КЕВР обсъжда поскъпване на водата в шест града

Нови цени се готвят за Перник, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас и Смолян
16 май 2016 15:52, Анисия Иванова
12
КЕВР обсъжда поскъпване на водата в шест града
Архив: Булфото

Поскъпване на водата в шест града в страната - Перник, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас и Смолян - обсъди на открити заседания Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/.

В Свищов се предвижда цената да стане 1,78 лева за куб. метър без ДДС заради въвеждането на нова услуга по пречистване, за която предвидената стойност е 0,27 лева за куб. метър.

Председателят на Общинския съвет там Кристиян Кирилов каза на открито заседание в КЕВР, че поскъпването е свързано с въведената в експлоатация пречиствателна станция и очакваното по-високо потребление на вода от местния месокомбинат и Стопанската академия.

В Перник се предвижда крайната цена на ВиК-услугите за битовите потребители да се повиши от 1,57 лева за куб. метър без ДДС до 1,63 лева. Предвижда се цената от "ВиК-Пловдив" да се повиши от 1,44 лева за куб. метър без ДДС до 1,48 лева.

В Бургас поскъпването за битовите потребители ще е с шест стотинки - от 1,81 лева за куб. метър без ДДС до 1,87 лева.

Крайната цена за битовите потребители в Смолян се предвижда да нарасне с девет стотинки - от 1,89 на 1,98 лева за куб. метър без ДДС.

В Русе се предвижда цената за пречистване да се повиши с пет стотинки - от 0,28 лева за куб. метър до 0,33 лева за куб. метър.

Процедурата дава възможност до 26 май да се депозират писмени становища в КЕВР, които ще бъдат внимателно разгледани, каза председателят на КЕВР Иван Иванов. Окончателни решения за цената на ВиК-услугите в тези градове КЕВР ще вземе на 31 май. Цените ще влязат в сила от 1 юни, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
дами и господа - всички знаем ,че водата е без пари , но УСЛУГИТЕ свързани с доставянето й са скъпи и ако в София на всеки км тръбопровод се падат по 1000 потребители в село Нанайковци са 10 души и чакат да имат същите услуги като в София , ама и да им е по-евтино щото е село ...
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така така да помните га управлява тиквата
3
0
 
1
 
! Отговори
por2 преди 7 години
Ей го - *** .trud bg/Article.asp?ArticleId=5305645
2
0
 
14
 
! Отговори
Кмолян,дасезадавите преди 7 години
Водата в Смолян е най-скъпа в цяла България. На софианци се кара от Рила до яз. Искър пречиства се .и т.н и пак е почти с 0.50 по-евтина. Смолянското ВиК какви разходи има та вдига цената?
1
0
 
23
 
! Отговори
por преди 7 години
А обсъждане как да се намалят загубите от 50-80%!? Кога?!