитет, която е подадена в общината, съобщи кметът на града д-р Тенчо Тенев пред БТА.

Още по темата

След сериозните сблъсъци в първите дни, обстановката в града постепенно се успокоява.

Утре изтича крайният срок, в който собствениците на трите магазина в ромския квартал "Кантона" трябва да докажат законността им. В противен случай със заповед на кмета те ще бъдат съборени.

В квартал "Кантона" има вода и ток, но част от обитателите му нямат партиди. В квартала има и три чешми, които са обществени. Те обаче нямат чучури, защото са откраднати. От тези чешми  част от фамилиите вземат вода за миене, пране и пиене.

Подобна е ситуацията и с тока. Законни са мрежите само в общинските жилища. Останалите къщи имат ток, но живеещите в тях събират пари помежду си, за да платят обща сметка, отчита БТА.

Протестите в Раднево продължават с исканията за строги наказания за четиримата роми пребили трима младежи и за събаряне на незаконните къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Радневопротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С мойте пари да поддържа жандармерия до 15 юни не съм съгласен вместо за три дни да се приложи закона.
7
0
 
2
 
! Отговори
От тест преди 7 години
Въпреки коментарите на Днес.бг как трябва хората да бъдат оставени да изкажатмнението си във форума,тестът е успешен,но изпитът не е взет.
6
0
 
18
 
! Отговори
До Сима преди 7 години
Нашите деди са умирали за страната си.Днес никой не иска това от теб.А ако си си изял боя от "ушаците"има телевизия,интернет.Снимай си раните и ги покажи на хората.А иначе всички знаем,че властта покровителства ромите,защото това са най-сигурните им избиратели.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко чудо за 3 дни. Наистина е така. Властта на това разчита. Спомням си миналия мандат на Боко, колко плах и неуверен беше. Само да се разклати тревата и той почваше да се обяснява, да плаши с оставка. Сега вече разбра, че ножа е дървен и стане ли някакъв гаф той се покрива на момента и не се появява в публичното пространство, докато нещата не се уталожат. А след това си го кара както си знае. Хитрец е този съвременен Андрешко.
4
0
 
21
 
! Отговори
Сима преди 7 години
До ИвайлоСмугльо ти беще ли в Раднево? Аз бях. ушаците Биеха на ред с палки? А кой ги храни? НИЕ!!! За кви роби говориш? Айде направи нещо като нямаш нищо!?! Ушаците пазят ***... Бребиха нас вместо тях.... Йеничари....
3
0
 
18
 
! Отговори
opps преди 7 години
То до дни ще се получи и на друго място... Нарциса с огледалото се прави на ударен с мокър чорап...
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се успокоявайте хора,ако искате нещо да се промени.
1
12
 
17
 
! Отговори
Ивайло преди 7 години
Всяко чудо за три дни :))))) *** си е роб и роб ще си остане